Uniwersalne kufry??? Jest to dobre??

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
afro89
bywalec
bywalec
Imię: Krzysztof

Uniwersalne kufry??? Jest to dobre??

Post autor: afro89 » pt 09 kwie 2010, 14:59

Witam. Chce sobie kupić jakiś kufer centralny do mojego motora. Wczoraj dzwonilem do sklepu i powiedział mi sprzedawca że ma uniwersalne do motorów, oraz oglądełem na internecie. Jestem ciekaw jak się to mocuje. Ma ktoś z was taki sprzęt?? Opłaca sie takie coś kupić czy zdecydowanie tylko oryginalne!!!?? Podaje przykładowy link. http://moto.allegro.pl/item979317714_wy ... telaz.html

Awatar użytkownika
eater
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: eater » pt 09 kwie 2010, 15:03

Wiesz... podejrzewam, że tej jakości kufer zgubisz przy pierwszym odkręceniu manetki... :)

PS. I tak nie ma stelaża. Do czego chcesz to przykręcić? :)
Terror Mechanicznej Pomarańczy!

Potrzebujesz części do moto w dobrej cenie? Pytaj! :)

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » pt 09 kwie 2010, 15:11

Jestem tego samego zdania co kolega wyżej. Lipa. Stelaż można stworzyć/wykombinować/pospawać ale jakość tego kufra to kiepska.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
klosiewi
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz
województwo: mazowieckie

Post autor: klosiewi » pt 09 kwie 2010, 15:19

afro89 pisze:Witam. Chce sobie kupić jakiś kufer centralny do mojego motora. Wczoraj dzwonilem do sklepu i powiedział mi sprzedawca że ma uniwersalne do motorów, oraz oglądełem na internecie. Jestem ciekaw jak się to mocuje. Ma ktoś z was taki sprzęt?? Opłaca sie takie coś kupić czy zdecydowanie tylko oryginalne!!!?? Podaje przykładowy link. http://moto.allegro.pl/it...met_stelaz.html
Miałem taki sam kufer Awina, który w żaden sposób nie odbiegał wyglądem i jakością od tego ze zdjęć. Niestety płyta mocująca została na motku a kufer mnie wyprzedził i zatrzymał się w krzakach (wyrwały się mocowania na kufrze). lepiej zakup sobie używany markowy kufer tak jak to zrobiłem :mrgreen:

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: adi610 » pt 09 kwie 2010, 15:21

Mam coś podobnego i pasuje na płyty GIVI pewnie też na Kappa. Prawdopodobnie jest to GIVI chińczyk, czyli powinien zgrać się np. z Wingrackiem. Pewności na 100% nie mam.

mlody55
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: mlody55 » pt 09 kwie 2010, 20:26

podobny do kappy ale 3x tańszy. Musi być w tym chyba haczyk.........

david117
pisarz
pisarz
Imię: Dawid
województwo: zachodniopomorskie
Kontakt:

Post autor: david117 » pt 09 kwie 2010, 20:45

Witam.

Ja miałem zamontowany ten kuferek moto-detail :

http://www.louis.de/_1098b303079a971c2d ... r=10025915

Jeździłem z nim głowinie po mieście, ale trasy też zaliczył dłuższe ( Gdańsk - Stargard Szczeciński ). Jakościowo kuferek zaje... jak na taką cenę. Miałem go na stelażu H&B.

Śmiało mogę polecić ;-)

Pozdrawiam :bye

Awatar użytkownika
nierob
klepacz
klepacz
Imię: nierob
województwo: dolnośląskie

Post autor: nierob » pt 09 kwie 2010, 20:56

mam cos podobnego od chyba 3 sezonów (chodzi o ten dalekowschodni wynalazek). zarówno na moto (uzywalem) jak i na skuterku uzywam. na stelażach i płytach givi. miedzy kufrem a płytą jest mały luz, więc spinam to na wszelki wypadek gumą i jest OK. super jakosc nie jest (urwały sie np te mocowana w środku blikujace górną klapę) ale po za tym za taka cenę, od biedy moze być. zawsze jest gdzie kask i kurtkę upchać. przezył kilka "oberwań chmury" i wody do srodka nie prtzepuscił.
p.s. jak kupowałem na bajzlu we wrocku to zapytaelm handlarza
- chińczyk?
- nie, taiwan
- a jaka różnica?
- mniej pęka...

Awatar użytkownika
WiktorVFR
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: WiktorVFR » pt 09 kwie 2010, 21:17

ja do motora nie mocowałem co prawda ale zdazylo mi sie w scigaczu załozyc i mocowałem do lewego przedniego kierunku i reszte do opony z tyłu, trzyma jak diabli taki stelazyk

Fazer72
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz

Post autor: Fazer72 » pt 09 kwie 2010, 21:42

Kuferek od skośnookich małych ludzików i metalowa płyta z puszki po konserwach ... :evil:
Miałem taki przy obecnym moto - nie da się z tym jeździć - chyba ,że powiercisz dziury w pokrywie i expanderami przypniesz do zadupka :twisted:

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej
województwo: mazowieckie

Post autor: MC_Hammer » pt 09 kwie 2010, 22:04

klosiewi pisze:Miałem taki sam kufer Awina, który w żaden sposób nie odbiegał wyglądem i jakością od tego ze zdjęć. Niestety płyta mocująca została na motku a kufer mnie wyprzedził i zatrzymał się w krzakach (wyrwały się mocowania na kufrze).
Też takowy miałem i na szczęście nie zdążył odpaść, bo wcześniej zauważyłem, że dno zaczeło pękać.

Ogólnie to jakość optyczna jak za taką kasę jest ok ;) jednak trwałość 0 (słownie zerowa) :mrgreen:

ODPOWIEDZ