I z tym sprzęgłem to właśnie jak to mogło sie stać że było było i znikło przez zime? co jest temu winne przecież olej nie paruje czyżby się coś rozszczelniło ? jak to mozliwe jak stał może ktoś tak miał ? Pomocy
Sprzęgło znikł olej? Dlaczego?
- lukaszolszowka1
- zadomowiony

- Imię: Łukasz
Sprzęgło znikł olej? Dlaczego?
Witam właśnie jechałem przedchwilka na jazde próbną , no i fak że akurat zaczło padać to szczegól
,ale najgorsz brakło mi sprzęgła 
I z tym sprzęgłem to właśnie jak to mogło sie stać że było było i znikło przez zime? co jest temu winne przecież olej nie paruje czyżby się coś rozszczelniło ? jak to mozliwe jak stał może ktoś tak miał ? Pomocy
- lukaszolszowka1
- zadomowiony

Gacol pisze:No więc tak.Mogły "skleić" się tarcze .Mogło coś się spieprzyć np tłoczek sprzegła pompa itd mógł wyciec płyn hamulcowy.Obstawiam za sklejonymi tarczami
NO NIBY TAK ALE PRZY SAMYM KONCU DELIKATNIE WYSPRZęGLA PO NACIśNIęCIU ALE CIąGNIE !? A WYDAJE MI SIE JAK BY BYłY SKLEJONE TARCZE TO BY W OGóLE NIE DAłO SIę WYSPRZęGLIC!?
nAPEWNO NIE JEST ZBYT MAłO OLEJU W ZBIORNIKU ALE CZEMU TAK SIE STAłO żE GO TAM NIE MA!? O TO CHODZI
A TAK W OGóLE TO MóWISZ ZE TAM DO ZBIORNKIA Z OJEJEM DO SPRZęGłA WLEWA SIę PłYN CHAMULCOWY TA?
- lukaszolszowka1
- zadomowiony

NIC NIE DOLEWAłEM BYłO WSZYSTKO OK,PO ZIMIE PłYNU BRAKYaco pisze:Jeśli wlałeś tam kiedyś olej to odpowiedź jest gotowa![]()
Odkręć wycisk z osłony zębatki zdawczej i sprawdź czy jest sucho. Tłok i odpowietrznik na dole to w zasadzie jedyne miejsca gdzie mogłeś na postoju zgubić płyn.
- Diego
- klepacz

- Imię: Mirek
- województwo: mazowieckie
Dziwna sprawa,gdyby płyn wyciekł to byłoby widac plame pod moto albo zacieki koło siłownika.Z drugie str nie słyszałem ,żeby płyn sam wyciekł.Jest możliwość,że Ci ktoś przy moto majzdrował?
Zrób tak jak Ci chłopacy podpowiadają,sprawdz siłownik i odpowietrznik.Zobacz,czy tłoczek przy zbiorniczku jest szczelny (nie ma wycieków)
Zrób tak jak Ci chłopacy podpowiadają,sprawdz siłownik i odpowietrznik.Zobacz,czy tłoczek przy zbiorniczku jest szczelny (nie ma wycieków)
- lukaszolszowka1
- zadomowiony

- lukaszolszowka1
- zadomowiony

Stopniowy,niezauwazalny wyciek.lukaszolszowka1 pisze:no panowie dolałem płyny i wszystko chodzi jak trza czyli po problemie nic nie kapie nic nie cieknie nie ubywa .. no i tu dajel wracam do mojego pytania jak dlaczego z jakiego powodu w jaki sposó znikł płyn skoro nigdzie nie ma wycieku????czarna magia grunt że chodzi
Obstawiam nieszczelna,czytaj: konczaca sie pompke sprzegla.
Mialem to samo w samochodzie.
Pomogla wymiana pompki i silownika.
Plyn sprzeglowy: DOT-3,kolor: żólty.
Taki sam jak do hamulcow w niektorych samochodach.