Tak Kaczyński był konfilkowy, lubił władzę. Moim skromnym zdaniem były to jego naciski na lądowanie.Wojtek86 pisze:Pamiętacie tą sytuacje?
Prezydent kontra pilot, 03.12.2008
W sierpniu Lech Kaczyński wspólnie z prezydentami Litwy i Estonii oraz premierem Łotwy udał się do Gruzji, aby przekazać swoje poparcie prezydentowi Saakaszwilemu. Zanim pojawił się na słynnym wiecu w Tbilisi, podczas którego mówił "nie rosyjskiej dominacji", w drodze do Gruzji miał scysję z pilotem rządowego samolotu.
Pilot zdecydował, że poleci tylko do Azerbejdżanu, ponieważ bezpośredni lot do stolicy Gruzji jest zbyt niebezpieczny. Decyzja pilota nie spodobała się Lechowi Kaczyńskiemu. Po wylądowaniu w Azerbejdżanie prezydent zapowiadał, że "po powrocie do kraju wprowadzimy porządek w tej sprawie", a podczas lotu powiedział o dowódcy załogi, że "oficer powinien być mniej lękliwy". Pilota bronił jednak sam szef MON, Bogdan Klich.
Kaczyński
- treska
- klepacz
- Imię: Treska
- Kontakt:
- VFRKrzysztof
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: mazowieckie
To była moja pierwsza myśl po tym, jak się dowiedziałem o dzisiejszej katastrofie. Tu też można o tym przeczytać:Wojtek86 pisze:Pamiętacie tą sytuacje?
http://wyborcza.pl/1,76842,6023779,Nie_ ... wania.html
Wtedy PiS chciał wsadzić pilota do więzienia za odmowę lądowania w Tbilisi. Poseł Karol Karski złożył w prokuraturze wojskowej zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Poseł Karski zna się na środkach transportu a udowodnił to rozwalając po pijaku wózek golfowy w hotelu na Cyprze. A Pan Prezydent krytykując pilota wypowiedział wtedy takie zdanie: "oficer powinien być mniej lękliwy". W licznych komentarzach powtarza się opinia, że to zdanie było przyczyną dzisiejszej tragedii. Pilot pomimo zaleceń kontrolerów z Białorusi i ze Smoleńska, którzy radzili wybrać lotnisko zapasowe, próbował lądować przy minimalnej widoczności. Na pewno nie chciał, żeby ktoś o nim powiedział, że jest lękliwy, ale co z tego wynikło to właśnie czytamy i oglądamy. Dzisiejszy wypadek jest bardzo podobny do katastrofy Casy w Mirosławcu. Jak ktoś czytał raport to wie, że rozmowy pilotów z wieżą można by zatytułować "wiódł ślepy kulawego". Ten raport daje taki obraz wyszkolenia i umiejętności polskich pilotów wojskowych, że nawet na łysej głowie włos się jeży. Szkoda, że przez tych odważnych i wszystkowiedzących zginęło tylu ludzi, w większości bardzo przyzwoitych.
The best is yet to come! 

- SNOOP85
- pisarz
- Imię: Kamil
Pamietam wizyte pary prezydenckiej w Japonii jak Maria ubrała sie w kimono japońskie i pokazała sie męzowi mina prezydenta była nie do opisania facet był w jak najbardziej pozytywnym szoku
według mnie byla to najlepsza para prezydencka w RP bo byli to zwykli prości ludzie.. Cóz mozna wiecej napisac smutek i najszczersze kondolencje rodziną ofiar tego tragicznego lotu...

