Cena paliwa

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Dresik
klepacz
klepacz
Imię: Piotr

Re: Cena paliwa

Post autor: Dresik » pt 21 paź 2011, 17:17

skutery kupować :P
nowy PCX 125 pali 2 l :mrgreen:
:-)

Awatar użytkownika
dixon
klepacz
klepacz
Imię: rafał
województwo: mazowieckie

Post autor: dixon » pt 21 paź 2011, 18:40

to były piękne czasy, jak za przysłowiową "dyszkę" tankowało się karnister "5" i latało na motorynkach ,potem na simsonach, jawkach itd. a teraz...massakra :twisted:
a co do ropy, ja mam ją po...3,8 z pewnego i ok źródełka, żadne "czerwone" czysty "on" :biggrin
tylko honda o czterech kółkach którą posiadam jest na petrol&gasoline:( ale czasem pożyczam lupo 3L ON od ukochanej i latam pudełkiem po 3,8 za litra, przy czym pudełko pali średnio 3,5-4L na 100km :biggrin
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: scibor » pt 21 paź 2011, 19:19

Dresik pisze:skutery kupować :P
e tam, Enfield Taurus pali 1,7l/100km. ON oczywiscie:D
Podobno w styczniu ma sie utrzymac dwuzlotowa roznica w cenie LPG i benzyny. Znaczy sie gaz po 5, bensa po 7 :evil: ech, poczekam do 1go listopada i zaczne tankowac za granica... benzyna po 2,60, diesel po 2,70...

Awatar użytkownika
Fankas
pisarz
pisarz
Imię: Fankas
województwo: śląskie

Post autor: Fankas » pt 21 paź 2011, 19:36

scibor pisze:
Znaczy sie gaz po 5, bensa po 7 :evil:
jaj sobie w tym momecie robisz :shock:
Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die

Born to be wild

Awatar użytkownika
Buła
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: Buła » pt 21 paź 2011, 19:50

Jednym słowem cała ta banda oszołomów co zasiada w tej Unii chce nas ograbić ze wszystkiego :evil:
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej :)

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

Awatar użytkownika
Fankas
pisarz
pisarz
Imię: Fankas
województwo: śląskie

Post autor: Fankas » pt 21 paź 2011, 19:59

tak mi sie wydaje ze jak ceny dojda do takich poziomow to wtedy dopiero bedzie w polsce przej**** spora czesc budzetu to akcyza z paliw... jak ceny beda na takim poziome, to kazdy kto moze zrezygnuje z ich zakupu= czytaj mniejsze wplyly... ciekawe co wtedy nasz premierek zrobi... przeciez niecale 2mies temu orlen czy lotos obnizal cene 95 bo byl zbyt niski popyt. to co w sytuacji gdy 95 bedzie kosztowac 7 a lpg 5 ??
Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die

Born to be wild

Awatar użytkownika
Buła
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: Buła » pt 21 paź 2011, 20:22

Przesiadka na rower.Jak dla mnie cała ta ,,niby,, walka z kryzysem to ściema ma maksa bo w sytuacji gdy paliwo będzie tyle kosztowało to praktycznie wszystko podrożeje i wtedy będzie kicha na maksa.A skoro nie możemy mieć taniego paliwa bo Unia nam zabranie w ramach ujednolicenia cen to czemu nie wyrównają nam zarobków do poziomów europejskich.Ot jeden przykład.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej :)

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk

Post autor: scibor » sob 22 paź 2011, 08:05

Wtedy olejemy system i przejdziemy na handel wymienny. Oferuję mięso, zboże i drewno, odbiór własnym transportem :twisted: A konia zatankuje na każdej łące :mrgreen: Oczywiście wcześniej ogłoszę niepodległość, postawię szlaban w bramie i będę strzelał bez ostrzeżenia do intruzów :D
ech... marzenia :bye

Awatar użytkownika
Żuber
bywalec
bywalec

Post autor: Żuber » ndz 23 paź 2011, 17:05

takie ceny jeszcze są.. tylko stacje zakamuflowane w garażach przygranicznych :D
"Mistrz wykrętów, obracania kota ogonem i udowadniania czegoś, co nie ma racji bytu ni też logicznego uzasadnienia. Potrafi się kłócić że białe jest czarne i vice versa."

