Wybór Kurtki Ozone Lomo czy Seca Katana

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz
Imię: Bartłomiej
województwo: podlaskie

Wybór Kurtki Ozone Lomo czy Seca Katana

Post autor: Słowiu » pn 26 lis 2012, 13:29

Może ktoś uzytkuje jedną lub drugą i pomoże mi w wyborze.Dysponuje kwotą 300zł i na początek chcę kupić samą kurteczkę.Proszę o podpowiedzi co wybrać :)
Codziennie spotykam wariatów pędzących na łeb na szyję.Czasami naprawdę trudno ich dogonić...

Awatar użytkownika
Sprinter
bywalec
bywalec
Imię: Damian

Re: Wybór Kurtki Ozone Lomo czy Seca Katana

Post autor: Sprinter » pn 26 lis 2012, 18:32

użytkuje(użytkowałem) inny model kurtki Ozone kupiony za 350zł. Pierwszy sezon był w miare Ok nawet poleciłem ją. Niestety w 2 sezonie sie popruła w kilku miejscach, guziki odpadły i ogólnie nie polecam. Szczerze dozbieraj i kup coś lepszego i nie rób tego błędu co ja :) Lepiej kupic raz porządnie.

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » pn 26 lis 2012, 18:55

No w sumie racja ;-) no nic pomyśle i poczekaj na jeszcze inne opinie :-)
Codziennie spotykam wariatów pędzących na łeb na szyję.Czasami naprawdę trudno ich dogonić...

Awatar użytkownika
Higga
teksciarz
teksciarz
Imię: Szczepan
województwo: podkarpackie

Post autor: Higga » pn 26 lis 2012, 19:23

Ja uzytkuje ciuchy ozona od poczatku kariery motocyklowej i nie narzekam, nie mialem zadnym przykrosci zwiazanej z ich jakoscia. ja polecam,aczkolwiek kurtka kurtce nierowna mimo,ze to ta sama firma

Awatar użytkownika
brylek22
klepacz
klepacz
województwo: mazowieckie

Post autor: brylek22 » pn 26 lis 2012, 19:39

Sprinter pisze:użytkuje(użytkowałem) inny model kurtki Ozone kupiony za 350zł. Pierwszy sezon był w miare Ok nawet poleciłem ją. Niestety w 2 sezonie sie popruła w kilku miejscach, guziki odpadły i ogólnie nie polecam. Szczerze dozbieraj i kup coś lepszego i nie rób tego błędu co ja :) Lepiej kupic raz porządnie.
chyba miałałem ten samodel kurtki heh :biggrin i u mnie wytrzymałą sezon, drugi kombinowałem z naszywką i łataniem dziur, finał taki że jestm na etapie szukania kombiaka i byle zdala od OZONE

Awatar użytkownika
grover88
teksciarz
teksciarz
Imię: Marcin
województwo: lubelskie

Post autor: grover88 » pn 26 lis 2012, 21:09

Witam,
ja posiadam Ozone Delta ale podejrzewam że materiały będą te same i powiem tak: jeśli chodzi o wygodę to ok i narzekać nie ma co, ale wykonanie to już nie tak pięknie; po pierwszym założeniu strzeliła na szwie od środka wysciółka ( za mało materiału podłożone ), rzep pod szyją sie popruł, no i najgorsze to że jak jest ciepło to jest jak worek foliowy. To już lepiej kupić AXO mi udało się dla żony z ochraniaczem pleców i odpinanymi rękawami kupić nową w lublinie za 300zł to taniej niż Ozone. A jak ci kolor nie przeszkadza to kupisz cały kombi skórzany Adrenaline Imola za 400zł sam taki zakupiłem i powiem że może to nie ta klasa co markowe kombinezony ale zawsze skóra i komplet.
VFR800 RC46 Fi - poszła w UA
VFR800 RC46 II - czarna bestyia...

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » pn 26 lis 2012, 21:40

Kurczę faktycznie że Adrenaline Imnola w takiej cenie jest,tyle że czerwono-srebrny,jakbym wiedział że kupię czerwoną VFRę to bym brał jak nic :D ale jak narazie najbliżej jestem tej kurtki Seca Katana,wygląda lepiej od Ozone Lomo nawet na zdjęciach na allegro

Awatar użytkownika
emils
pisarz
pisarz
Imię: Emil

Post autor: emils » pn 26 lis 2012, 22:08

Ja mogę powiedzieć o ozone tyle, że drą się jak stara .....
Mi kurtka po roku puściła na szwie (łokieć) tak, że mogłem wsadzić tam głowę. Co najlepsze nie miałem żadnego szlifu, po prostu puściła. Gwarancje uznali więc to też coś oznacza...
Ogólnie wolałbym dołożyć i wziąć coś lepszego ale sprawdzonego. Ozone nie kupie już, na pewno.
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"

Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
dixon
klepacz
klepacz
Imię: rafał

Post autor: dixon » wt 27 lis 2012, 08:50

Słowiu, ja na twoim miejscu spokojnie bym poszukał ubrania, tym bardziej, że po sezonie jest, jest wiele wyprzedaży i można naprawdę nawet za 300zł czy max. 400, jeśli nie chcesz przeznaczyć więcej, znaleźć dobrej firmy dobrze wykonaną kurtkę. Wiem co mówię, bo rok temu przerabiałem temat zakupu kurtki i nie tylko;) Zamiast kupować ozone, axo, retbike itp. proponuje spokojnie poszukać, a naprawdę znajdziesz, coś spod znaku takich firm jak held, macna, halvarsson, hein gericke, str itp.
W cenie 300-400zł nie będą to kurtki najwyższej półki tych firm, ale będą na pewno lepiej wykonane niż ozone, axo, retbike itp. Poszukaj spokojnie po necie, po outletach.
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » wt 27 lis 2012, 14:31

dixon chyba rzeczywiście trzeba na spokojnie poszukać,na początek wykonam telefony do Outletów do kielc i Piotrkowa a że mam rzut beretem to w razie co mogę się wybrać :D

Awatar użytkownika
emils
pisarz
pisarz
Imię: Emil

Post autor: emils » wt 27 lis 2012, 17:17

O tak, ja polecam str. Sam wyrwałem ich kurtkę przecenioną z 1400 na 600. Także jak dla mnie rewelacja! 3 podpinki, masa regulacji, perforacji itp a do tego outlast. Ogółem jestem w 100% zadowolony a przelatałem jak narazie 1 sezon.

Na wyprzedaży trafiłem ją w lutym, ale była naprawde ostatnio sztuka w całym sklepie więc warto podjechać gdzieś na początku roku-może wybór będzie większy.
"Bóg stworzył Hondę, bo wie co dobre. A inne motocykle? Bo ma poczucie humoru!"

Idiotów na świecie jest mało. Ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
dixon
klepacz
klepacz
Imię: rafał

Post autor: dixon » wt 27 lis 2012, 22:11

Słowiu, sam widzisz, że nie ma coś się napalać;) Jest po sezonie, wyprzedaże są i będą, a do outletów nie masz daleko;) Spokojnie sobie coś dobrego i w dobrej cenie znajdziesz;) Czasem w outletach można naprawdę coś konkretnego wygarnąć, rzadko, ale zdarza się;)
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52

Awatar użytkownika
Słowiu
teksciarz
teksciarz

Post autor: Słowiu » wt 27 lis 2012, 22:40

No mam nadzieję Kolego że akurat mnie się uda coś wyrwać :D Dzięki za radę :D

ODPOWIEDZ