VFR 750 REPSOL
- Stuwka
- klepacz
- Imię: Konrad
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
VFR 750 REPSOL
Panowie i panie tak się zastanawiam czy bym może sobie nie sprawił (taki tylko pomysł) Repsola z mojej Ziuty to znaczy kupiłbym cały kit do rc 36 ale .... szukam po necie i nie ma. Do vfr 800 i vtec znalazłem a do 36 lipa .... może się ktoś wypowiedzieć co to są za owiewki czy to jest nasz tani laminat czy normalny plastik jak na oryginałach? z góry dzięki za odpowiedzi.
na dole zdjęcie podglądowe
na dole zdjęcie podglądowe
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- pisarz
Te owiewki to plastik nie laminat, ale chińszczyzna. Bardzo łamliwe, wystarczy tylko dotknąć mocniej (nie mówię o szlifie, nawet przewrócenie ze stopki bocznej je łamie). Samo spasowanie też czasem zostawia trochę do życzenia. Na pewno szukasz na ebayu, w Polsce też nimi handlują np. www.owiewki24.pl ale u nas to dużo drożej wychodzi no i akurat tam to możesz chyba do v-teca dostać.
Myślę, że na to samo by wyszło polakierować cały a jakościowo na pewno dużo dużo lepiej.
Myślę, że na to samo by wyszło polakierować cały a jakościowo na pewno dużo dużo lepiej.
- Fankas
- pisarz
- Imię: Fankas
- województwo: śląskie
Jarecki2102 pisze:Te owiewki to plastik nie laminat, ale chińszczyzna. Bardzo łamliwe, wystarczy tylko dotknąć mocniej (nie mówię o szlifie, nawet przewrócenie ze stopki bocznej je łamie). Samo spasowanie też czasem zostawia trochę do życzenia.
czy ja wiem czy az taki dziadostwo??? ciagniemy te plastki(tyle ze do ciezarowek) z chin na skale masowa i zlego slowa jeszcze nie usyszalem od klienta... jakosc poruwnywalna jest z takimi potentatami na rynku jak covind czy caveci czy tez TBP a ceny sa naprawde sporo nizszze... zaraz mi ktos tu wyskoczy ze plastik plastikowi nie rowny- odpowiem ciagniniemy tn najtanszy...
faktem jest ze czasami zdarza sie problem z mocowaniami... ale to juz przypadlosc wszytkich zaminnikow...
Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die
Born to be wild
- michał RC 46
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Widziałem na żywo owiewki z owiewki24.pl i powiem Wam, że na prawdę dają radę. Chodzi dokładnie o ten motocykl: http://www.scigacz.pl/Odbudowa,motocykl ... 14606.html Opisywana reanimacja była przeprowadzana w warsztacie kolegi i oglądałem te plastiki. Wszystko ładnie pasowało. Nie wiem z jakiego tworzywa są zrobione, ale sprawiają bardzo dobre wrażenie.
- Achmed
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: mazowieckie
Zamiast gdybac cza Binia zapytac on zdaje sie juz drugi kpl targa za muru do swojej sztuki
kiedyś oglądaleł tego Biniowego repsola i powiem ze dawał radę.

VFR 750 RC36II BYŁA
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
VTR 1000F BYŁA
DR 650R BYŁA
VFR 800 FI BYŁA
ZR750C CR W BUDOWIE
TT600R BYŁA
VFR 800 BYŁA
KTM EXC 250 2T BYŁ
TRIUMPH SPRINT ST 1050 BYŁ
Triumph Tiger 1050
VFR 750 RC 36II
- binio
- klepacz
- Imię: Łukasz
Otoz to. Wszelkie opinie, ze to ch*jnia mozna wyrzucic do kosza. To bardzo dobrej jakosci ABS (opinia speca od tworzyw i ich klejenia z WATu), to samo moge powiedziec na temat lakieru - po roku uzytkowania zadnych rys, smug itp, a owady z czachy czesto zdrapywalem paznokciami. Inna sprawa - ja biore od jednego typa, byc moze inni maja cos gorszego. Widzialem plastiki z owiewki24 i moje subiektywne odczucie bylo takie, ze sa gorszej jakosci niz moje (ale to moze dlatego ze "moje' musi byc lepszeAchmed pisze:Zamiast gdybac cza Binia zapytac on zdaje sie juz drugi kpl targa za muru do swojej sztukikiedyś oglądaleł tego Biniowego repsola i powiem ze dawał radę.

A teraz najlepsze bo temat dotyczy 750tki... Do tego modelu NIE MA AKCESORYJNYCH PLASTIKOW

A tak btw... ja jestem juz na 75% zdecydowany na malowanie ramy i lag na czarno... boje sie tylko, ze gdy znowu wloze w nia tyle pracy szkoda bedzie mi sprzedac.
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
-
- pisarz
Czarny mat na ramie piękna sprawa, też o tym myślałem ale niestety przed tym sezonem nie dam rady tego zrobić. Na razie jestem w trakcie lakierowania. Znam super lakiernika z pod Warszawy, już mi jedno moto (pełnoletnie) malował, i efekt był taki, że kupa ludzi pytała czy to nowy sprzęt. Gość lakieruje bardzo dobrze i do tego dużo cienkich warstw. Mój ma być robiony najpierw z dwie warstwy srebrnej bazy, potem trzy, cztery warstwy czerwonego candy, potem trzy warstwy bezbarwnego, potem naklejki, i jeszcze raz trzy warstwy na naklejki. Koszt takiej zabawy u tego gościa to 1000zł. Pochwalę się efektem.binio pisze: A tak btw... ja jestem juz na 75% zdecydowany na malowanie ramy i lag na czarno... boje sie tylko, ze gdy znowu wloze w nia tyle pracy szkoda bedzie mi sprzedac.
Wracając do owiewek to faktycznie pomijając kwestię łamliwości i jakości na pewno warto się zastanowić czy lepiej lakierować spawane pięć razy plastiki z kilogramem szpachli, czy kupić nieco gorsze od oryginału ale nowe zamienniki (nie sądzę, że mogą być lepsze). Podejrzewam, że każdy ma swoją opinię na ten temat.
Ostatnio zmieniony sob 29 sty 2011, 18:16 przez Jarecki2102, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- pisarz
A masz może zdanie na temat tarcz hamulcowych zamontowanych w tym moto co link podałeś? Wiem, że to też chińszczyzna ale podobno wcale fajna, no i cena w www.owiewki24.pl jakieś 350zł za sztukę na przód.C_L_K pisze:Widziałem na żywo owiewki z owiewki24.pl i powiem Wam, że na prawdę dają radę. Chodzi dokładnie o ten motocykl: http://www.scigacz.pl/Odbudowa,motocykl ... 14606.html Opisywana reanimacja była przeprowadzana w warsztacie kolegi i oglądałem te plastiki. Wszystko ładnie pasowało. Nie wiem z jakiego tworzywa są zrobione, ale sprawiają bardzo dobre wrażenie.