Awatar użytkownika
Janusz B.
klepacz
klepacz
Imię: Dżony

Post autor: Janusz B. » czw 10 lis 2011, 15:22

Żarty żartami, ale robi się naprawdę nieciekawie.
Powiedzmy, że teraz ceny trochę pójdą w górę, potem trochę w dół i summa summarum w przyszłym sezonie średnia cena za litr benzyny będzie wynosiła 6 zł.
W tej sytuacji przejechanie 10.000 km będzie kosztowało około 4.500 zł.
Każdy z nas sezonowo robi różne dystanse. U mnie akurat średnia sezonowa to jakieś 15 kkm, czyli samo paliwko to byłby wydatek rzędu 6.750 zł.
Do tego zestaw napędowy, opony i bieżący serwis (olej, klocki, płyny,) + coroczny spadek wartości motocykla, który też należy wliczyć do kosztów eksploatacji pojazdu.
Jak by nie patrzeć za półroczną zabawę (licząc od początku maja do końca października) ponad 10.000 zł.
Uwielbiam jazdę na moto, ale zaczynam się zastanawiać, czy aż tak...
Spytaj milicjanta, on Ci prawdę powie.
Spytaj milicjanta, on Ci wskaże drogę...
http://www.bezwiny.pl

Awatar użytkownika
Klepak23
pisarz
pisarz
Imię: Jacek

Post autor: Klepak23 » czw 10 lis 2011, 16:02

Janusz B. pisze:
Żarty żartami, ale robi się naprawdę nieciekawie.
Powiedzmy, że teraz ceny trochę pójdą w górę, potem trochę w dół i summa summarum w przyszłym sezonie średnia cena za litr benzyny będzie wynosiła 6 zł.
W tej sytuacji przejechanie 10.000 km będzie kosztowało około 4.500 zł.
Każdy z nas sezonowo robi różne dystanse. U mnie akurat średnia sezonowa to jakieś 15 kkm, czyli samo paliwko to byłby wydatek rzędu 6.750 zł.
Do tego zestaw napędowy, opony i bieżący serwis (olej, klocki, płyny,) + coroczny spadek wartości motocykla, który też należy wliczyć do kosztów eksploatacji pojazdu.
Jak by nie patrzeć za półroczną zabawę (licząc od początku maja do końca października) ponad 10.000 zł.
Uwielbiam jazdę na moto, ale zaczynam się zastanawiać, czy aż tak...
Jano,
Przedstawiona przez Ciebie wizja niestety jak najbardziej realna, prawdziwa i ... bolesna dla portfela
Twoje wyliczenia to jak rachunek sumienia palacza ;) Jedna paczka za 10pln nie boli, ale wydatek rzędu 4000pln rocznie juz daje do myślenia :)
Głupota na stałe zawładnęła częścią mojego umysłu...

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam

Post autor: adam.ada » czw 10 lis 2011, 21:54

proszę mnie nie oskarżać o "politykowanie" bo nie jest to moim celem , ale chciałem przypomnieć jak 4 lata temu przed wyborami D.T. apelował do obywateli aby nie wybierali J.K bo jak go wybiorą to benzyna będzie kosztowała 5 zł
Adam

Awatar użytkownika
Żuber
bywalec
bywalec

Post autor: Żuber » czw 10 lis 2011, 22:17

adam.ada pisze:proszę mnie nie oskarżać o "politykowanie" bo nie jest to moim celem , ale chciałem przypomnieć jak 4 lata temu przed wyborami D.T. apelował do obywateli aby nie wybierali J.K bo jak go wybiorą to benzyna będzie kosztowała 5 zł
kto by nie rządził to i tak cena zawsze będzie szła do góry. zna ktoś przypadki żeby spadała i już nie rosła?
"Mistrz wykrętów, obracania kota ogonem i udowadniania czegoś, co nie ma racji bytu ni też logicznego uzasadnienia. Potrafi się kłócić że białe jest czarne i vice versa."

jm31
pisarz
pisarz
Imię: Jacek

Post autor: jm31 » czw 10 lis 2011, 22:20

Benzyna jest droga, ale z motocykla rezygnować raczej nie trzeba, bo jeśli trzeba gdzieś dotrzeć, to i tak w sezonie motocyklem będzie taniej i sprawniej jak samochodem. Nie wszystko w życiu musi się opłacać i nie wszystko da się przeliczyć na pieniądze. Motocykl to wiatr we włosach, inny świat.

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam

Post autor: adam.ada » czw 10 lis 2011, 22:38

Żuber pisze:
adam.ada pisze:proszę mnie nie oskarżać o "politykowanie" bo nie jest to moim celem , ale chciałem przypomnieć jak 4 lata temu przed wyborami D.T. apelował do obywateli aby nie wybierali J.K bo jak go wybiorą to benzyna będzie kosztowała 5 zł
kto by nie rządził to i tak cena zawsze będzie szła do góry. zna ktoś przypadki żeby spadała i już nie rosła?
są przypadki że spadała , nawet w tym roku ale tak jak zauważyłeś zaraz znów rosła , ja mam swój sposób , żeby tankowanie motocykla mniej bolało , płacę kartą i przymykam oczy przy kwocie
Polecam bo mi to pomaga
Adam

ODPOWIEDZ