A co do praw autorskich. Wszystkie prawa ma w tej chwili Agora S.A. nawet do mojego tekstu, ktory juz tak naprawde nie jest mój. Dzialania typu skanowanie i umieszczanie tego na forum nie jest i nigdy nie bedzie legalne. Ktos zadał pytanie to odpowiadam
Artykuł w ŚM
- Pawel
- pisarz

- Kontakt:
Do czego pijesz? Jaka cenzura, bo nie rozumiem. Edycja tekstu to nie cenzura, czasami trzeba cos skrócic i dotyczy to rowniez moich tekstow. Cenzura to jest wtedy, jakby ktos maczal palce w sprawach merytorycznych, a takie cos nie ma miejsca.
A co do praw autorskich. Wszystkie prawa ma w tej chwili Agora S.A. nawet do mojego tekstu, ktory juz tak naprawde nie jest mój. Dzialania typu skanowanie i umieszczanie tego na forum nie jest i nigdy nie bedzie legalne. Ktos zadał pytanie to odpowiadam
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...
- Klarkson
- pisarz

- Kontakt:
Paweł, jak odpisujesz to cytuj prosze do kogo się zwracasz, zeby to miało rece i nogi.
Po oficjalnej "premierze" i "sprzedaniu się" danego egzemplarza mozesz wrzucic skan i nie bedzie to naruszeniem praw autorskich. Zwłaszcza skan wyciągnięty z gazety - poniewaz podajesz oficjalne zrodło.
BTW, jesli Luke nie "sprzedał" swojego tekstu, moze go wrzucic w formie jaką przekazał Tobie tutaj i bedzie po krzyku.
Nie jest legalne, gdy jest publikowane przed oficjalną publikacją w prasie danego numeru.Pawel pisze:Dzialania typu skanowanie i umieszczanie tego na forum nie jest i nigdy nie bedzie legalne.
Po oficjalnej "premierze" i "sprzedaniu się" danego egzemplarza mozesz wrzucic skan i nie bedzie to naruszeniem praw autorskich. Zwłaszcza skan wyciągnięty z gazety - poniewaz podajesz oficjalne zrodło.
BTW, jesli Luke nie "sprzedał" swojego tekstu, moze go wrzucic w formie jaką przekazał Tobie tutaj i bedzie po krzyku.
Klarkson
Nie jestem biegly w tych temetach, ale mam wrażenie, że ta ochrona praw w tym konkretnym wydaniu to lekka przesada. To tak jak by nie było można podać na forum np tekstu piosenki powiedzmy Jurka Połomskiego, albo zanucić na przystanku "daj mi tę noc". Chyba, że za pieniądze i bez zgody to tak.
A tak zupełnie na poważnie to rdzeniem tego artykułu są Paweł i Luke. Czy fakt wydrukowania ich tekstu w jakiejś prasie nie pozwala im już nigdy więcej wypowiadać się na ten temat? Wolno im powtórzyć swoje opinie w innym miejscu czy nie?
A tak zupełnie na poważnie to rdzeniem tego artykułu są Paweł i Luke. Czy fakt wydrukowania ich tekstu w jakiejś prasie nie pozwala im już nigdy więcej wypowiadać się na ten temat? Wolno im powtórzyć swoje opinie w innym miejscu czy nie?
- DIDI
- klepacz

- Imię: Daniel
- Kontakt:
a gdzie jest jakiś problem?? Czy np. Paweł nie moze napisać takowego artykułu tylko dla nasss??marius79 pisze:Szkoda, poniewaz przydalby sie taki opis VFR na forum w dziale download.
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać 
DIDI
DIDI
-
GRZECH
- bywalec

- Kontakt:
Super artykul powinien byc na stronie komentarze wlascicieli tez swietne(szkoda ze nie ma tego 2 w gazetce)VFR przyciagaja chyba samych inteligetnych ludzi ,oprucz mnie:-) jak kogos interesuje pisanina to niech zagladnie tez do przyszlego "Motocykla" wychodzi 2 lutego i tez bedzie art. o VFR ja co miecha kupuje obydwie gazetki (a jakie mam wyjscie zima
)pozdro 
-
Ja
- Shoov
- klepacz

- Kontakt:
ja wrzuce do siebie na strone tylko niech mi ktos na skrzynke wysle shoov@tlen.pl bo qzwa nie moge tego dostac juz qr.. jego #$%@!#$%!@#%!@$%!