Nowa praca:) - Unijne Centrum Odszkowdowań

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
pablo_65
teksciarz
teksciarz
Imię: Paweł
województwo: łódzkie
Kontakt:

Nowa praca:) - Unijne Centrum Odszkowdowań

Post autor: pablo_65 » ndz 16 maja 2010, 20:19

Hej panowie i panie. Dostałem dziś pracę jako doradca klienta w UCO. Moim zadaniem jest pomagać osobom przede wszystkim poszkodowanym w wypadkach komunikacyjnych, jak i w wielu innych sprawach!! Jeśli nie otrzymałeś odszkodowania, bądź wydaje ci się nieadekwatne do szkody, jeśli znasz osoby poszkodowane w wypadkach, zdarzeniach drogowych...itd

DAJ ZNAĆ!!!...dopiero startuje w tej branży ale po 2 dniowym szkoleniu mogę śmiało powiedzieć, że NIE MA TUTAJ ŚCIEMY!!! Jeśli jest możliwość i szansa uzyskania pieniążków, to jestem pewien że będzie to maksymalna kwota jaką nigdy nie jest w stanie wyegzekwować osoba prywatna!!!

Nie będę się rozpisywał...znam życie motocyklistów i wiem, że zwykle nie są nam obce takie sytuacje. Dlatego SERIO...mam możliwości i postaram się POMÓC!!!

jak chcecie to odsyłam do stronki: www.unijneco.pl
tam jest wyszczególnione co można dla nas zrobić.

Zen

Post autor: Zen » ndz 16 maja 2010, 21:22

To gratulacje....i dobrze wiedzieć....

Awatar użytkownika
brii
pisarz
pisarz
Imię: Maciej
województwo: śląskie

Post autor: brii » ndz 16 maja 2010, 21:30

Słupy energetyczne powiadasz - od dawna się o to szarpię z ENIONem - będę zainteresowany ;)
Katarzynki to takie pierniczki
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.

Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Post autor: Dresik » ndz 16 maja 2010, 23:40

Gratulacje :mrgreen: Mój znajomy kilka miesięcy głowił się jakby wcisnąć się tam do pracy i nic- Tobie się udało- super :smile:
:-)

Awatar użytkownika
pablo_65
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: pablo_65 » pn 17 maja 2010, 12:58

a skoro się udało to teraz chce zrobić z tego pożytek...dlatego jakby coś przyszło wam do głowy to śmiało piszcie!!!

waclv
teksciarz
teksciarz
Imię: Piotr
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: waclv » pn 17 maja 2010, 22:12

pablo_65 Dzięki wielkie za szybką odpowiedź w mojej sprawie i jakby coś czekam na wieści ;-)

Awatar użytkownika
pablo_65
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: pablo_65 » pn 24 maja 2010, 18:45

no nikt nie potrzebuje mojej pomocy??!! fajną mam pracę ale ciężko dotrzeć do poszkodowanych, a poza tym spora konkurencja....jeśli chodzi o odszkodowania piszcie w każdej sprawie, która nawet wydawać się może beznadziejną np. kiedy poszkodowany został pieszy,rowerzysta(uznany za sprawcę) w wypadku, jeśli zmarł..odszkodowanie należny się nie tylko rodzinie, z którą mieszkał ale i (od 08.2008) wszystkim bliskim, którzy utrzymywali z nim więzi. Pisze to dlatego, że wiele jest takich spraw a świadomość społeczeństwa nie jest największa.

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Imię: Wojtek
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » pn 24 maja 2010, 19:16

pablo_65, a ile wynosi prowizja od uzyskanego odszkodowania?

Awatar użytkownika
pablo_65
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: pablo_65 » pn 24 maja 2010, 19:26

unijne co pobiera 25%netto prowizji

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » pn 24 maja 2010, 19:41

Dużo. (choć może w wawie to norma)

Firma w której pracowałem (BB) pobierała 15% od faktycznie wywalczonego odszkodowania.

Powszechną praktyką firm dochodzących odszkodowań jest pobieranie prowizji od całości odszkodowania (a nie od tego co wywalczą).

Pracowałem 27 miesięcy w tym biznesie.

Jeśli ktoś nie czuje się na siłach aby napisać dwa pisma lub jego sprawa nie jest oczywista (szkoda OC jest oczywista) to może skorzystać z pomocy takich firm. W każdym innym wypadku jesteśmy w stanie uzyskać więcej niż firmy (-prowizja)

Awatar użytkownika
pablo_65
teksciarz
teksciarz
Kontakt:

Post autor: pablo_65 » pn 24 maja 2010, 19:48

akurat unijne co pobiera prowizję od tego co wynegocjuje. jeśli chodzi o te łatwiejsze sprawy to nawet się ich nie podejmujemy właśnie z takiej przyczyny jak napisałeś...lepiej jak zainteresowany sam się zajmie swoja sprawą, my możemy mu doradzić jak to przeprowadzić ale nie bierzemy tego na siebie bo po co pobierać prowizję ze spraw trywialnych

Awatar użytkownika
Wojtek86
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Wojtek86 » pn 24 maja 2010, 19:50

pablo_65 pisze:akurat unijne co pobiera prowizję od tego co wynegocjuje. jeśli chodzi o te łatwiejsze sprawy to nawet się ich nie podejmujemy właśnie z takiej przyczyny jak napisałeś...lepiej jak zainteresowany sam się zajmie swoja sprawą, my możemy mu doradzić jak to przeprowadzić ale nie bierzemy tego na siebie bo po co pobierać prowizję ze spraw trywialnych
To mi się podoba.

Firma w której pracowałem podejmowała się wszystkiego. 80% spraw kończyło się na wysłaniu jednego pisma.

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » pn 24 maja 2010, 21:41

Firma, ktorej zlecilem odzyskanie odszkodowania miala prowizje uzalezniona od sprawy. Im prostsza sprawa tym honorarium bylo nizsze. Pobierali od 10 do 25%.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

ODPOWIEDZ