POZYTYWNIE :)

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Fredka
bywalec
bywalec
Imię: Ania
województwo: śląskie

Post autor: Fredka » wt 22 cze 2010, 14:59

Narazie miałam pierwsze jazdy, do oglądania allegro jeszcze daleka droga...

Awatar użytkownika
możej
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: możej » wt 22 cze 2010, 17:06

wracam sobie z delegacji z Wałcza do Wawy i nagle w połowie drogi widzę dwóch motocyklistów na żółtych blachach :) myślę sobie "angole odwiedzają nasz piękny kraj... tylko czy oni nie wiedzą, że można jeździć szybciej?". Zbliżam się coraz bardziej i bardziej i co się okazuje? chłopaki jadą obładowani jak karawana na pustyni na skuterach a'la vespa! :) pozytywnie zakręceni faceci! niestety śpieszyłem się i nie miałem możliwości postawić im tymbarka ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Rozan
klepacz
klepacz

Post autor: Rozan » wt 22 cze 2010, 18:10

Zakup moto w tym sezonie stoi pod znakiem zapytania :)
Dostałem propozycję napisania serii artykułów do czasopisma o tematyce rynków finansowych, propozycje zostania redaktorem na jednym portalu o inwestycjach oraz propozycję wejścia jako udziałowiec jednej z firm internetowych...
Specjalnie pod kątem poszukiwania pracy wybrałem sobie skomplikowany temat pracy licencjackiej (który bardzo spodobał się Grzesiowi Turnauowi :P). Mam nadzieję, że jeszcze coś się pojawi po publikacji pracy :)

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Marcin

Post autor: Kornik » wt 22 cze 2010, 22:37

No i sie w końcu doczekałem kufra centralnego Givi E55 Maxia 3 :) Będzie jak sie miała Daga zapakować nad morze :)
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.

Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: VFRKrzysztof » śr 23 cze 2010, 21:25

Dziś po trzech latach męki firma moja karmicielka wymieniła mi służbowego passata na nowego. Samochód to był absolutnie wyjątkowy, zrobiony byle jak z byle czego. Spędził 12 tygodni w serwisach, w tym 5 razy był zwożony na lawecie. Psuło się w nim wszystko. Głowica (wymieniana 2 razy), parownik i kompresor klimatyzacji, pompo-wtryskiwacz (po gwarancji - koszt 3 tysie), sondy, czujniki, reflektory, zamki, klamki i nie pamiętam, co jeszcze, bo tak dużo tego było. Psuł się najczęściej w święta, kiedy jeździłem w rodzinne strony. Potrafił stanąć w polu pod krzyżem i chooy - dalsza jazda na lawecie. Dobra w nim była tylko jedna rzecz - sportowe zawieszenie. Po zakrętach chodził jak przyklejony. Ale z powodu tej jednej zalety nie będę za nim tęsknił. Gdyby ktoś chciał kupić jakiegokolwiek VW z silnikiem 2.0TDI na pompowtryskach, a zwłaszcza 170KM, to niech to głęboko przemyśli.
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
Hubu
klepacz
klepacz
Imię: Hubert

Post autor: Hubu » śr 23 cze 2010, 21:40

VFRKrzysztof pisze:Dziś po trzech latach męki firma moja karmicielka wymieniła mi służbowego passata na nowego. Samochód to był absolutnie wyjątkowy, zrobiony byle jak z byle czego. Spędził 12 tygodni w serwisach, w tym 5 razy był zwożony na lawecie. Psuło się w nim wszystko. Głowica (wymieniana 2 razy), parownik i kompresor klimatyzacji, pompo-wtryskiwacz (po gwarancji - koszt 3 tysie), sondy, czujniki, reflektory, zamki, klamki i nie pamiętam, co jeszcze, bo tak dużo tego było. Psuł się najczęściej w święta, kiedy jeździłem w rodzinne strony. Potrafił stanąć w polu pod krzyżem i chooy - dalsza jazda na lawecie. Dobra w nim była tylko jedna rzecz - sportowe zawieszenie. Po zakrętach chodził jak przyklejony. Ale z powodu tej jednej zalety nie będę za nim tęsknił. Gdyby ktoś chciał kupić jakiegokolwiek VW z silnikiem 2.0TDI na pompowtryskach, a zwłaszcza 170KM, to niech to głęboko przemyśli.
Krzysztof jak wymienili Ci na nowego Passata to nie wiem czy są powody do radości...znów się będzie sypał ;)

