Muszę kupić spoiwo żeby pospawać owiewki, a w tym celu trzeba wiedzieć, z czego rzeczone owiewki są zrobione. Z tego co wiem, ABS, ale czy czysty, czy z jakimiś dodatkami? Jak rozpoznać, że dane spoiwo będzie OK?
Jakie spoiwo do owiewek?
-
adjar
- klepacz

- Imię: Adam
- Kontakt:
Jakie spoiwo do owiewek?
Może coś było na ten temat, ale nie znalazłem 
Muszę kupić spoiwo żeby pospawać owiewki, a w tym celu trzeba wiedzieć, z czego rzeczone owiewki są zrobione. Z tego co wiem, ABS, ale czy czysty, czy z jakimiś dodatkami? Jak rozpoznać, że dane spoiwo będzie OK?
-
Jarecki2102
- pisarz

- kamil grudziadz
- klepacz

- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
mi koles kleil paskami oryginalnymi tzn. o takim samym oznaczeniu jakie jest wewnatrz boczka.i tez trzyma. "Gotowego spoiwa o takim składzie nie kupisz."-jestes pewny?widzialem u mojego magika mnostwo roznych paskow,kazdy z innym oznaczeniem.

1: Suzuki VX 800
2: Honda VFR 750 RC 36/II
3: Honda VFR 800 FI
-
adjar
- klepacz

- Imię: Adam
- Kontakt:
No niestety starą owiewkę to będę miał, jak tę całkiem rozwalę i kupię drugą , to ta będzie stara
Mam nadzieję że ABS też da radę, bo pęknięcia nie są jakieś wielkie. I po co oni tak kombinują - jakby było z blachy, to bym sobie polutował
Dzięki za info -wolałem się upewnić, coby potem nie napaprać gorzej niż jest.
- Sylwio
- klepacz

- Imię: Sylwester
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
Nie ma takiego kompoztu ABS+PP. Boczne owiewki są wykonane z kompozytuelco pisze:W VFR RC46 boczne owiewki i czasza wykonane sa z kompozytu ABS+PP.
PA6+PPE+10GF, ale nie we wszystkich RC46. Czacha tak, jak pisze Celo .
Polecam poczytać: viewtopic.php?t=2755&postdays=0&postorder=asc&start=0
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."
- elco
- klepacz

- Imię: Tomek
- Kontakt:
Jestem prawie pewien, że widzialem tam wlasnie takie oznaczenie. Bede musial sie az upewnic ;/Sylwio pisze: Nie ma takiego kompoztu ABS+PP. Boczne owiewki są wykonane z kompozytu
PA6+PPE+10GF, ale nie we wszystkich RC46. Czacha tak, jak pisze Celo .
Polecam poczytać: viewtopic.php?t=2755&postdays=0&postorder=asc&start=0
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.