Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
-
zaba80r
- pisarz

- Imię: Piotr
- województwo: poza granicą Polski
Witam tyle tego cholerstwa w Polsce nastawiali ze mam powoli dość. Nigdy nie używałem ale wpadłem na to przypadkiem i nie daje mi spokoju ---->>
http://www.youtube.com/watch?v=oR_phXN8cNM&sns=em i musze przyznac ze ładnie podziałalo....hmmmm w tym momencie jest to cena jednego mandatu i stąd mój temat
http://www.wasserman.pl/pl/p/ZR110EX-An ... -NOXO/1385 pzdr
ps. ktos moze ma z tym doswiadczenia ??? czekam na jakiekolwiek opinie

“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...
-
ivan
- klepacz

- Imię: Mariusz
A nie wolałbyś CB?
Używanie (a nawet chyba posiadanie z możliwością uzycia) antyradaru jest w Polsce karalne...
Nie miałem do czynienia z tym akurat modelem ale jakieś 5 lat temu jeździłem i mnie strasznie wkurzało że piszczy przy każdym elektrycznym ustrojstwie, np stacji benzynowej... Być może nowe modele już mają to poprawione.
W specyfikacji napisane jest że wykrywa radar Iskra, a ciekawe jak jest z radarami Zuradu (stacjonarne i przenośne na statywie) które dominują teraz w PL?
Poza tym nie sądzę żeby wykrywał radary laserowe. Gdyż wychodzi taki łowca, 1 strzał i ma ofiarę a nie strzela jak radar w trybie ciągłym.
jak dla mnie CB ma dużo większą przewagę, bo nie tylko o radarach można się dowiedzieć ale i o korkach i o innych rzeczach potrzebnych w drodze.
-
PETER
- stary wyjadacz

- Imię: PIOTR
ivan pisze:
Używanie (a nawet chyba posiadanie z możliwością uzycia) antyradaru jest w Polsce karalne...
a przekraczanie prędkości nie???

to po co antyradar

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
Czaro vfr RC36
- teksciarz

- Imię: Czarek
- województwo: warmińsko-mazurskie
autor: Czaro vfr RC36 » wt 22 sty 2013, 19:58
I tu się z tobą zgodzę ivan. Po zapłaceniu kolejnego mandatu zakupiłem cb i odpukać od tamtej pory zero mandatu (3,5 roku) a i wiele innych rzecz można się dowiedzieć np gdzie stoją ssaki leśne itp.
Czarek
-
zaba80r
- pisarz

- Imię: Piotr
- województwo: poza granicą Polski
chyba idealnym rozwiazaniem byloby miec jedno i drugie

w miare dobre CB mozna juz miec za 400zl więc tylko mnie te nieoznakowane radiowozy ITD martwia....policja chociaz cię zatrzyma a ITD mowiąc delikatnie gra lekko nie fair, zakamuflowani i walą z przyczaiki...Podobno fordy ITD z fotoradarami AD9 przejeżdzają średnio 80km dziennie, resztę czasu stoją i robią fotki z pobocza... ehhhh co do CB nie zapomne jak Niemcy mnie kiedys pytali czy w PL mamy problem ze sciaganiem stacji radiowych bo co drugi Polak ma dlugaśna antenę na aucie

“You live more in 5 minutes going flat out on a vehicle like this than most people live in a lifetime” – Burt Munro...The world fastest Indian...
-
ivan
- klepacz

- Imię: Mariusz
PETER pisze:ivan pisze:
a przekraczanie prędkości nie???

to po co antyradar

Dopóki Cię nie złapią karalne nie jest

ale chodziło mi o to że możesz grzecznie jechać, stoisz na światłach a policja przejeżdża obok i widzi że masz takie ustrojstwo zamontowane. Poza tym w czasie zatrzymania dla nadgorliwego milicjanta jest pretekst do kary
o te stojące na poboczu ITD to sie nie martwię, są tak charakterystyczne że nie sposób żeby ktoś o nich nie ostrzegł na CB. Gorsze są te co jeżdżą, one tak nie rzucaja się w oczy
-
emil
- stary wyjadacz

- Imię: Łukasz
- województwo: śląskie
-
Lukaszny
- pisarz

- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
Mam CB i też zastanawiam się nad zakupem dodatku w postaci antyradaru. Ja zastanawiam się na modelem Valentine One V1 - drogi, ale jak już inwestować, to inwestować.
Według danych wyłapuje wszystko co używają nasze służby, a dodatkowo chroni i z przodu i z tyłu. A te nagrywanie od tyłu jest właśnie najbardziej przerażające, bo bez zbędnej fantazji można od razu zyskać punkciki w pakiecie...