Przyciemniana szybka do kasku.
- desynchro
- zadomowiony
Przyciemniana szybka do kasku.
Witam , mam zamiar kupić przyciemnianą szybkę do kasku. Wiem , że nie ma homologacji ( nota bene - nie występują przyciemniane z homologacją !!! ) . Mogę ją używać ? Czy policja w czasie kontroli drogowej może mieć jakieś ale ? Jest na niej napis , aby nie używać jej w nocy , jeździłbym z nią w dzień , w nocy sam wiem , że nie jest to najlepszy pomysł. Ma ktoś jakieś doświadczenie , co o tym mówią przepisy ?
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Ja przez dluzszy czas jezdzilem w lustrzanej, niebieskiej szybce i nigdy zadnych problemow nie bylo. Nie ma zadnych przepisow regulujacych ta kwestie. Jazda w nocy z taka szybka jest bardzo niebezpieczna, a mozna powiedziec, ze wrecz niemozliwa.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
- Roadrunner
- pisarz
- Imię: Pawelec
Nie wiem jak w Polsce, ale za granicą ubezpieczalnia może odmówić wypłaty odszkodowania, w związku z używaniem nie homologowanej szybki.desynchro pisze:Mogę ją używać ?
http://fb.com/House-of-Customs-647011255358927
PS: naklejki klubowe -> viewtopic.php?f=79&t=19837&p=311709#p311709
PS: naklejki klubowe -> viewtopic.php?f=79&t=19837&p=311709#p311709
- binio
- klepacz
- Imię: Łukasz
Nie ma takiej kwestii, bo uwierz mi, ze nie ma w Polsce ani jednej ubezpieczalni, w ktorej pracowaliby ludzie wiedzacy o braku homologacji szyb w kasku 
Podobnie z moim kaskiem Shoei RF-1000- on rowniez nie ma homologacji na europe, ale wystarczy papierem sciernym zetrzec R... i juz mamy XR-1000

Podobnie z moim kaskiem Shoei RF-1000- on rowniez nie ma homologacji na europe, ale wystarczy papierem sciernym zetrzec R... i juz mamy XR-1000

VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Sam kask musi posiadac atest. W Polsce nie ma niestety zadnego urzedu/organu, ktory egzekwowalby ten przepis. Na rynku dostepne sa przerozne Tigery, Tornada i nie wiadomo co jeszcze. Te kaski nie powinny przejsc zadnych testow bezpieczenstwa. Ja balbym sie tego wlozyc na glowe, ale jak pokazuje praktyka sprzedaja sie jak cieple buleczki. Jezeli chodzi o firmy ubezpieczeniowe, moge tylko zgodzic sie z tym co pisze kolega powyzej. Swiadomosc i wiedza wszystkich urzednikow, ubezpieczycieli, a nawet specjalistow zajmujacych sie przegladami rejestracyjnymi zwiazana z motocyklami jest w oplakanym stanie.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.