drogo tanio? serwis
- lukmajster
- teksciarz
- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
- Kontakt:
drogo tanio? serwis
No wiec zrobiłem w mojej VFR rc36II pare rzeczy. I chciałbym sie dowiedzieć ile was kosztowały takie zabiegi. i czy ogólnie cene dostałem dobra.
zawory (6 płytek) -340zl
gaznik , regulacja czyszczenie - 250zl
olej +filtr - 145zl
f. paliwa - 25zl
f. pow 70zl
------------
opony tez kupiłem ale to tam ceny rozne sa
tylko policzył mi na wymiane przedniej 250zl z czego opona kosztowała 200zl.
plus opona tył 250ale jeszcze nie w moto. ale ceny opon sa rożne głownie chodzi mi o te 50zl za wymiane.
Z góry dziekuje za odp:) to jest tylko tak orientacyjnienie bede oszczedzał na mojej niuni.
pozdrawiam.
zawory (6 płytek) -340zl
gaznik , regulacja czyszczenie - 250zl
olej +filtr - 145zl
f. paliwa - 25zl
f. pow 70zl
------------
opony tez kupiłem ale to tam ceny rozne sa
tylko policzył mi na wymiane przedniej 250zl z czego opona kosztowała 200zl.
plus opona tył 250ale jeszcze nie w moto. ale ceny opon sa rożne głownie chodzi mi o te 50zl za wymiane.
Z góry dziekuje za odp:) to jest tylko tak orientacyjnienie bede oszczedzał na mojej niuni.
pozdrawiam.
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Regulacja zaworów (w tym wymiana 2 płytek x 15 = 30 PLN) - 197 PLN
Czyszczenie gazników, regulacja składu mieszanki, synchronizacja - 246 PLN
Przywóz i odwóz motocykla pod garaż = 0,00 PLN
Razem = 443 PLN
Czyszczenie gazników, regulacja składu mieszanki, synchronizacja - 246 PLN
Przywóz i odwóz motocykla pod garaż = 0,00 PLN
Razem = 443 PLN

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
a teraz powiedzcie mi kochani:jezdze moja honda drugi sezon bez regulacji,teraz bedzie trzeci-wszystko chodzi cacy,na ten sezon planuje oprocz oleju wymienic jeszcze filtr powietrza i to tyle.wychodze z zalozenia ze jak wszystko chodzi wzorowo to nie tykam,co sadzicie o moim podejsciu?pewnie wiekszosc powie ze karygodne,a moze nie?jak to jest u Was?

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
-
- pisarz
- Imię: Jarosław
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
U mnie jest jak wyżej.
Też wszystko chodziło dobrze, żadnych niepokojacych dżwieków, motocykl palił od strzała a jednak luzy tolerancji nie trzymały. Licznik pokazuje 49.000km. Ile jest naprawde w motocyklu co ma 16 lat? Słyszałem że VFR-ka trzyma luzy zaworowe no ale nie w nieskończoność. Teraz mam pewnośc i spokój.
A tak nawiasem, jak miarodajnie okreslic faktyczny przebieg?
Też wszystko chodziło dobrze, żadnych niepokojacych dżwieków, motocykl palił od strzała a jednak luzy tolerancji nie trzymały. Licznik pokazuje 49.000km. Ile jest naprawde w motocyklu co ma 16 lat? Słyszałem że VFR-ka trzyma luzy zaworowe no ale nie w nieskończoność. Teraz mam pewnośc i spokój.
A tak nawiasem, jak miarodajnie okreslic faktyczny przebieg?
- Fabiq
- klepacz
- Kontakt:
źle!kamil grudziadz pisze:wychodze z zalozenia ze jak wszystko chodzi wzorowo to nie tykam
w instrukcji masz podane co i kiedy trzeba obadac i powinienes sie tego trzymac
po oryginalnosci niektorych czesci i ich zuzyciujareckiz pisze:A tak nawiasem, jak miarodajnie okreslic faktyczny przebieg?
np.
jesli lozyska w kolach wymieniane i nie sa oryginaly to zapewne przebieg powyzej 50 tys
poza tym po wytartych gumach na podnozkach, manetkach
tarcza hamulcowa tylna, jesli duze rowy 50 tys km w gore
luzy na wahaczu tylnym 60 tys km
sprzeglo - do wymiany po 45 tys km
oczywiscie wszystko zalezy od sposobu uzytkowania ale w wielu motocyklach pokrywaja mi sie podane wartosci
licznik w polsce nie ma znaczenia, nie ma co sie nim wogole sugerowac, chyba ze motocykl jest od pierwszego wlasciciela chociaz i tu trafiaja sie gapy
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769