Schuberth C3

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
kifer
pisarz
pisarz

Schuberth C3

Post autor: kifer » wt 15 lut 2011, 10:42

Cześć,
chciałbym przed tym sezonem zakupić Schubertha C3 w kolorze czarnym; rozmiar M (mat lub połysk; jeszcze niezdecydowałem).
Towarzyszki i Towarzysze, doradźcie gdzie się udać, do kogo napisać i pomóżcie proszę w uzyskaniu zniżki i jak najlepszej ceny.
Dzięki z góry.
"Pracując ciężko po osiem godzin dziennie możesz w końcu zostać szefem i zacząć pracować po dwanaście." - Robert Frost

Awatar użytkownika
pawel_316
teksciarz
teksciarz

Post autor: pawel_316 » wt 15 lut 2011, 14:03

nie zaszkodzi poszukać na motobazarze, w Wawie teraz bedzie 13-ego marca.
... Bezpieczeństwo ma Pierwszeństwo ...

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » wt 15 lut 2011, 14:42

sprawdź ceny i napisz do mnie na pw, jaką najniższą cenę znalazłeś, a ja sprawdzę, czy da się zrobić niższą. dostaję od Schuberta właśnie ten kask (tyle, że biały) choć nie wiem, czy chłopaki od PR-u mają też możliwość załatwienia jakiś zniżek. już ktoś mnie o to prosił więc spytam ich przy najbliższej okazji ;-)

a co do samego kasku- świetny wybór!
:-)

Peter6969
teksciarz
teksciarz

Post autor: Peter6969 » wt 15 lut 2011, 16:40

Ja też szukałem i moge powiedzieć ze tu http://www.ratka.com.pl/ na wiosne są zawsze promocje w tamtym roku za C3 wołali 2000zł.Ja jednak zakupiłem w Niemczech w Louisie w grudniu były po 389euro przecenione z 499

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » wt 15 lut 2011, 19:13

na ebayu wychodzą około 1600zł
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
benito
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jarek
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: benito » śr 16 lut 2011, 08:36

http://www.louis.de/_4010ac7b7c0e4584d4 ... _gr=204838

W louis`ie jest za 600 Eur
Czesto maja wyprzedaze w necie i w sklepach

Ja 3 lata temu za S1 zaplacilem 300 Eur, a wszedzie byly po 600...sprawdzaj czasem.
Honda VFR800 - RC46 - `98
Honda VTR1000SP1 - RC51 - `00
KTM LC4 640 SM - `04
Honda CBR 929 - SC44 - `01
Yamaha WR 426 F - `01
Aprilia Tuono - `06
BMW K1200S - `05

Awatar użytkownika
kifer
pisarz
pisarz

Post autor: kifer » śr 16 lut 2011, 10:37

Dziękuję za wszystkie rady i proszę o jeszcze.
Do wiadomości wszystkich zamieszczam link do niemieckiej strony z ciekawymi wyprzedażami.
www.fc-moto.de
tam aktualna cena za C3 to 449euro.
Ps. Dresik masz info na PW
"Pracując ciężko po osiem godzin dziennie możesz w końcu zostać szefem i zacząć pracować po dwanaście." - Robert Frost

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » pt 18 lut 2011, 15:13

Więc tak... Rozmawiałem dziś z chłopakami z Schubetha,
jeżeli chcielibyśmy kupić powiedzmy 3 kaski prawdopodobnie dałoby się załatwić u dealera jakąś zniżkę. W przypadku jednej czy dwóch sztuk też można coś wykombinować... Jednakże
KolczyK pisze:na ebayu wychodzą około 1600zł
nie wiem, czy jest możliwe załatwienie za równie niską kwotę, w specyfikacjach, jakie mi przysłano, wpisana jest cena "od 1999 zł"
Skontaktuję chętnych ze znajomym od marketingu Schuberta- dzwońcie do niego po niedzieli i mówcie, że jesteście od Piotrka Baryły z MotoRmanii w sprawie C3 (po pseudo "Dresik" jestem kojarzony tylko tu). On zorientuje się po znajomych dealerach czy i co da się zrobić, ewentualnie skontaktuje z kim trzeba.
Ktoś chętny po za tymi, co już dawali znać? Jak coś to pw

Ze swojej strony mogę gorąco polecić C3- wczoraj latałem w nim pierwszy raz i jestem zachwycony. CISZA, SZCZELNOŚĆ i KOMFORT. Po przesiadce z XR1000 nie ma porównania, z resztą to zupełnie inny typ kasku, już dawno powinienem mieć właśnie taki

Awatar użytkownika
kifer
pisarz
pisarz

Post autor: kifer » sob 19 lut 2011, 16:29

Czolem, dzwonilem dzisiaj. Koles "ostrzezony" przez Dresika i gotowy do pomocy. Super. Ma sprawdzic na poniedzialek jeden dla mnie. Biore M w kolorze czarnym lub czarnym z paskami (black stripes) chyba. Ps. Diablico dzieki za "ostrzezenie" :) przed matowym.
Ps. Oj jak ja dobrze rok temu zrobilem, ze sie tutaj zapisalem.... :):):)
Pozdro dla wszystkich

