Crashpady
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Zipser nie robi crashpadow do RC46. Tylko na specjalne zamowienie, ale wtedy niestety koszt jest stosunkowo duzy.
Ostatnio zmieniony pn 26 paź 2009, 22:33 przez elco, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
- musieli
- pisarz
- Imię: Dariusz
Właśnie robię kolejne zamówienie w R&G Racing, mogę dołożyć też komplet do F4. Cena do F4 to 280zł + koszt przesyłki do Ciebie, czyli pewnie w okolicy 20zł.Skuciok pisze:Kolego czy robisz też crashpady do Hondy CBR 600 F4 ? Czy dałoby się zarzuć ew. jakąś fotką z tym motocyklem i twoim produktem ?
http://www.rg-racing.com/browseBike/Hon ... P0012.aspx
Pozdrawiam
Darek "MUSIELI" Musielak
Ekskluzywne akcesoria motocyklowe marki RIZOMA
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Sprawa dosyć prosta. Po wykręceniu oryginalnej szpilki wkładasz na jej miejsce tą od crash'y. Smarujesz jej jeden koniec czymś co zostawi slad (ja użyłem towotu) i wsuwasz ją tak, żeby można było założyć jedną owiewkę. Po prowizorycznym załapaniu owiewki na 2-3 śruby wsuwasz od drugiej strony szpilkę tak, zeby dotknęła do owiewki od wewnątrz i zostawiła na niej ślad. Później robisz to samo z drugiej strony i już masz poznaczone środki pod otwornicę. Ja użyłem do wiercenia takiej otwornicy do drewna, płyt g/k, płyt wiórowych itp. Koronka do betonu raczej nie zda tu egzaminu. Co do średnicy to moim zdaniem powinna być o 10mm większa od crash'a. Da to 5mm luzu pomiędzy crash'em a owiewką i będzie to i estetyczne i bezpieczne (dla owiewki w razie "W")Rychu pisze:yyyy a jak wycelowac , gdzie ma byc srodek dziury wierconej w owiewce , jak duza dziure zrobic ? czy,m wiercic otwornica np do drewna , czy koronka do betonu ( mniejsze zabki)

- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Ja zrobilem podobnie jak pisze C_L_K przy czym nasmarowalem konce szpilki kreda.
Wyciolem jeszcze inaczej, majac srodek otoworu zrobilem od wewnatrz cyrklem okrag do wyciecia i wiertlem 6tka obwiercilem dziurki do okola a reszte wypilowalem recznie pilnikiem. Nie ma obawy ze lakier odskoczy od zewnetrznej strony, oryginalny jest taki fajny ze nic a nic sie nie strzepi i nie odskakuje/odpryskuje.
Wyciolem jeszcze inaczej, majac srodek otoworu zrobilem od wewnatrz cyrklem okrag do wyciecia i wiertlem 6tka obwiercilem dziurki do okola a reszte wypilowalem recznie pilnikiem. Nie ma obawy ze lakier odskoczy od zewnetrznej strony, oryginalny jest taki fajny ze nic a nic sie nie strzepi i nie odskakuje/odpryskuje.
- timi
- teksciarz
- Imię: Tomek
2 tyg. temu zrobiłem podobnie, tyle że w Vtecu otwór wychodzi w takim miejscu żekris2k pisze:Wyciolem jeszcze inaczej, majac srodek otoworu zrobilem od wewnatrz cyrklem okrag do wyciecia i wiertlem 6tka obwiercilem dziurki do okola a reszte wypilowalem recznie pilnikiem. Nie ma obawy ze lakier odskoczy od zewnetrznej strony, oryginalny jest taki fajny ze nic a nic sie nie strzepi i nie odskakuje/odpryskuje.

Muszę jeszcze odrobinke powiększyć otwory ale to juz zostawiłem sobie na długie zimowe wieczory.

- kris2k
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: śląskie
- Kontakt:
wiercilem od wewnatrz rzecz jasna tak jak sobie odbilem od wewnatrz srodek okregu, wyrownac pilnikiem o sredniej grubosci, jak pisalem wyzej nie ma zadnego problemu z uzyskaniem rownej krawedzi, nic sie nei strzepi
o malowaniu szpilki nie myslalem, u mnie jej nie widac tak jak na tym zdjeciu powyzej ktore dal timi
o malowaniu szpilki nie myslalem, u mnie jej nie widac tak jak na tym zdjeciu powyzej ktore dal timi