rozrusznik/bendix/szczotki?
rozrusznik/bendix/szczotki?
Witam,
Podchodzę do moto. Przekręcam kluczyk, kontrolki i wszystkie światła się świecą. Naciskam przycisk startera. Nic się nie dzieje. Nic nie pika, nie kręci, nie ma żadnej reakcji. Martwe moto. Martwy starter.
Włączam jedynkę, małe bujnięcie motocykla do przodu i moto odpala bez żadnego problemu.
Co to może być? Jakieś styki? Bendiks? Szczotki?
Dodam że moto stało przez tydzień nie ruszane na parkingu w wilgoci i zimnie (pod wiatą).
Podchodzę do moto. Przekręcam kluczyk, kontrolki i wszystkie światła się świecą. Naciskam przycisk startera. Nic się nie dzieje. Nic nie pika, nie kręci, nie ma żadnej reakcji. Martwe moto. Martwy starter.
Włączam jedynkę, małe bujnięcie motocykla do przodu i moto odpala bez żadnego problemu.
Co to może być? Jakieś styki? Bendiks? Szczotki?
Dodam że moto stało przez tydzień nie ruszane na parkingu w wilgoci i zimnie (pod wiatą).
Lepiej mieć na plecach hery niż nie jeździć na V4
- orzyl
- klepacz
- Imię: Piotrek
- Kontakt:
sprawdz okolice szczotek.
ewentualnie miernikiem uzwojenie wirnika i statora

Ostatnio zmieniony śr 28 paź 2009, 14:22 przez orzyl, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...
- wasyl
- stary wyjadacz
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Ja stawiam na łóżysko wsteczne rozrusznika-miałem dokładnie to samo.
Problem polega na tym że jak zrobiłem pomiary to się okazało że jest ok,kumpel mi doradził aby to zrobić i się udało.
Trudno rozbierając określić czy to jest to.
Problem polega na tym że jak zrobiłem pomiary to się okazało że jest ok,kumpel mi doradził aby to zrobić i się udało.
Trudno rozbierając określić czy to jest to.
Jestem skromnym człowiekiem-a o swojej skromności mogę godzinami napierd.....
Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!
Nigdy nie jeździj szybciej, niż potrafi latać Twój anioł stróż !!!
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
co was napadło żeby całe moto rozbierać ,jak stało na parkingu to albo zaśniedział włącznik na kierownicy albo styki na głównym przekaźniku zawsze zaczynajmy naprawę od tych najprostszych awarii a nie od rozbierania połowy moto na części
,najprostszym sprawdzenia czy rozrusznik jest ok zewrzeć dwa grube przewody na głównym styczniku jeżeli aku i rozrusznik ok to zakręci można je zmostkowac bez odkręcania nawet kombinerkami 

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- dragoo
- klepacz
- Imię: Jarek
A może po prostu czujnik od biegu. Jesli włączony to nie odpali. Nie wiem jak to tam od strony technicznej to wyglada ale pewnie tez tam jakiś styk jest i moze zasniedzial. Ja sie niezle wytraszylem u siebie jak nadf morzem bylem i po osrtym deszczu chcialem odpalic moto. Myslalem ze cos zamoklo a zapomnialem ze, zostawilem moto na biegu

- adi610
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
w takim przypadku na wciscnietym sprzegle powinno odpalićdragoo pisze:A może po prostu czujnik od biegu. Jesli włączony to nie odpali. Nie wiem jak to tam od strony technicznej to wyglada ale pewnie tez tam jakiś styk jest i moze zasniedzial. Ja sie niezle wytraszylem u siebie jak nadf morzem bylem i po osrtym deszczu chcialem odpalic moto. Myslalem ze cos zamoklo a zapomnialem ze, zostawilem moto na biegu![]()
- Heno
- zadomowiony
- Imię: Henryk
- województwo: pomorskie
Re: rozrusznik/bendix/szczotki?
Sprawdź przełącznik czerwony obok rolgazu gwałtownym ruchem go poprzełanczaj
Jeśli pomoże zalej go WD-40 i jeszcze raz to samo.
Jeśli pomoże zalej go WD-40 i jeszcze raz to samo.
Uważaj na drodze, bo inni chcą ci zrobić krzywdę.