opona

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
slaweko110
Imię: Sławomir
Kontakt:

opona

Post autor: slaweko110 » śr 28 kwie 2010, 01:53

Witam przymierzam się do kupna VFR i mam kilka pytań do użytkowników
na co zwrócić przy kupnie używanego z 88-89r?
jakie są jego częste usterki ?
jakie części się szybko zużywają w tym modelu i jak są dostępne?
czy jest to aby dobry wybór z rodziny hondy :D ?
i ostatnie moje pytanie czy wejdzie mi opona do przodu 120/70 17cali VFR z 88-89r
z góry wielkie dzięki :)

Awatar użytkownika
michał RC 46
pisarz
pisarz
Imię: Michał
województwo: lubelskie

Post autor: michał RC 46 » śr 28 kwie 2010, 07:56

Nie przedstawiłeś się to raz a po drugie na wszystkie twoje pytania znajdziesz odpowiedź przeglądając forum,chyba że robisz sobie Jaja zakładając tego Posta??
Czerwone najszybsze !

Awatar użytkownika
figaro
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Tomasz
województwo: pomorskie

Post autor: figaro » śr 28 kwie 2010, 09:07

Witaj.
Mój przedmówca dobrze napisał. Najpierw należy zawitać tu: viewforum.php?f=33, następnie skorzystać z tej opcji : search.php.
Używane egzemplarze z interesującego Cię rocznika mają dzisiaj 21 – 22 lata. :???: Jest to model RC24, niestety bardzo rzadki na naszym forum. Z racji wieku motocykla, szanse nabycia egzemplarza rokującego w miarę długie i w miarę bezawaryjne użytkowanie spadają niemalże do zera. Oferowane sprzęty mają już za sobą swoje najlepsze czasy /mimo doskonałej strony technicznej/. Są w większości zajechane, szlifowane, gruzowane, reanimowane, spawane, klejone, malowane itp... :sad:
Jeżeliby się znalazł egzemplarz zadbany, od prawdziwego miłośnika tego modelu, nie będzie Ciebie niestety na niego stać. Szukamy zazwyczaj sprzęta na możliwości naszej kieszeni, więc skoro interesuje Cię model z rocznika 88-89 kasy nie masz za wiele /mogę się jednak mylić/. Jeżeli chcesz szukać moto do jazdy, za w miarę rozsądne pieniądze, szukaj w modelu RC36 po roku 94. Takie jest moje zdanie. Resztę informacji znajdziesz klikając drugi z podanych linków. Co do wyboru rodzaju i rozmiaru opony, sugeruję dokładne przeczytanie własnego postu.
Pozdrawiam :bye
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

ODPOWIEDZ