- brii
- pisarz
- Imię: Maciej
- województwo: śląskie
Miałem się w tym temacie nie wypowiadać ale to już mnie trafiło - w liniach lotniczych samolot mający 20 lat to młoda maszyna, nie ma co się bulwersować... Samoloty są baaaaaardzo często serwisowane i doskonale sprawdzane przed każdym lotem. Zwykli śmiertelnicy latają maszynami mającymi po 30 lat i w przypadku katastrofy nikt nie obwinia maszyny za wiek. Co do pilotów - dziwna sprawa, ale ponoć polscy piloci to światowa czołówka - obstawiam, że może winna była "ułańska fantazja", jeśli prawdą jest to, że obsługa naziemna zaleciła lądowanie na innym lotnisku...treska pisze: Tragiczny jest również fakt, iż wpakowano wszystkie najważniejsze osoby PL do jednego STAREGO samolotu......
.... ludzka bezmyślność mnie najbardziej w tym wszystkim smuci.
Szkoda wszystkich pasażerów [*]
Katarzynki to takie pierniczki
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
- Rychu
- pisarz
Piloci byli nowi , bo poprzednicy powiedzieli ze zlomem latac nie beda i maja dla kogo zyc .brii pisze:Miałem się w tym temacie nie wypowiadać ale to już mnie trafiło - w liniach lotniczych samolot mający 20 lat to młoda maszyna, nie ma co się bulwersować... Samoloty są baaaaaardzo często serwisowane i doskonale sprawdzane przed każdym lotem. Zwykli śmiertelnicy latają maszynami mającymi po 30 lat i w przypadku katastrofy nikt nie obwinia maszyny za wiek. Co do pilotów - dziwna sprawa, ale ponoć polscy piloci to światowa czołówka - obstawiam, że może winna była "ułańska fantazja", jeśli prawdą jest to, że obsługa naziemna zaleciła lądowanie na innym lotnisku...treska pisze: Tragiczny jest również fakt, iż wpakowano wszystkie najważniejsze osoby PL do jednego STAREGO samolotu......
.... ludzka bezmyślność mnie najbardziej w tym wszystkim smuci.
Szkoda wszystkich pasażerów [*]
- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Tak swoją drogą popatrzcie jak bardzo przejęli się amerykanie... w ogóle, bbc emituje jakieś tam spoty, ale poza kondolencjami od obamy nie mówią nic. Rosjanie mimo, że wyglądają sztucznie to wprowadzają żałobę, 100% czasu antenowego o tym mówi, składają kondolencje, noszą kwiaty. Nawet Włochy wprowadziły żałobę, w Hiszpanii na meczu Real - Barcelona uczczono to minutą ciszy i czarnymi opaskami. A Obama? Murzynom i tłustym amerykanom nie można ufać... Oddaleni od nas Japończycy emitują spoty i piszą w internecie o tym. Zakichana Brazylia robi aż 3 dni żałoby narodowej?! Kraj który prawie nie ma z nami nic wspólnego!! A USA??!! I na jaką cholerę te starania rządu o dobre stosunki... a walić te hamburgery...
http://wiadomosci.onet.pl/2153292,12,mi ... ,item.html
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Twierdzisz, że przyjaciół poznaje się w biedzie? Jakoś nie pasuje mi to do sąsiadów za wschodniej granicy. Ale to teraz nieważne...Vermilion pisze:Tak swoją drogą popatrzcie jak bardzo przejęli się amerykanie... w ogóle, bbc emituje jakieś tam spoty, ale poza kondolencjami od obamy nie mówią nic. Rosjanie mimo, że wyglądają sztucznie to wprowadzają żałobę, 100% czasu antenowego o tym mówi, składają kondolencje, noszą kwiaty. Nawet Włochy wprowadziły żałobę, w Hiszpanii na meczu Real - Barcelona uczczono to minutą ciszy i czarnymi opaskami. A Obama? Murzynom i tłustym amerykanom nie można ufać... Oddaleni od nas Japończycy emitują spoty i piszą w internecie o tym. Zakichana Brazylia robi aż 3 dni żałoby narodowej?! Kraj który prawie nie ma z nami nic wspólnego!! A USA??!! I na jaką cholerę te starania rządu o dobre stosunki... a walić te hamburgery...
[']
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka