Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
-
SHAFT13
- bywalec

- Imię: Michał
SZYBKO I WSCIEKLE
-
cooba1
- teksciarz

- Imię: Kuba
No to kilka suchych faktow:
Kontrola w ostatnia niedziele - rutynowe zatrzymanie na drodze osiedlowej
Prowadzenie pojazdu silnikowego bez wymaganej kategorii art 94 par 1 Kodeksu wykroczen w zwiazku z art 87 ust 1 Prawa o ruchu drogowym
Mandat karny 300 PLN - zgodnie z taryfikatorem.
I teraz najwazniejsze
W zwiazku z tym ze bylismy wzajemnie dla siebie mili tzn. ja grzecznie i z usmiechem odpowiadalem na uprzejme pytania wladzuni - nie doszlo do skierowania wniosku o ukaranie do sadu co moze sie skonczyc np postanowieniem o zakazie ubiegania sie o uprawnienia kat A przez okres 3 lat + np 3000 grzywna etc.
Reasumujac, ciesze sie ze skonczylem kurs i posiadam stosowne zaswiadczenie
Mozecie powiedziec ze jestem miekka faja ale w najblizszym czasie udaje sie do WORDu zlozyc papiery na egzamin
Pozdrawiam
Kuba
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ludziom brak kultury zupełnie, wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos nadepnął mi na rekę!!!
-
C_L_K
- ostry klepacz

- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
cooba1 pisze:Mozecie powiedziec ze jestem miekka faja ale w najblizszym czasie udaje sie do WORDu zlozyc papiery na egzamin
Miękkie faje jeżdżą bez prawka. Także szacun dla Ciebie za odpowiednią decyzję

-
binio
- klepacz

- Imię: Łukasz
jakie skierowanie sprawy do sadu?? 3tys i sprawa to moglaby byc gdybys OC nie mial, w ch... Cie chcieli zrobic

VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
-
cooba1
- teksciarz

binio pisze:jakie skierowanie sprawy do sadu?? 3tys i sprawa to moglaby byc gdybys OC nie mial, w ch... Cie chcieli zrobic

Napisales to bo sprawdzales w przepisach czy tak Ci sie zdaje???
W trakcie kontroli nie bylo nawet mowy o skierowaniu wniosku. W moim poscie opisalem stan prawny w zakresie konsekwencji prowadzenia pojazdu silnikowego bez wymaganej kategorii.
Ludziom brak kultury zupełnie, wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos nadepnął mi na rekę!!!
-
binio
- klepacz

cooba1 pisze:W zwiazku z tym ze bylismy wzajemnie dla siebie mili tzn. ja grzecznie i z usmiechem odpowiadalem na uprzejme pytania wladzuni - nie doszlo do skierowania wniosku o ukaranie do sadu co moze sie skonczyc np postanowieniem o zakazie ubiegania sie o uprawnienia kat A przez okres 3 lat + np 3000 grzywna etc.
Na tej podstawie napisalem to co napisalem
A moja wiedza opiera sie na kodeksie, ktory studiowalem z racji, ze sam jakis czas jezdzilem bez prawka oraz na informacjach od policjanta z drogowki, ktorego sie tez dopytywalem o to samo

Nie ma zadnych podstaw o 3tys grzywny czy sprawie w sadzie

Takze wzajemne uprzejmosci conajwyzej mogly poskutkowac tym, ze pozwolili Ci jechac dalej, bo mieli prawo odcholowac moto na parking policyjny.
-
cooba1
- teksciarz

Wniosek o ukaranie może złożyć do sądu organ uprawniony do występowania w charakterze oskarżyciela publicznego w danej sprawie (Policja, Inspektor pracy w sprawach o wykroczenia przeciwko prawom pracownika, organ administracji rządowej lub samorządowej, straż miejska albo inna organizacja, której Rada Ministrów nadała rozporządzeniem takie uprawnienie), a także pokrzywdzony (gdy wykroczenie podlega ściganiu na żądanie pokrzywdzonego albo zachodzą okoliczności określone w art. 27§2 Kpow (oskarżyciel posiłkowy).
Pozdrawiam
Kuba
-
binio
- klepacz

ok, niewazne
nie rozumiem o co Ci chodzi, akurat w tej kwestii prawo jest jasne i precyzyjne

VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.
"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"
-
slimak
- klepacz

- Imię: Marcin
panowie jestem w trakcie robienia prawka na A a mam kat B,C+E pytałem kolesia z policji za brak kategorii jest 300 mandatu i policjant nie może pozwolić byś dalej jechał czyli albo dobry koleś z kat odprowadza moto albo jest odstawiane na parking policyjny to wszystko.
Nie zmienia to faktu ,że kategorie należy mieć
-
moskittiero
- teksciarz

- Imię: Marcin
-
Kontakt:
autor: moskittiero » pn 06 lip 2009, 23:05
slimak pisze:...albo jest odstawiane na parking policyjny...
pojazd nie jest zabezpieczany dla biegłego więc nie parking policyjny a komercyjny (najczęściej należący do holownika)