Witam!
mam pytanko jak skasować kontrolkę fi w vfr 800 z 1999roku
kupiłem zablokowaną na gardzielach dolotowych do cylindra wywaliłem blokade no i wiadomo kilka kostek rozpiołem i teraz pali, ale to nie jest tak jak być powinno wkręca się już na maxa ale świeci się fi
może ten temat już był,ale nie mam czasu bo jutro do pracy muszę cisnąć na moto może ktoś da mi linka z przekierowaniem na ten temat dzięki śliczne i pozdrawiam
JAK SKASOWAĆ KONTROLKĘ FI VFR 1999ROK
- Maniek vfr
- zadomowiony
- Imię: Mariusz
JAK SKASOWAĆ KONTROLKĘ FI VFR 1999ROK
PO PROSTU VFR .....!!!
- Radarro
- klepacz
- Imię: Radek
- województwo: śląskie
viewtopic.php?t=6270 -tu duży temat, ta jest opisane . W skrócie - wkładasz zworkę w złącze serwisowe pod owiewką zadupka, lewa strona. Właczasz kluczyk w pozycje zaplon, wyciagasz zworkę na 2-3 sekundy, wkładasz spowrotem. Kontrolka Fi mignie 3 razy, i błędy masz skasowane.
V4 + R6 Brotherhood
TS 350 -> 800Fi -> VTR SP1 -> RSV Tuono '03 -> VFR 400

- Maniek vfr
- zadomowiony
- Radarro
- klepacz
- Imię: Radek
- województwo: śląskie
To tak- przede wszystkim powinineś posta wrzucić do działu elektryka - tam sa juz takie tematy.
Kody błędów masz tu - pierwsza strona, ostatni post. Załącznik widoczny po zalogowaniu only
viewtopic.php?t=1827
Jeżeli masz 2 krótkie mignięcia to wg załącznika wychodzi MAP sensor. Ale sprawdze jeszcze w serwisówce u siebie po robocie. Ja miałem problem z MAP sensorem (moje moto anglik, pomogła wymiana sensora, używka 40 PLN, Gienio z Sosnowca też go wymieniał).
Jelżeli u Ciebie to MAP sensor, to poszukaj używanego
Dma znać po południu co o tym kodzie mówi Haynes.
Kody błędów masz tu - pierwsza strona, ostatni post. Załącznik widoczny po zalogowaniu only

viewtopic.php?t=1827
Jeżeli masz 2 krótkie mignięcia to wg załącznika wychodzi MAP sensor. Ale sprawdze jeszcze w serwisówce u siebie po robocie. Ja miałem problem z MAP sensorem (moje moto anglik, pomogła wymiana sensora, używka 40 PLN, Gienio z Sosnowca też go wymieniał).

V4 + R6 Brotherhood

- Maniek vfr
- zadomowiony
krótkie dwa mrugnięcia i przerwa, a co do problemu to kolega wyżej napisał że prawdopodobnie czujnik, ponieważ to była zblokowana wersja do 24 kw, ale czekam na 100% potwierdzenia dzięki wszystkimFazer72 pisze:Mruga krótko czy długo , czy może 2 długo 2 krótko ? błąd 22 to sonda
[ Dodano: 2010-06-08, 19:16 ]
Dzięki serdeczne za zainteresowanie z twojej strony i też myślę że to będzie to bo moto jest w Irlandii i było blokowane,ale jak będziesz już wiedział to stuknij w klawiaturę . PozdrawiamRadarro pisze:To tak- przede wszystkim powinineś posta wrzucić do działu elektryka - tam sa juz takie tematy.
viewtopic.php?t=1827
[ Dodano: 2010-06-10, 19:11 ]
problem rozwiązany spadł przewód podciśnienia z czujnika map .
DZIĘKI SERDECZNE POZDRAWIAM
PO PROSTU VFR .....!!!