Nowa VFR (1000-1200???) vs. VFR 800 2008 r.
-
- teksciarz
Nowa VFR (1000-1200???) vs. VFR 800 2008 r.
Prośba o radę do wszystkich. Mam zamiar kupić nowy motocykl.
Pytanie....kupić VFR z 2008 r. za 40 tyś, czy poczekać 1-2 latka na nową VFR-kę...ale już pewnie za 51-53 tyś...
Tak na chłodne myślenie....jaką decyzję byście wy podjęli...???
Pytanie....kupić VFR z 2008 r. za 40 tyś, czy poczekać 1-2 latka na nową VFR-kę...ale już pewnie za 51-53 tyś...
Tak na chłodne myślenie....jaką decyzję byście wy podjęli...???
- moskittiero
- teksciarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
- maciek 800
- klepacz
Nie wydaje mi się żeby nowa kosztowała 52 klocki, biorąc pod uwagę że:
1. Honda nigdy nie była najtańsza
2. Jest to nowy model który jest droższy od poprzedniego ( pamiętam że nowy V-Tec kosztował tyle co nowy XX)
3. VFR 1200 będzie jeszcze większą wydumką konstrukcyjną i modelem flagowym.
4 Np na GTR 1400 zużyto podobną ilość plastiku i aluminium i jest podobnie objuczony gadżetami i elektroniką i kosztuje jakieś 65 k zł.
To obym się mylił ale tanio nie będzie. A diecezja należy do ciebie i od twojego portfela.

1. Honda nigdy nie była najtańsza
2. Jest to nowy model który jest droższy od poprzedniego ( pamiętam że nowy V-Tec kosztował tyle co nowy XX)
3. VFR 1200 będzie jeszcze większą wydumką konstrukcyjną i modelem flagowym.
4 Np na GTR 1400 zużyto podobną ilość plastiku i aluminium i jest podobnie objuczony gadżetami i elektroniką i kosztuje jakieś 65 k zł.
To obym się mylił ale tanio nie będzie. A diecezja należy do ciebie i od twojego portfela.

- poscig
- klepacz
- Imię: Marek
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Faktem jest ,ze wszytsko wskazuje na to ,ze będzie to flagowy model turystyczny,więc tani nie bedzie i na 50 tysi nie liczyłbym.Jęśli konstruktorzy pójdą za modelem kawasaki gtr 1400 VFR będzie miała duzy silnik,wał kardana dużo plastiku i masy cena będzie wysoka.Ja np.nie dałbym rady oczekiwac na moto dwa lata ..ba nawet rok.
-
- klepacz
- Kontakt:
Gdybym mial kaske, to bym bral teraz. Dyskusje na temat nowej vfr tocza sie na forum reglarnie, a pierwsze wzmianki mozna znalezc w sieci z 2004
. Co chwila slychac: pracujemy, pracujemy nad nowym modelem, bedzie niebawem
. Nawet jesl zaprezentuja nowy model jesienia, to i tak pewno kupisz na wiosne, bo zanim dowiaza to u nas juz sniegi stopnieja.

- Art
- klepacz
- Imię: Artur
nie gorączkowałbym się tym za ile i kiedy będzie nowa vfr
z kilku względów.
Po pierwsze- niech pracują i zrobią ja taka jaką chcemy.
A wiedzą , że nie mają nic, co nadaje się do szybkiej turystyki i konkurencja w tym ich wygryza
- cena nie bedzie większa od 60 tys. Nie może - bo wskoczy w ceny BMW k 1300s który jest tak dobry, że gdyby oba były w podobnej cenie - brałbym BMW ( zreszta nie tylko ja...)
Niemniej trudno przewidziec jak bedą ceny sie kształtować. Czekać jednak na coś co nawet na targach nie miało żadnej premiery ( jak to czasem bywa od takich targów do wypuszczenia modelu mija wiele lat...) może być po prostu marnowaniem czasu.
2 lata to jednak dużo - i wolałbym w tym czasie jeździć niż patrzec jak inni to robią
z kilku względów.
Po pierwsze- niech pracują i zrobią ja taka jaką chcemy.
A wiedzą , że nie mają nic, co nadaje się do szybkiej turystyki i konkurencja w tym ich wygryza
- cena nie bedzie większa od 60 tys. Nie może - bo wskoczy w ceny BMW k 1300s który jest tak dobry, że gdyby oba były w podobnej cenie - brałbym BMW ( zreszta nie tylko ja...)
Niemniej trudno przewidziec jak bedą ceny sie kształtować. Czekać jednak na coś co nawet na targach nie miało żadnej premiery ( jak to czasem bywa od takich targów do wypuszczenia modelu mija wiele lat...) może być po prostu marnowaniem czasu.
2 lata to jednak dużo - i wolałbym w tym czasie jeździć niż patrzec jak inni to robią
Beyond the Grabówek sky