uszkodzona stacyjka
-
- Imię: Artur
uszkodzona stacyjka
Witam
ostatnio przydarzyła mi się niemiła niespodzianka a mianowicie w stacyjce wykruszył się element odpowiedzialny za "przekręcanie" dolnej części stacyjki (tej od zapłonu).
mam pytanie czy takie uszkodzenie można naprawić bo z tego co dzwoniłem po różnych "warsztatach" to jedynie w grę wchodzi kupno nowej, kompletnej stacyjki (ok. 700 pln)??
ewentualnie czy ktoś z Was wie gdzie w lublinie lub okolicach można to naprawić??
ostatnio przydarzyła mi się niemiła niespodzianka a mianowicie w stacyjce wykruszył się element odpowiedzialny za "przekręcanie" dolnej części stacyjki (tej od zapłonu).
mam pytanie czy takie uszkodzenie można naprawić bo z tego co dzwoniłem po różnych "warsztatach" to jedynie w grę wchodzi kupno nowej, kompletnej stacyjki (ok. 700 pln)??
ewentualnie czy ktoś z Was wie gdzie w lublinie lub okolicach można to naprawić??
- Ketchup
- klepacz
- województwo: lubuskie
każdy kto naprawia stacyjki i zamki samochodowe da sobie z tym radę - u nas jest taki mistrz - ma nawet papiery na otwieranie różnego rodzaju zamków tyle, że jestem z drugiej strony Polski
a tak btw to używaną stacyjkę dostaniesz za ok 150pln na allegro
pozdro
ta będzie też pasować
http://moto.allegro.pl/item686938567_no ... od_ss.html
a tak btw to używaną stacyjkę dostaniesz za ok 150pln na allegro
pozdro
ta będzie też pasować
http://moto.allegro.pl/item686938567_no ... od_ss.html
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol
-
-
- Imię: Mirek
- Kontakt:
Ten mały element to zapadka. Ogólnie każdą wkładkę da się zrobic ArthurRc24, tylko oprócz zdemontowania jej z motocykla, wkładki dzielą się na dwa rodzaje: te które mają tylko zabezpieczenie i da się je rozebrac nawet samemu i te które trzeba zwytrychowac odpowiednim narzędziem. Nigdy nie psikaj WD40-bo lubi podnosic zapadki!!! przesmarowac wazelina techniczną lub smarem grafitowym. Szkoda ze nie jestesmy z tych samych stron bo dorabiam klucze samochodowe i motocyklowe w Rzeszowie, więc może bym Ci mogł pomóc... Ale w takiej sytuacji chyba najlepszą opcja dla Ciebie bedzię kupienie stacyjki i posiadanie dwóch kluczy...
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
nie wiem jak u ciebie mirov ale u mnie, byłem w sprawie stacyjki u człowieka który się zajmuje zamkami stacyjkami i.t.p. no i problem żeby naprawić trzeba mieć części zamienne a okazuje sie że zapadki sa jednak inne w moto niz, w samochodzie i robi się spory problem 

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-