Pudzian vs. Najman
-
- teksciarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
. Najman to taki kickboxer jak Saleta, niby coś tam było ale nic wielkiego.
wicemistrzostwo polski w kick-boxingu Najmana to nic wielkiego:/ a mistrzostwo Europy czy polski Salety to tez nic wielkiego:/ . To' ze to bylo dawno i nikt tego nie pamieta a chlopaki chcieli troche dorobic kiedy i forma juz nie ta i nie te lata to inna sprawa. ale zycze Ci kolego zebys osiagnol w zyciu takie "nic wielkiego" . chocby jeden jedyny raz kiedy bylbys w szczytowej formie.
jak ktos kiedys cokolwiek trenowal i walczyl w ringu bedzie wiedzial o co mi chodzi .ale niestety teraz przyszly czasy chlopcow z Youtuba . to troche tak jak z motocyklami. jak teraz nie latasz 300 to jestes cienki. ale w teorii ...bo w praktyce sami wiecie jak to jest.
nic wielkiego to jest na tle takich motywow extreme w stylu " kolesie z K1" , lub wlasnie Pudzian ktory tez jest typem kategorii mega Extreme. 30-40 lat temu naukowcy by wogole zaprzeczyli ze mozna osiagnac takie warunki fizyczne. dzisiaj nam sie wydaje ze to juz jest prawie norma:/ .
Najman duzo przed walka gadal bo ze sportowego punktu widzenia, majac na mysli reguly obowiazujace w boksie czy nawet w kickboxingu w full kontakcie przy zawodnikach o podobnych warunkach fizycznych mial tak jak powiedzial 50/50 % szans na wygrana walke. MMA + koles pokroju pudziana = no rules. zadne style itp. gdyby ktos chcial byc zlosliwy to byl powiedzial ze zostala zastosowana technika w stylu "rzeszowska dyskoteka": ale kogo to obcjodzi:p liczy sie efekt i pokonanie przeciwnika. tutaj punktow za styl nie ma. wiec panowie nie ma sensu oceniac Najmana w kategoriach , cienias bo przegral z Pudzianem:/ tej walki nigdy nie powinno wogole byc. to troche tak jak Adamek i Golota. przed walka szum i prezenie. powalce pretesje do Adamka ze zrobil swoje bo wszyscy lubia Andrew.
i w druga strone. szkoda pudziana w K1 bo na swiecie jest kilku mega killerow:/ . sa warjaci to fakt. ale zakladanie tutaj czegos z gory jest tez takim biciem piany na sile. ja tam ciesze sie ze mamy takiego Pudziana . napewno nie mozna mu odmowic charakteru i tu bym upatrywal najwieksza roznice pomiedzy zawodnikami typu Pudzian , Adamek a Saleta lub Najman
wicemistrzostwo polski w kick-boxingu Najmana to nic wielkiego:/ a mistrzostwo Europy czy polski Salety to tez nic wielkiego:/ . To' ze to bylo dawno i nikt tego nie pamieta a chlopaki chcieli troche dorobic kiedy i forma juz nie ta i nie te lata to inna sprawa. ale zycze Ci kolego zebys osiagnol w zyciu takie "nic wielkiego" . chocby jeden jedyny raz kiedy bylbys w szczytowej formie.
jak ktos kiedys cokolwiek trenowal i walczyl w ringu bedzie wiedzial o co mi chodzi .ale niestety teraz przyszly czasy chlopcow z Youtuba . to troche tak jak z motocyklami. jak teraz nie latasz 300 to jestes cienki. ale w teorii ...bo w praktyce sami wiecie jak to jest.
nic wielkiego to jest na tle takich motywow extreme w stylu " kolesie z K1" , lub wlasnie Pudzian ktory tez jest typem kategorii mega Extreme. 30-40 lat temu naukowcy by wogole zaprzeczyli ze mozna osiagnac takie warunki fizyczne. dzisiaj nam sie wydaje ze to juz jest prawie norma:/ .
Najman duzo przed walka gadal bo ze sportowego punktu widzenia, majac na mysli reguly obowiazujace w boksie czy nawet w kickboxingu w full kontakcie przy zawodnikach o podobnych warunkach fizycznych mial tak jak powiedzial 50/50 % szans na wygrana walke. MMA + koles pokroju pudziana = no rules. zadne style itp. gdyby ktos chcial byc zlosliwy to byl powiedzial ze zostala zastosowana technika w stylu "rzeszowska dyskoteka": ale kogo to obcjodzi:p liczy sie efekt i pokonanie przeciwnika. tutaj punktow za styl nie ma. wiec panowie nie ma sensu oceniac Najmana w kategoriach , cienias bo przegral z Pudzianem:/ tej walki nigdy nie powinno wogole byc. to troche tak jak Adamek i Golota. przed walka szum i prezenie. powalce pretesje do Adamka ze zrobil swoje bo wszyscy lubia Andrew.
i w druga strone. szkoda pudziana w K1 bo na swiecie jest kilku mega killerow:/ . sa warjaci to fakt. ale zakladanie tutaj czegos z gory jest tez takim biciem piany na sile. ja tam ciesze sie ze mamy takiego Pudziana . napewno nie mozna mu odmowic charakteru i tu bym upatrywal najwieksza roznice pomiedzy zawodnikami typu Pudzian , Adamek a Saleta lub Najman
- kruhy
- klepacz
- Kontakt:
A byłeś na takowej?Marcin32 pisze:rzeszowska dyskoteka