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz

Post autor: Dresik » ndz 20 lut 2011, 13:27

kifer pisze:każdy brud widać na macie i że dobrze to on na pólce wygląda - no może racja.... :confused
Kifer, powiem CI jakie jest moje zdanie. Ja na takie rzeczy mam generalnie kompletnie wyje****
Tzn. jeśli kupuje samochód dla frajdy- nie zwracam uwagi ile spala i czy jego mały bagażnik będzie praktyczny.
Jeżeli kupuje motocykl to owszem zwracam uwagę na bezawaryjność, osiągi, ale również bardzo na wygląd- to Twoja zabawka, ma cieszyć oko i koniec choćby była w najbardziej brudzącym kolorze świata. Podobnie z kaskiem. Kompletnie bym się nie przejmował, a później po prostu czerpał radość ze tego, że dwa razy dziennie pucuje swój czarny mat kask i mam wyje**** na jego niepraktyczność. Jeśli jara Cię czarny mat to sobie kup czarny mat. Kupuj taki kolor jaki cieszy Twoje oko i miej głęboko w d**** czy jest on brudzący, pedalski, zbyt jaskrawy, czy niemodny. Nie o to tutaj chodzi, praktyczny ma być rodzinny van albo wózek dla dziecka. Jeśli kupujesz coś dla przyjemności to trzymaj się tego od początku do końca ;-) Kask ma być bezpieczny, wygodny i MA CIESZYĆ TWOJE OKO. Skończyłem

:bye

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej

Post autor: MC_Hammer » ndz 20 lut 2011, 20:18

Dresik, święte słowa bracie :evil

Awatar użytkownika
kifer
pisarz
pisarz

Post autor: kifer » ndz 20 lut 2011, 21:08

Dresik pisze:
kifer pisze:każdy brud widać na macie i że dobrze to on na pólce wygląda - no może racja.... :confused
Kifer, powiem CI jakie jest moje zdanie. Ja na takie rzeczy mam generalnie kompletnie wyje****
Tzn. jeśli kupuje samochód dla frajdy- nie zwracam uwagi ile spala i czy jego mały bagażnik będzie praktyczny.
Jeżeli kupuje motocykl to owszem zwracam uwagę na bezawaryjność, osiągi, ale również bardzo na wygląd- to Twoja zabawka, ma cieszyć oko i koniec choćby była w najbardziej brudzącym kolorze świata. Podobnie z kaskiem. Kompletnie bym się nie przejmował, a później po prostu czerpał radość ze tego, że dwa razy dziennie pucuje swój czarny mat kask i mam wyje**** na jego niepraktyczność. Jeśli jara Cię czarny mat to sobie kup czarny mat. Kupuj taki kolor jaki cieszy Twoje oko i miej głęboko w d**** czy jest on brudzący, pedalski, zbyt jaskrawy, czy niemodny. Nie o to tutaj chodzi, praktyczny ma być rodzinny van albo wózek dla dziecka. Jeśli kupujesz coś dla przyjemności to trzymaj się tego od początku do końca ;-) Kask ma być bezpieczny, wygodny i MA CIESZYĆ TWOJE OKO. Skończyłem

:bye
No prawdę napisałeś. Przy całej frajdzie z rzeczy która cieszy oko, serce itd., dodatkowym plusem jest, jeśli nie sprawia Ci jakiegokolwiek (albo przynajmniej dużego) problemu. Pisząc wprost: No jak matowy jest "nie do umycia" po każdym wyjeździe, zostają na nim odbite ręce po każdym założeniu to trzeba zakupić po prostu inny. A suma sumarum i tak będę bardziej zadowolony. Zastanowię się dzisiaj przez noc... A ty MC jeździłeś w matowym? Czyszczenie jest jakoś uciążliwe?
Ps. Co do kolorów i wbijania w to co jest modne/niemodne, brudzące, pedalske, zbyt jaskrawe itd. zamieszczam zdjęcie bolidu którym się na codzień zimą przemieszczam :cool
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

kiciol
klepacz
klepacz
Imię: Roman
województwo: wielkopolskie

Post autor: kiciol » ndz 20 lut 2011, 21:46

kifer pisze:Czyszczenie jest jakoś uciążliwe?
Moja dziewczyna ma matowego Probikera, dlatego wypytuję o Schuberta, żeby się dowiedzieć czy to ogólna przypadłość matowej skorupy, czy tylko dlatego że ten kask był śmiesznie tani. Skorupa przejechała około 10 tysi a wygląda jak by wojnę przeżyła :mrgreen: Tłuste plamy to zaden problem ale na rysy nic nie poradzisz i jest tego mnóstwo, właściwie nie wiadomo od czego :???: Jednak chyba ten kolor cos ma w sobie, bo planujemy zmianę skorupy ale o innym nie chce słyszeć, tylko czarny mat :razz:
... owoc żywota twojego je...ZUS .

http://www.bikepics.com/pictures/2297876/

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej

Post autor: MC_Hammer » pn 21 lut 2011, 08:54

kifer pisze:A ty MC jeździłeś w matowym? Czyszczenie jest jakoś uciążliwe?
Nie zwróciłem na to jakoś uwagi ale - NIE !!! ;)
Będziesz na kawie to organoleptycznie sprawdzisz sobie sam :grin:

PS. A czarny mat poprostu mi się podobał.

Awatar użytkownika
diablique
klepacz
klepacz
Imię: Ann
Kontakt:

Post autor: diablique » pn 21 lut 2011, 12:32

MC_Hammer pisze:
kifer pisze:Diablica pisala, że każdy brud widać na macie i że dobrze to on na pólce wygląda
To ciekawe stwierdzenie, bo ja właśnie po to kupiłem "mata" aby nie było widać :P
a ja nigdy wiecej nie kupie matowego...
mam dość... po kazdej jeżdzie syf :/
ale zaznaczyłam Kiferku, że byc może na czarnym nie bedzie to tak widoczne jak na jasnym...

ODPOWIEDZ