Moto dla kobiety - 600-750ccm, owiewki i wygodna pozycja
-
- teksciarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
ok no wiec obiektywnie ocenilismy ze dla staystycznej dziewczyny CBR jest lepsze od VFR , i ....i ja nadal uwazam ze to nie jest rozwiazanie szczegolnie z F3 ktora ma niziutka szybe i laski sie boja wlasnie szybko jezdzic bo je sciaga wiatr:/...oczywiscie mozna zmienic szybe . no nic temat chyba za bardzo wciagnol. tak czy inaczej zycze na nowy rok nowego moto.
- adi610
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Nie wiem czy owiewki w SV spełniają funkcje owiewek
PS.
Stwierdzenie Troll nie było skierowane do Twojej osoby tylko do zaistniałej sytuacji. Karmienie trolla = napięcie dialogowe

==============EDIT=============
Kolega ma racje, znalazłem kilka ogłoszeń wersji z owiewkami
od roku 98 - 00 i od 2005 do 2009
PS.
Stwierdzenie Troll nie było skierowane do Twojej osoby tylko do zaistniałej sytuacji. Karmienie trolla = napięcie dialogowe

==============EDIT=============
Kolega ma racje, znalazłem kilka ogłoszeń wersji z owiewkami
od roku 98 - 00 i od 2005 do 2009
-
- teksciarz
- Kontakt:
no wiec dobrze jest czasza i jest pol owieka:/ stary od poczatku temat jest wokol CBF Fazera itp ktore tez maja tzw. pol owiewki:/ z reszta nie wazne. ja mam propozycje moze osoba zainteresowana sie wypowie i wtedy moze bedzie latwiej cos precyzowac czy chodzi o slone przed wiatrem czy ma byc plastik dla plastiku itp.
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Marcin32 pisze:... laski sie boja wlasnie szybko jezdzic bo je sciaga wiatr:/...

Czytam od początku 4 raz i jakoś widzę raczej GSX600F i CBR600, które są pełnoplastikoweMarcin32 pisze:.... stary od poczatku temat jest wokol CBF Fazera itp ktore tez maja tzw. pol owiewki:/ z reszta nie wazne. ...

Haaaa, wyszło szydło z worka. Jesteś przeciwnikiem plastiku. No jest to argument przeciw CBR, szczególnie dla kogoś początkującego. Wiadomo, ew. naprawa jest bardziej uciążliwa.Marcin32 pisze:.... czy ma byc plastik dla plastiku itp....
Obstaję uparcie przy cebrze bo:
- jest stosunkowo niska, a statystycznie kobiety są niższe od mężczyzn,
- jest stosunkowo lekka - owszem, współczesne sporty są dużo lżejsze ale przy okazji bardziej narowiste,
- jest bardzo poręczna w prowadzeniu i tu uwaga taka sama jak powyżej,
- jest mało awaryjna i o wiele lepiej znosi zaniedbania, niestety kobietom częściej zdarza się zapomnieć o przeglądzie,
- jest do niej masa części na rynku zarówno wtórnym jak i zamienników (najpopularniejszy sprzęt w swojej klasie).
To o czym piszę, to tylko statystyka. Motocyk jest kwestią indywidualną i nie ma na niego uniwersalnego przepisu.
Jednak uparcie będę twierdził, że CBR600 to złoty środek.
PS. Marcin32 - jesteś programistą czy co?
Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
- slimak
- klepacz
Moim zdaniem cbr będzie odpowiednia, ale to nie musi się pokrywać z odczuciami kobiety która ma tym śmigać zgadzam się z MadziX dobrze prawi.
Przypuszczam, że większość z was nie poleciłaby vfr 800 na pierwszy sprzęt (wcześniej romet kadet 10 lat przerwy) a ja kupiłem latam 2 sezon i nie żałuje latam aż miło i nie chce innego sprzęta.
ps. a co do podnoszenia vfr to sądze, że nie wszystkim facetom idzie tak łatwo jak podnoszenie reklamówki z zakupami bo troche LALUNIA waży
Przypuszczam, że większość z was nie poleciłaby vfr 800 na pierwszy sprzęt (wcześniej romet kadet 10 lat przerwy) a ja kupiłem latam 2 sezon i nie żałuje latam aż miło i nie chce innego sprzęta.

ps. a co do podnoszenia vfr to sądze, że nie wszystkim facetom idzie tak łatwo jak podnoszenie reklamówki z zakupami bo troche LALUNIA waży

ZKL
- MadziX
- stary wyjadacz
- Imię: Magdalena
- Kontakt:
Czyli od początku :AutorTematu pisze:Powiem ze GS500 z owiewkami odpada – chce cos nieco wiekszego. Wstepnie przymierza sie do GSX 600F, co do VFRy to chyba troche boi sie masy...
Co polecicie???
GSX 600F vs VFR00(750) = CBR600

... i nigdy nie polecałam VFRy na 1 sprzęt..jeśli ktos tak zinterpretował moje wypowiedzi to zinterpretował je BŁĘDNIE.
ale właśnie - każdy patrzy na to indywidualnie i każdy ma swój rozum i ja jakoś jestem spokojna o to ,że przyszła właścicielka moto na pewno nie wybierze motocykla wbrew sobie, tylko dlatego ,że ktoś tak napisał w necie.

Dla kobiet najlepsze są tysiace pokroju R1 Cbr 1000rr Ninja 10 gsxr 1000 . Nie dosc że ładne, lekkie, dobrze się prowadzą to jeszcze wk....ja kolegow z podwórka.
vitek na wiosne >>> viewtopic.php?t=8360
- slimak
- klepacz
MadziX, przepraszam nie chodzilo mi o to że to TY polecasz vfr na 1 sprzęt.
Ja zadałbym kiedyś przed zakupem vfr takie pytanie ale niestety nie znałem jeszcze tego forum.
Chodziło mi o to że większość na tak postawione pytanie powiedziałaby żebym zaczął od czegoś mniejszego, ale mi ona pasi
Przepraszam
Ja zadałbym kiedyś przed zakupem vfr takie pytanie ale niestety nie znałem jeszcze tego forum.
Chodziło mi o to że większość na tak postawione pytanie powiedziałaby żebym zaczął od czegoś mniejszego, ale mi ona pasi

Przepraszam
ZKL