600-lecie Bitwy pod Grunwaldem - ZLOT VFR-OC 2010-07-15
- g2ec
- bywalec
- Kontakt:
Na wstępie przeproszę za mały offtop.
Też byłem na ostatnim 2009 grunwaldzie.
Warto być na finałowej bitwie. I to tyle. Przyjechać zobaczyć i znikać.
Uczestnicy przyjeżdzają tam wcześniej i bawią się na zamkniętym terenie, towarzystwo nie lubi turystów. Impreza mocno komercyjna.
Znacznie lepiej wygląda w telewizji.
Oczywiście jest to nie lada gratka dla dzieci zobaczyć zakute łby na koniu.
Nie chcę tutaj nikogo obrażać, to tylko moje zdanie.
Lecz na zlot w doborowym towarzystwie chętnie się skuszę.
Też byłem na ostatnim 2009 grunwaldzie.
Warto być na finałowej bitwie. I to tyle. Przyjechać zobaczyć i znikać.
Uczestnicy przyjeżdzają tam wcześniej i bawią się na zamkniętym terenie, towarzystwo nie lubi turystów. Impreza mocno komercyjna.
Znacznie lepiej wygląda w telewizji.
Oczywiście jest to nie lada gratka dla dzieci zobaczyć zakute łby na koniu.
Nie chcę tutaj nikogo obrażać, to tylko moje zdanie.
Lecz na zlot w doborowym towarzystwie chętnie się skuszę.
- mors
- stary wyjadacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Zrób to Sam... albo z ładną dziewczyną :)
Łożko polowe (kanadyjka):
stosowane powszechnie w namiotach.
Konstrukcja łóżka oparta jest na trzech krzyżakach połączonych czterema podłużnymi elementami, na które nawleczona jest mocna tkanina (brezent lub plastik) stanowiąca po rozłożeniu leżysko.
Do montażu łózka polowego potrzebujemy:
1. Krzyżak - 3 szt.
2. podłużny element - 4 szt.
3. mocna tkanina (np. płaszcz krzyżacki) - ok. 1.2m2
Instrukcja:
Ustawiamy Krzyżaków w jednej linii, a następnie łączymy ich podłużnymi przedmiotami dostarczonymi w zestawie.
W celu łatwiejszego i precyzyjniejszego montażu na elementach typu Krzyżak naniesione są czarne - krzyżujące się pasy tzw celowniki.
Po przebiciu kolejnego Krzyżaka tworzy się stabilny układ na który możemy naciagnąć mocną tkaninę jaką niewątpliwie jest płaszcz krzyżacki.
Ku uciesze Pań w środkowym krzyżaku możemy pozostawić uniesiony w ręce podłużny przedmiot - np nagiego miecia.
stosowane powszechnie w namiotach.
Konstrukcja łóżka oparta jest na trzech krzyżakach połączonych czterema podłużnymi elementami, na które nawleczona jest mocna tkanina (brezent lub plastik) stanowiąca po rozłożeniu leżysko.
Do montażu łózka polowego potrzebujemy:
1. Krzyżak - 3 szt.
2. podłużny element - 4 szt.
3. mocna tkanina (np. płaszcz krzyżacki) - ok. 1.2m2
Instrukcja:
Ustawiamy Krzyżaków w jednej linii, a następnie łączymy ich podłużnymi przedmiotami dostarczonymi w zestawie.
W celu łatwiejszego i precyzyjniejszego montażu na elementach typu Krzyżak naniesione są czarne - krzyżujące się pasy tzw celowniki.
Po przebiciu kolejnego Krzyżaka tworzy się stabilny układ na który możemy naciagnąć mocną tkaninę jaką niewątpliwie jest płaszcz krzyżacki.
Ku uciesze Pań w środkowym krzyżaku możemy pozostawić uniesiony w ręce podłużny przedmiot - np nagiego miecia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS
- Żeton
- klepacz
- Imię: Artur
- Kontakt:
Byłem ostatnio służbowo w zamku w Malborku i taka babka nas oprowadzała i rozmawiałem z nią na temat tej imprezy na zamku i powiedziała że wszystko powinno być dostępne (tylko podczas pobytu prezydenta może być częściowo zamknięte części zamku) i że w tym roku z okazji 600 lecia będzie to bardziej hucznie obchodzone i że jest warto przyjechać na tą imprezę będzie też sporo pól namiotowych zostawiła do siebie namiary jak byśmy się zebrali jakąś grupą to może nas oprowadzić bez problemu koszt biletu to o ile dobrze pamiętam to 35 zl
Nie ma obcych wśród Błękitnych Rycerzy, są tylko niespotkani przyjaciele. "There are no strangers, only friends you haven't met. RIDE WITH PRIDE
- Żeton
- klepacz
- Imię: Artur
- Kontakt:
he he jak to mówią z wawy przez wrocek do 3miasta też da sie pojechać
Tam też jest jubileusz 600 lecie i też zapowiada się sroga impreza
tak więc można by było tam przejechać ludziska z tamtych okolic mówią że naprawdę jest warto 
Tam też jest jubileusz 600 lecie i też zapowiada się sroga impreza

Nie ma obcych wśród Błękitnych Rycerzy, są tylko niespotkani przyjaciele. "There are no strangers, only friends you haven't met. RIDE WITH PRIDE
- mors
- stary wyjadacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Myślę, że furorę zrobią koszulki III Zimowej Pielgrzymki Toruń-Chełmno 2010 - zresztą w takiej intencji zostały zaprojektowane.
Jak pojawi się kilkudziesięciu motocyklistów w takich wdziankach - wszyscy wymiękną
Jak pojawi się kilkudziesięciu motocyklistów w takich wdziankach - wszyscy wymiękną

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS