Budujemy Ryko-Grylowisko dla Dzieciaków z DD [9-11][23-25].4
MARCO, daj namiary na tę rurę, tzn. średnice zew. i wew., ~promień gięcia i długość rury.
Wielka Foko, jaka jest planowana wewnętrzna wysokość konstrukcji wiaty? Radość byś i sprawił, gdybym mógł szaleć do 2,5 m. Zresztą w okolicach paleniska nie może być niska. (rymło się)
Co do brei i węgla drzewnego to nie kłopot. Który ołers przeskrobi cóś to za karę bedzie wybierał i zasypywał. Można tysz na dno wrzucić stalową płytę a na to wstawić ruszt i jusz pod wengel dżewniany jest. Ale sądzę, że chyba raczej będzie tam regularne ognisko.
Czy nie powinniśmy zamontować tam jakowyś gaśnic?
Łysolek, Kamieni szukaj, dużych, takich fi ~20 cm w ilości stykającej na wieniec o boku 1m. Czyli jakieś 20 szt.
Mors wydał mi polecenie bym określił termin no to określam.
Akcja
Grillowisko Chełmno 2010 odbędzie się 23-25.04.2010
Jeśli jest ktoś, kto zna powód, dla którego ten termin powinien być zmieniony niech powie to teraz, lub zamilknie do dnia 31.12.2010.
Wielka Foko, jaka jest planowana wewnętrzna wysokość konstrukcji wiaty? Radość byś i sprawił, gdybym mógł szaleć do 2,5 m. Zresztą w okolicach paleniska nie może być niska. (rymło się)
Co do brei i węgla drzewnego to nie kłopot. Który ołers przeskrobi cóś to za karę bedzie wybierał i zasypywał. Można tysz na dno wrzucić stalową płytę a na to wstawić ruszt i jusz pod wengel dżewniany jest. Ale sądzę, że chyba raczej będzie tam regularne ognisko.
Łysolek, Kamieni szukaj, dużych, takich fi ~20 cm w ilości stykającej na wieniec o boku 1m. Czyli jakieś 20 szt.
Mors wydał mi polecenie bym określił termin no to określam.
Akcja
Grillowisko Chełmno 2010 odbędzie się 23-25.04.2010
Jeśli jest ktoś, kto zna powód, dla którego ten termin powinien być zmieniony niech powie to teraz, lub zamilknie do dnia 31.12.2010.
- mors
- stary wyjadacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Ja znam powód - bo to nie ja podałem datęSOWA pisze: Wielka Foko, jaka jest planowana wewnętrzna wysokość konstrukcji wiaty? Radość byś i sprawił, gdybym mógł szaleć do 2,5 m. Zresztą w okolicach paleniska nie może być niska. (rymło się)
Akcja
Ryko-Grillowisko Chełmno 2010 odbędzie się 23-25.04.2010

dlatego mam kontr-datę: 24.04.2010 plus minus 1 dzień

a te 2.5m to chcesz se polatać nad paleniskiem? bo ja nie lubię swądu spalonych piór

poważnie - a może podwiesić ruszt na łańcuchach od Zuzi na konstrukcji wiaty? Wytrzymie - policzyłem

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS
- mors
- stary wyjadacz
- Kontakt:
W ciepłe noce (>-15C) można by hamaki podwiesić pod konstrukcję i kimać bez miejscówki, Kornikowi zostawimy beleczkę drzewnianą odpadową to sie wgryzie do środka i ma Bed&Breakfest
SOWA wiadomo pod sufitem se gniazdko uwije, jak palenicho wygaśnie to się lodu z lodówki przyniesie i morsicho też ma spanie. GITES
Grzesiu - a pomyślimy o OŚWIETLENIU? i ewnetualnie prund co by sprzęcicho bez specjalnych przedłużaczy podłączyć?
PYTANIE!!! - Czy mamy wiertło fi 20? Jeśli nie to musimy zmniejszyć kotwy do M10, ale jeśli nie mamy to pewnie da się wypożyczyć
'Potrzebuje fi20 - oczekuję propozycji"

Grzesiu - a pomyślimy o OŚWIETLENIU? i ewnetualnie prund co by sprzęcicho bez specjalnych przedłużaczy podłączyć?
PYTANIE!!! - Czy mamy wiertło fi 20? Jeśli nie to musimy zmniejszyć kotwy do M10, ale jeśli nie mamy to pewnie da się wypożyczyć

'Potrzebuje fi20 - oczekuję propozycji"
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS
... a po co myśleć, trzeba zrobić, ale to najpierw wstępne oględziny.mors pisze:a pomyślimy o OŚWIETLENIU?
...pojutrze specyfikacja ciesielska (przekroje, wymiary), ale to ważne dla Marasa.
...Maciek masz już tę rurę, wymiary wieczorem,
...wkład stalowy-wyjmowany coby popiół opróżnić-fajna rzecz, może warto,
...wiertła do betony mam do f24
- mors
- stary wyjadacz
- Kontakt:
jasne po co myśleć - od tego sa POLITYCY my jadziem z koksem
OK jak jest fi20 to si - mamy makitę na SDS i SDS MAX to będzie GIT
właśnie taką technologią chcemy to zrobić - kotwa gwintowana i kompozyt polimerowy jako wypełnienie
(tak baj de łej - w betonie kotwa może być gładka i tak jej nikt nie wyjmie
chociaż nie każdy w to wierzy
)
szerokość postumentów do siedzenia to 300mm ciut za mało, aby wygodnie siedzieć - powinno być 400, a gdyby trzeba się było kimnąć (przy ciepłej nocy >-15) to 500
PiSS a co to są simsy? girlsy? to nie tylko wieczory...
SiMSy - [Sprawne i Mocno Spragnione?] 

OK jak jest fi20 to si - mamy makitę na SDS i SDS MAX to będzie GIT

właśnie taką technologią chcemy to zrobić - kotwa gwintowana i kompozyt polimerowy jako wypełnienie

szerokość postumentów do siedzenia to 300mm ciut za mało, aby wygodnie siedzieć - powinno być 400, a gdyby trzeba się było kimnąć (przy ciepłej nocy >-15) to 500

PiSS a co to są simsy? girlsy? to nie tylko wieczory...

- niedzwiedz_waw
- teksciarz
- Imię: Jarek
- Kontakt:
- Rozan
- klepacz
Morsie - taka gra komputerowa dla gerlsów, w której sobie domy urządzasz i budujesz 
Czy będzie potrzebna jakaś większa puszka w celach transportowych materiałów? Mogę podpytać o busa jakby co...
Jak będziesz miał moment, to w związku z zainteresowaniem i odzewem w temacie, wnioskuję o tabelę: co jest, kto jest, co potrzeba.

Czy będzie potrzebna jakaś większa puszka w celach transportowych materiałów? Mogę podpytać o busa jakby co...
Jak będziesz miał moment, to w związku z zainteresowaniem i odzewem w temacie, wnioskuję o tabelę: co jest, kto jest, co potrzeba.
-
- teksciarz
- Imię: Szymon
a nie damy rady 3-4 kwietnia ??
może będzie ładnie...weekend 10,17 i 24 mam zajęte
no bo, że majówka to domyslam się,że odpada. Chociaż byłoby więcej czasu 
wiertła mam także duuuże
na sdsmax na plusa też mam jakieś krowy ( sprzęt Hilti , więc się nie ukręcą wejdą w każdy beton gdzie inne firmy się poddają ) z prądem także nie byłoby problemu w końcu oba my elektryki 

wiertła mam także duuuże

- mors
- stary wyjadacz
- Kontakt:
nam zrobisz prezent - napełnisz wiadereczko łyżeczkąniedzwiedz_waw pisze: 25 kwietnia to akurat moje imieniny, więc sprawiłbym sobie piękny prezent.

miło Cię będzie zobaczyć Niedźwiedziu - nad ranem to nawet podwójnie

o transporcie pomyślimy jak będzie bliżej daty budowy. Ale zakonotowane

Wasyl zasugerował takie rozwiązanie - ponieważ jest NadKierownikiem więc nie wypadało nie wymalować jego pomysła

Ostatnio zmieniony sob 06 mar 2010, 08:58 przez mors, łącznie zmieniany 1 raz.