Art pisze:kris2k pisze:Obawiam sie ze sa inne ECU.
Powoluje sie znowu na dwa-kola.
ECU z wersji ED roku 2000 (sondy i automatyczne ssanie) ma kod czesci: 38770-MBG-D01
ECU z wersji ED roku 1998 (bez sond i reczne ssanie) ma kod czesci: 38770-MBG-003
No dobra- a jak z tym:
VFR `98 z sonda lambda , ale z ręcznym ssaniem?
Jeszcze inne ECU?
A może po prostu z takim rozwiązaniem nie da się wstawić innego ECU?
pozdro
Art, '98 z sonda lambda i recznym ssaniem to wlasnie wersja niemiecka, taka ma wlasnie binio (autor tego tematu)... no i cala sprawa jest w tym zeby ja odblokowac.
Cztery posty wyzej specjalnie pytam mario_blues co zrobil u siebie z kablami z sondy lambda, bo on zmienil ECU i mu smiga.
Byc moze, sprawe zalatwi podpiecie ECU z rocznika '98 a sondy lambda wystarczy nie podpinac bo dla ECU i tak jej nie bedzie/lub podpiac a dla ECU bedzie bez roznicy bo sygnalow z niej i tak interpretowac nie bedzie.
W najgorszym wypadku zmienic kolektory na takie bez sondy.
Ciekawostka... mialem do czynienie z VFR'a z roku 1999 ktora byla z anglii i miala kabel z sony lambda uciety... podejzenie moje bylo takie, ze ktos zmienil kolektory bo byly przerdzewiale (jak to w anglii) i wstawil w lepszym stanie, a ze byly to kolektory z innej wersji to sondy odcial i po sprawie-stad mysle ze moze nie trzeba ich podpinac po zmianie ECU.
Traktujcie to tylko jak moje "glosne myslenie", tak sobie to wyobrazam.