TORBA NA TYŁ SIEDZENIA
- dawidk1978
- teksciarz
- Imię: Dawid
TORBA NA TYŁ SIEDZENIA
Witam
Ma ktoś taką? Jak się sprawdza?
Wyjeżdzam w maju w Europe, oprócze centralnego kufra (mam) chce wziąć plecak i coś takiego. Nie chcę kupować bocznych kufrów bo będzie to używane sporadycznie.
Wyjeżdzam w maju w Europe, oprócze centralnego kufra (mam) chce wziąć plecak i coś takiego. Nie chcę kupować bocznych kufrów bo będzie to używane sporadycznie.
Pozdrawiam Dawid
- dawidk1978
- teksciarz
- Lucek
- stary wyjadacz
- Imię: LUCYna/fer
- województwo: łódzkie
oxforda
placilem malo ;] a model nie wiem cos tam one trip bag ta wieksza chyba albo srednia
http://www.allegro.pl/item863652692_tan ... kompl.html
chyba taka!
minus tej to taki ze jak duza wyprawa do za wiele w nia nie zapakujesz
placilem malo ;] a model nie wiem cos tam one trip bag ta wieksza chyba albo srednia
http://www.allegro.pl/item863652692_tan ... kompl.html
chyba taka!
minus tej to taki ze jak duza wyprawa do za wiele w nia nie zapakujesz
Nie ma boga, jest Mmmmotór!
- Łysolek
- Shrek
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
http://www.allegro.pl/item847842619_oxf ... sakwy.html ja mam coś takiego, fajna rzecz i nawet pakowna, jeden minus to to że trzeba ta torbe zabezpieczyć dodatkowo linkami, bo sie zsuwa przy duzych prędkosciach
wiozłem w niej graniaka i koszulinki , nawet zbytnio sie nie pogniotło , także polecam
kolejnym minusem moze byc to ze wszędzie musisz ją brać ze sobą , gdyż nie zostawisz jej przy moto , aczkolwiek są tego typu torby wyposażone w paski i nosisz ją jak plecak
ps. ale liczba postów
wiozłem w niej graniaka i koszulinki , nawet zbytnio sie nie pogniotło , także polecam

kolejnym minusem moze byc to ze wszędzie musisz ją brać ze sobą , gdyż nie zostawisz jej przy moto , aczkolwiek są tego typu torby wyposażone w paski i nosisz ją jak plecak

ps. ale liczba postów

- slawoo
- bywalec
- Imię: Sławek
- województwo: śląskie
http://www.allegro.pl/item870981753_tor ... metro.html
Mam taką, jak dla mnie i mojej RC 36 I świetna, nie zsuwa się, prosty i szybki montaż \ demontaż, jest wyposażona w metalowe "uszy" do których zamocowałem opaski samozaciskowe (takie do przewodów elektrycznych), tylne zamocowuję do rogów, przednie do tych śrubek które w 36 I są w połowie kanapy...na początku bałem się czy to wytrzyma ale przejeździłem z tym sporo km i nic się nie stało...
- minusy - trzeba się przyzwyczaić że delikatnie czuć ją na tyłku (mniej więcej jak przy jeździe z plecaczkiem) ale w niczym nie przeszkadza, wolę ją niż tankbaga...
- plusy - jest wyposażona w przeciwdeszczowy pokrowiec chowany pod torbą i co najważniejsze - on na prawdę jest przeciwdeszczowy
Takie moje subiektywne zdanie
Mam taką, jak dla mnie i mojej RC 36 I świetna, nie zsuwa się, prosty i szybki montaż \ demontaż, jest wyposażona w metalowe "uszy" do których zamocowałem opaski samozaciskowe (takie do przewodów elektrycznych), tylne zamocowuję do rogów, przednie do tych śrubek które w 36 I są w połowie kanapy...na początku bałem się czy to wytrzyma ale przejeździłem z tym sporo km i nic się nie stało...
- minusy - trzeba się przyzwyczaić że delikatnie czuć ją na tyłku (mniej więcej jak przy jeździe z plecaczkiem) ale w niczym nie przeszkadza, wolę ją niż tankbaga...
- plusy - jest wyposażona w przeciwdeszczowy pokrowiec chowany pod torbą i co najważniejsze - on na prawdę jest przeciwdeszczowy

Takie moje subiektywne zdanie

"Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego, czego nie zrobiłeś, niż tego, co zrobiłeś."
Mark Twain
Mark Twain
- nierob
- klepacz
- Imię: nierob
- województwo: dolnośląskie
no ja od trzech lat mam z moto detail, nie jest za duża, choć 8 kilo cukru w promocji bo na zacier kiedyś upakowalem... ale uniwersalna bo można przyczepic też na bak. kosztowała 39zł.
z metro mam szmaciane sakwy i parę razy (jeszcze na popzrednim moto - thunderace), nie brałem obu, tylko jedną własnie jako torbę na tył (oprócz centralnego kufra). koszt 150 zł. może to jest alternatywa?
z metro mam szmaciane sakwy i parę razy (jeszcze na popzrednim moto - thunderace), nie brałem obu, tylko jedną własnie jako torbę na tył (oprócz centralnego kufra). koszt 150 zł. może to jest alternatywa?
- dawidk1978
- teksciarz
- MadziX
- stary wyjadacz
- Imię: Magdalena
- Kontakt:
Re: TORBA NA TYŁ SIEDZENIA
Dawid super pomysł i sprawdza się świetnie - szczególnie, gdy właśnie ktoś nie przepada za bocznymi kuframi albo za wożeniem torby na zbiorniku i ma oczywiście wolną kanapę.dawidk1978 pisze:Witam
Dwa sezony temu sprawiłam sobie takową torbę na siedzenie..nie jest to co prawda typowa torba na siedzenie, bo jest to zbiornikówka ( może to i dobrze bo w razie potrzeby można przymocować na bak ), ale wpasowuje się idealnie i jakoś tak mi przypadła od razu do gustu - dużo kieszonek i przegródek, regulacja wysokosci itd, super dostęp od góry- np do aparatu fot i innych gadżetów

torba, którą zakupiłam ma też zintegrowany pokrowiec przeciwdeszczowy ( na fotce akurat wciśnięty pomiędzy kufer a torbę - ale ma swoją kieszonkę

acha jest to Hein Gericke - Touareg

- dawidk1978
- teksciarz