Ostatnio zmieniony ndz 13 gru 2009, 11:27 przez kruhy, łącznie zmieniany 1 raz.
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]
- kruhy
- klepacz
- Kontakt:
Okej, wielkie przeprosiny dla Marcina32 z mojej strony.jw pisze:Bohun napisał/a:
porażka totalna. wogóle nie interesuję się sportem, a walke oglądalem tylko dlatego ze byłem u znajomych. wyglądało to tak jak pod rzeszowską dyskoteką jak się bije dwóch dresów. sportem tego nazwać nie mogę, pudzian poprostu napier*** najmana i tyle
A jeśli chodzi o wypowiedź Bohuna to fakt nie przeczytałem jej. Bohun, gdzie ty sie do jasnej cholery szlajasz

Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]
- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Panowie no nie ma co się oszukiwać. MMA to MMA. Praktycznie zasady co do sposobu walki nie istnieją, zapobiegają one właściwie tylko skrajnościom. Pudzian wygrał bo był lepszy. Nie mogę powiedzieć, że pokazał technikę czy cokolwiek podobnego, bo tak naprawdę to ktoś mu przed walką powiedział, że ma kopać Najmana bo to bokser i tego nie zablokuje. Pudzian plan zrealizował idealnie.
Ogólnie całą walkę można skomentować tak: "Chodź tu kur*a!"
I to mi się w tym mega podobało bo wtedy walka jest ciekawsza niż jakieś okładanie się w parterze
Może i walka trwała tylko 44sekundy, ale wspólnie z kumplami przez całe 44 sekundy (lekko wcięci, ale to pomińmy) darliśmy mordy i skakaliśmy tak, że na drugi dzień miałem zakwasy. Najlepsze 44sekundy poświęcone na oglądanie telewizji w moim życiu
.
Myślę, że ta walka nie budziłaby tyle kontrowersji gdyby nie gadanie Najmana o "hodowli organizmów w pucharach StrongMan" i, że "pokaże jak sport wygrywa z hodowlą". Ta walka cóż, dla mnie była przesądzona od początku. To tak jakby postawić na przeciw siebie dobre Porsche i pociąg TGV. Jakkolwiek Porsche by nie było wspaniałe, szybkie, zwinne to i tak przy zderzeniu na pociągu zostanie małe zadrapanie.
Co do przyszłej kariery Pudziana. Uważam, że jest to człowiek, który potrafi sumiennie dążyć do obranego celu "na 100%" i to właśnie zrobi. Myślę, że dzięki swoim aspektom fizycznym i uporowi za max 2 lata, gdy podszlifuje technikę pokaże nam na międzynarodowej arenie MMA do czego jest zdolny.
Aha zapomniałbym: "Dawaj na ring, Dawaj na ring, Zaraz cie zniszcze, Zaraz cie zniszcze!!" xD xD Pudzian i nie ma ch**a we wsi
Ogólnie całą walkę można skomentować tak: "Chodź tu kur*a!"

Może i walka trwała tylko 44sekundy, ale wspólnie z kumplami przez całe 44 sekundy (lekko wcięci, ale to pomińmy) darliśmy mordy i skakaliśmy tak, że na drugi dzień miałem zakwasy. Najlepsze 44sekundy poświęcone na oglądanie telewizji w moim życiu

Myślę, że ta walka nie budziłaby tyle kontrowersji gdyby nie gadanie Najmana o "hodowli organizmów w pucharach StrongMan" i, że "pokaże jak sport wygrywa z hodowlą". Ta walka cóż, dla mnie była przesądzona od początku. To tak jakby postawić na przeciw siebie dobre Porsche i pociąg TGV. Jakkolwiek Porsche by nie było wspaniałe, szybkie, zwinne to i tak przy zderzeniu na pociągu zostanie małe zadrapanie.
Co do przyszłej kariery Pudziana. Uważam, że jest to człowiek, który potrafi sumiennie dążyć do obranego celu "na 100%" i to właśnie zrobi. Myślę, że dzięki swoim aspektom fizycznym i uporowi za max 2 lata, gdy podszlifuje technikę pokaże nam na międzynarodowej arenie MMA do czego jest zdolny.
Aha zapomniałbym: "Dawaj na ring, Dawaj na ring, Zaraz cie zniszcze, Zaraz cie zniszcze!!" xD xD Pudzian i nie ma ch**a we wsi

Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
- Jashczur
- pisarz
- Imię: Chrystian
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
szacun dla CiebieMarcin32 pisze:wicemistrzostwo polski w kick-boxingu Najmana to nic wielkiego:/ a mistrzostwo Europy czy polski Salety to tez nic wielkiego:/ . To' ze to bylo dawno i nikt tego nie pamieta a chlopaki chcieli troche dorobic kiedy i forma juz nie ta i nie te lata to inna sprawa. ale zycze Ci kolego zebys osiagnol w zyciu takie "nic wielkiego" . chocby jeden jedyny raz kiedy bylbys w szczytowej formie.
Ognia!
- robsonic
- klepacz
- Imię: Robert
- Kontakt:
MARCIN32 nie miej mi za złe co napisałem, ale nie przypominam sobie jakiejś porywającej walki w wykonaniu Salety czy Najmana. Salety typ walki jest porównywalny z jego tokiem wymowy.... raczej monotonny i usypiający. Najmana raz widziałem kiedy oklepywał go jakiś łysawy grubasek z polski. Najman wyskakując z Pudzianem nie wiem na co liczył????? Złoty strzał???? Pudzian jest mistrzem świata strongmenów i chwała mu za to!!! Ale serce mi się będzie krajac jak zobaczę go na deskach. Piszesz o kolesiach z youtube, poczytaj trochę postów a dowiesz się że nie wszyscy mają pojęcie co to za sport i jakich Pudzian może miec w przyszłości przeciwników więc dzięki youtube można sobie zobaczyc. Mowa też była o wicemistrzostwie polski itd. hmmm, to taki papierowy tytuł bo gdyby coś znaczył to dziś ci panowie mieli by piękną przeszłośc sportową jak Michalczewski,Adamek( dla nich mam wielki szacunek), za to Najman w reality show robi kariere a Salete wszędzie tylko nie w sporcie( tvn turbo itd). Ring.....hmm, trzy lata shotokan i po sparingach z kickbokserami jeszcze dwa lata kickboxingu, ale ringu ani razu nie widziałem
Chcesz pokazac Salete czy Najmana???? Daj linki do jakiś filmów z ich walk, jak są tacy zaje......sci to na youtube pewnie pełno materiałów z ich udziałem. Wiesz utarło się takie powiedzenie.... czym więcej tatuaży tym bardziej papierowy tygrys, odpowiedz sobie sam na pytanie. Nazwiska Różański, Słowiński to ludzie którzy chcą walczyc, a nie tylko dac sobie sklepac miche za dużą kase...

fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

- Bohun
- klepacz
- Imię: Wiktor
- Kontakt:
no widzisz Kruhy , za mało ze mną imprezujesz hehehekruhy pisze:Bohun, gdzie ty sie do jasnej cholery szlajasz, bo ja w Rzewie takich napierdalanek nie stwierdziłem pod imprezowniami, pod Resovią to już co innego

stella > IŻ 49 > AWO 425 > M-72 > VF750F > VFR 750 > VS 700> XVS 650 > ZX 6-R > virago 1000 > VS 1400
- robsonic
- klepacz
- Imię: Robert
- Kontakt:
scibor pisze:Nie moge pojac fascynacji przemoca na ekranie tv. Tym bardziej pod szyldem sportu. Mam tego dosc na codzien - wczoraj rozdzielalem walczace psy siekiera, starajac sie nie trafic swojego. I na pare dni mi wystarczy walki...
Wole K-1 niż MMA, w K-1 nie kopie się leżącego

fakju i fenkju... brzmi podobnie lecz za przejęzyczenie można dostać w ryja lub w mordkę 

- Buła
- klepacz
- Imię: Marcin
- województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
Witam,Panowie z całym szacunkiem ale to walka to jedno wielkie nieporozumienie bo to ani o żaden tytuł ani o prestiż,dla mnie Pudzian to jest jedna wielka porażka
,lekarze powiedzieli mu ze jak nie odstawi sterydów to pewnie mu jaja spuchną i cycki urosną jak u baby to się wziął za inne zajęcie.Dla mnie to żaden sportowiec a o Najmanie to nie słyszałem nic jako sportowcu także nie wiem o co tam chodzi,bo chyba tylko o oglądalność Polsatu.

Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej 
1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.