Coś dobrego do czyszczenia
- KOdi
- zadomowiony
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Coś dobrego do czyszczenia
Wiecie może czy jest jakiś środek którym można potraktować zaśniedziałe lagi i chłodnice, żeby chodź troche nabraly wyglądu. Coś co można zrobić jeszcze przed zimią bez rozbierania połowy motunga.
- elco
- klepacz
- Kontakt:
Re: Coś dobrego do czyszczenia
Mozna to zrobic mechanicznie - miekka szczotka druciana na wiertarke albo drobny papier scierny i pozniej polerowanie. Chemicznie bedzie to stosunkowo ciezko usunac, szczegolnie gdy sa male wzery.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
spróbuj zwykłym druciakiem do garów ( wybierz jak najmiększy ) koszt chyba coś około 1,5 PLNów , ja tylko lekko musnąłem tylni wahacz i pięknie rozjaśniał ale szkoda , że na krótko
Adam
- Groszek
- klepacz
- Kontakt:
lagi - tzn masz na myśli dokładnie rury teleskopów czy golenie? Jeżeli te pierwsze - to druciak odradzam, można zarysować powierzchnię. Jednak jak się domyślam chodzi Ci raczej o te drugie. Tu niestety nie ma metody. One są malowane, i jeżeli powłoka lakiernicza została uszkodzona (masz motocykl z Anglii?) to tak na szybko nie da się osiągnąć naprawdę zadowalających efektów. Najlepiej wtedy rozebrać zawieszenie i oddać do malowania (lepiej proszkowego) lub wypolerować. Na razie zostaw, lub spróbuj druciakiem, bądź też lekkościerną pastą, np. automax, a jak przyjdzie chwila kiedy trzeba będzie wymienić uszczelniacze lub olej w zawieszeniu, załatwisz od razu sprawę z wyglądem zewnętrznym. Ja tak zrobiłem. Z chłodnicą raczej też niewiele zrobisz, jeżeli lakier na niej jest zniszczony (a domyślam się, ze tak jest, bo właśnie on chroni przed śniedzieniem, więc skoro Ci zaśniedziało, to lakieru pewnie pod tym już nie ma)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- KOdi
- zadomowiony
- Kontakt:
Dokładnie chodzi o golenie. Moto jest z Angli i wygląda na strasznie zapuszczone ale będzie musiała poczekać do zimy bo teraz nie będe zawieszenia rozbierał jak wkońcu słonce zaswieciło