JEŹDZIĆ DALEJ CZY ODSTAWIĆ MOTO
- Sprzedam BMW Celika
- klepacz
- Imię: Ania
- województwo: mazowieckie
Kilka lat do tyłu miałem czołowe zderzenie z samochodem....Jeździłem wtedy FZR 1000..Na szczęście nic wielkiego mi się nie stało.... Szybka lekcja latania z lądowaniem włącznie i co nie poszło w las ,nauka pokory i respektu dla motocykla... Mówią mi znajomi że mam dobry sprzęt i go nie wykorzystuję ale co tam.... Pożegnałem wielu znajomych nie wiem czy na palcach obu rąk byłbym w stanie ich zliczyć..Jeżdżę dalej bo to KOCHAM i jeździł będę ,zdając sobie sprawę z ryzyka ....
- Siogu
- pisarz
- Imię: Małgorzata
Wiem co czujemy my kobiety,że lękamy się o swoich facetów,ale wiem również że tego nie zmienie.Kilka lat wstecz Piotrek miał poważny wypadek na motku,miałam nadzieje że zrezygnuje z jazdy,a on po powrocie ze szpitala ,cały w gipsie,kazał się prowadzić do garażu i sadzać na motocykl,potem moto wylądowało w domu w pokoju bo leczenie trwało 2 lata.Jeździ dalej bo to kocha a ja nie chcę mu tego odbierać
NIE KIERUJE ALE LATAĆ LUBIE
- Ruda i Piotr
- stary wyjadacz
- Imię: Kasia
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Piotrusiu poczułam się wezwana do tablicyppamula pisze:A teraz pomyślcie co czują żony pływających na statkach...

Co ja mam Wam wiele mówić czy pisać. Jak leci do pracy to drżę żeby szczęśliwie doleciał, w pracy jak jest to też drżę oby wszystko było ok. i szczęśliwie wrócił do nas tym parszywym samolotem.
Wraca i co ??
Ja znowu drżę bo wsiadamy na dwa moto i śmigamy, a do tego jeszcze jak wiecie nasi synowie też śmigają, czyli moje nerwy jeżeli jeszcze są to już w strzępach.
Ale sama kocham moto i nie mogę nikomu zabronić, zresztą czy można komuś zabronić pasji ??
Mam tylko nadzieję, że Najwyższy czuwa nad Nami i dożyjemy razem późnej starości.

Mamy dwie miłości-
i
VFR Viking SeXszyn North Roads

VFR Viking SeXszyn North Roads
- Sprzedam BMW Celika
- klepacz
- Imię: Ania
tych przypadków, zawodów można mnożyć nieskonczenie ale nie o to tu chodzi, rozmawiamy na temat jazdy motocyklem i zagrożeniach z tego wynikających.
Moje obawy i tyle, nie mam zamiaru nikogo pzrekonywać bo do czego??? A nie chcę by ta refleksja, dyskusja za chwilę przerodziła się w "mądre przepychanki", statystyki i inne badziewia.
tylko że wiecej z tego wychodzi cało....ppamula pisze:A przeciez najwięcej jest wypadków w samochodach osobowych.
Moje obawy i tyle, nie mam zamiaru nikogo pzrekonywać bo do czego??? A nie chcę by ta refleksja, dyskusja za chwilę przerodziła się w "mądre przepychanki", statystyki i inne badziewia.
Ostatnio zmieniony śr 06 maja 2009, 15:51 przez Sprzedam BMW Celika, łącznie zmieniany 1 raz.
Moczynos w futrze model 2016 help
- bialy-murzyn
- klepacz
- Gacol
- klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: śląskie
Widzicie kiedyś były czssy że nie każdego było stać na samochód i świat motocykli był całkiem inaczej postrzegany.Teraz gdy samochody ilościowo biora góre niestety nie mamy zbyt duzego zdania.I nawet sam fakt że motocykl dalej jak był tak i jest trudnym urządzeniem nie uswiadamia ludziom że kiedyś nie widzieli w tym problemu.Wiele naszych rodzin patrzy na nas z roli telewizorni i gazet które naopowiadało niewiadomo co.Dlatego się tez boja.Ale jesli cos sie kocha i wie że bez tego zatraci sie w szarym życiu i nie zastąpi niczym...To co mamy siedziec przed TV i piwo pic do góry brzuchem?Nie ma takiej rzeczy która chocby mi zastapi w jakikolwiek sposób te pasje
VFR750 RC36 I
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
VTR1000 SP 1
VFR800 FI:)
- bialy-murzyn
- klepacz
Musimy jeździć i dbać o własne bezpieczeństwo...
Musimy coraz więcej,głośniej uświadamiać społeczeństwu że jesteśmy...
Jakoś w innych krajach szanuje się MOTOCYKLISTÓW ....A u nas się z nami walczy <nie stwarzając nam warunków na drogach>
Kiedyś wyjazd,wypad motkiem za miasto był przyjemnością , dzisiaj wyjeżdżając walczymy.
Walczymy z kierowcami puszek , dziurawymi drogami ,żwirem i piachem na zakrętach..
Kiedy to się skończy ????
Musimy coraz więcej,głośniej uświadamiać społeczeństwu że jesteśmy...
Jakoś w innych krajach szanuje się MOTOCYKLISTÓW ....A u nas się z nami walczy <nie stwarzając nam warunków na drogach>
Kiedyś wyjazd,wypad motkiem za miasto był przyjemnością , dzisiaj wyjeżdżając walczymy.
Walczymy z kierowcami puszek , dziurawymi drogami ,żwirem i piachem na zakrętach..
Kiedy to się skończy ????
- bialy-murzyn
- klepacz
- Jacko
- ostry klepacz
- Imię: Jacek
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Ojjjjj według mnie podchodzisz do tego strasznie egoistycznie. Sam chcesz jeździc co wiąże sie z tym że twoja kobieta będzie się o ciebie martwiła a skoro ona chce to myślę że nie masz prawa jej tego zabraniać. Bo niby ona może się o ciebie martwić a ty o nią już nie ???? Stary, ja też sam nie jeżdżę i martwię się o swoją kobietkę bo ją kocham ale skoro ona chce jeździć to ja to szanuję, tak samo jak i ona mnie też kocha i szanuje to że ja chcę jeździć.kiki pisze:No własnie jezdzic czy nie... Ja raczej nie zrezygnuje bo jakos nie potrafie . Najgorsze jest to że moja dziewczyna chce ze mną jezdzic, chce kupić sobie nawet kombi, buty, kask itp a ja i tak nie chce jej brać bo sie boję o nią
W życiu chodzi przecież o wzajemne zrozumienie.