Awatar użytkownika
tayayay
teksciarz
teksciarz
Imię: panie daj
Kontakt:

Post autor: tayayay » pt 25 cze 2010, 21:48

znaczniki na lewym boku opony zniknęły po ostatnim katowaniu ronda, co oznacza... zamknięcie! :D
aż się zdziwiłem, bo przechył był taki, że wydaje mi się że jeszcze coś można by wykrzesać z maszynki. Ale to jeszcze nie ten czas, nie te umiejętności... :( Póki co katuję ten filmik z MCN :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=n0v4greH ... JQU4J6-psM

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » pt 25 cze 2010, 22:27

tayayay pisze:aż się zdziwiłem, bo przechył był taki, że wydaje mi się że jeszcze coś można by wykrzesać z maszynki.
Tylko nie zrób takiego manewru jak ja. :) Ja też mogłem złożyć się niżej ale opony powiedziały dość i mam teraz łaciaty motor. :D
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
brii
pisarz
pisarz
Imię: Maciej

Post autor: brii » sob 26 cze 2010, 17:05

Gleba parkingowa ale pozytywna - tylko kilka rys na lewej owiewce - nie więcej się nie spierniczyło :)
Katarzynki to takie pierniczki
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » sob 26 cze 2010, 17:25

Dzisiaj skończyłem kurs na wózki jezdne. :D
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: scibor » pn 28 cze 2010, 18:57

1. dzieci przyjechaly do mnie na wakacje:)
2. pierwszego dnia pobytu odkryly dwanascie malych kotkow :)

Awatar użytkownika
WąskiVFR
pisarz
pisarz
Imię: Andrzej

Post autor: WąskiVFR » pn 28 cze 2010, 22:01

Dzisiaj miałem lekcję z początku niezbyt miłą. Przyjęło się u mnie, że średnio co 2 tygodnie sprawdzam poziomy płynów we wszystkim co ma silnik. Golfik ok. Kosiarka też. Na koniec zostawiłem sobie Hondę. Odkręcam bagnet, patrzę i.... widzę tylko bagnet. Próbuję jeszcze raz i nic.
W tym momencie moja psychika wysiadła. Myślę sobie: "No pięknie, kupiłem trefną sztukę. Przecież na początku było OK, a po przejechaniu niecałego tysiąca olej wyparował. Toż to dwusów, a nie cztero. Trudno doleję jakiegoś badziewia, przejeżdżę sezon, a przez zimę się pomyśli."
Tym bardziej mnie to zdziwiło, bo VFR-ka nie kopciła na niebiesko czy fioletowo, nie grzała się, ani tym podobne.
Ale przed chwilą dostałem olśnienia :grin: Po drodze z pracy wypiliśmy sobie co nieco i musiałem być mocno przyćmiony, żeby ten fakt umknął mojej skromnej uwadze.
POZIOM OLEJU SPRAWDZA SIĘ NA CENTRALNEJ STOPCE A NIE NA BOCZNEJ MATOLE!!! :lol:
Udawszy się do garage, postawieniu moto tak jak ma być, olej nagle się pojawił ;-)
Pan Wąski jest DEBEŚCIAK i jego Mafia też :D

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Post autor: PETER » śr 30 cze 2010, 00:05

Powinienem napisać tydzień temu ale takie życie :
Sprzedałem motor mam kasę :lol:
Kupiłem motor do zrobienia nie mam kasy ale mogę sobie przy wymarzonym moto podłubać :lol: :lol:
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
Edek
pisarz
pisarz
Imię: Edyta
Kontakt:

Post autor: Edek » śr 30 cze 2010, 07:32

A jakie są Gosi wrażenia?

Awatar użytkownika
JuNioR
klepacz