jakie konsekwencje bez prawka na kat. A

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
SHAFT13
bywalec
bywalec
Imię: Michał

Post autor: SHAFT13 » pn 22 cze 2009, 11:56

Siemka widze że na tym poscie jeszcze piszesz?

Piszesz ze prawko masz ale maszyny już nie bo ją wczoraj przegrałeś walkowerem z Benitto. Pytanie kiedy przekazanie kluczyków :?: :?: :?: :?: :?:
SZYBKO I WSCIEKLE

cooba1
teksciarz
teksciarz
Imię: Kuba

Post autor: cooba1 » czw 02 lip 2009, 15:02

No to kilka suchych faktow:
Kontrola w ostatnia niedziele - rutynowe zatrzymanie na drodze osiedlowej
Prowadzenie pojazdu silnikowego bez wymaganej kategorii art 94 par 1 Kodeksu wykroczen w zwiazku z art 87 ust 1 Prawa o ruchu drogowym
Mandat karny 300 PLN - zgodnie z taryfikatorem.

I teraz najwazniejsze
W zwiazku z tym ze bylismy wzajemnie dla siebie mili tzn. ja grzecznie i z usmiechem odpowiadalem na uprzejme pytania wladzuni - nie doszlo do skierowania wniosku o ukaranie do sadu co moze sie skonczyc np postanowieniem o zakazie ubiegania sie o uprawnienia kat A przez okres 3 lat + np 3000 grzywna etc.

Reasumujac, ciesze sie ze skonczylem kurs i posiadam stosowne zaswiadczenie
Mozecie powiedziec ze jestem miekka faja ale w najblizszym czasie udaje sie do WORDu zlozyc papiery na egzamin

Pozdrawiam
Kuba
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ludziom brak kultury zupełnie, wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos nadepnął mi na rekę!!!

Awatar użytkownika
C_L_K
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Rafał
województwo: mazowieckie

Post autor: C_L_K » czw 02 lip 2009, 15:18

cooba1 pisze:Mozecie powiedziec ze jestem miekka faja ale w najblizszym czasie udaje sie do WORDu zlozyc papiery na egzamin
Miękkie faje jeżdżą bez prawka. Także szacun dla Ciebie za odpowiednią decyzję 8)

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz

Post autor: binio » pt 03 lip 2009, 01:49

jakie skierowanie sprawy do sadu?? 3tys i sprawa to moglaby byc gdybys OC nie mial, w ch... Cie chcieli zrobic ;)
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

cooba1
teksciarz
teksciarz

Post autor: cooba1 » pt 03 lip 2009, 09:48

binio pisze:jakie skierowanie sprawy do sadu?? 3tys i sprawa to moglaby byc gdybys OC nie mial, w ch... Cie chcieli zrobic ;)
Napisales to bo sprawdzales w przepisach czy tak Ci sie zdaje???

W trakcie kontroli nie bylo nawet mowy o skierowaniu wniosku. W moim poscie opisalem stan prawny w zakresie konsekwencji prowadzenia pojazdu silnikowego bez wymaganej kategorii.
Ludziom brak kultury zupełnie, wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos nadepnął mi na rekę!!!

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » pt 03 lip 2009, 12:06

cooba1 pisze:W zwiazku z tym ze bylismy wzajemnie dla siebie mili tzn. ja grzecznie i z usmiechem odpowiadalem na uprzejme pytania wladzuni - nie doszlo do skierowania wniosku o ukaranie do sadu co moze sie skonczyc np postanowieniem o zakazie ubiegania sie o uprawnienia kat A przez okres 3 lat + np 3000 grzywna etc.
Na tej podstawie napisalem to co napisalem :razz:
A moja wiedza opiera sie na kodeksie, ktory studiowalem z racji, ze sam jakis czas jezdzilem bez prawka oraz na informacjach od policjanta z drogowki, ktorego sie tez dopytywalem o to samo :) Nie ma zadnych podstaw o 3tys grzywny czy sprawie w sadzie ;) Takze wzajemne uprzejmosci conajwyzej mogly poskutkowac tym, ze pozwolili Ci jechac dalej, bo mieli prawo odcholowac moto na parking policyjny.

cooba1
teksciarz
teksciarz

Post autor: cooba1 » pn 06 lip 2009, 14:02

Wniosek o ukaranie może złożyć do sądu organ uprawniony do występowania w charakterze oskarżyciela publicznego w danej sprawie (Policja, Inspektor pracy w sprawach o wykroczenia przeciwko prawom pracownika, organ administracji rządowej lub samorządowej, straż miejska albo inna organizacja, której Rada Ministrów nadała rozporządzeniem takie uprawnienie), a także pokrzywdzony (gdy wykroczenie podlega ściganiu na żądanie pokrzywdzonego albo zachodzą okoliczności określone w art. 27§2 Kpow (oskarżyciel posiłkowy).
Pozdrawiam
Kuba

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » pn 06 lip 2009, 14:18

ok, niewazne :P

nie rozumiem o co Ci chodzi, akurat w tej kwestii prawo jest jasne i precyzyjne :)
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
slimak
klepacz
klepacz
Imię: Marcin

Post autor: slimak » pn 06 lip 2009, 22:11

panowie jestem w trakcie robienia prawka na A a mam kat B,C+E pytałem kolesia z policji za brak kategorii jest 300 mandatu i policjant nie może pozwolić byś dalej jechał czyli albo dobry koleś z kat odprowadza moto albo jest odstawiane na parking policyjny to wszystko.
Nie zmienia to faktu ,że kategorie należy mieć

Awatar użytkownika
moskittiero
teksciarz
teksciarz
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: moskittiero » pn 06 lip 2009, 23:05

slimak pisze:...albo jest odstawiane na parking policyjny...
pojazd nie jest zabezpieczany dla biegłego więc nie parking policyjny a komercyjny (najczęściej należący do holownika)

cooba1
teksciarz
teksciarz

Post autor: cooba1 » czw 09 lip 2009, 09:45

http://www.policja.waw.pl/portal/pl/1/3 ... jazdy.html

A my oburzamy sie, ze drogowka jest cięta na motocyklistow...

ODPOWIEDZ