Najarałem sie na CBR 1100XX czy warto ????

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Marsel
pisarz
pisarz
Imię: Marceli
województwo: łódzkie

Re: Najarałem sie na CBR 1100XX czy warto ????

Post autor: Marsel » wt 26 mar 2013, 21:39

Groszek pisze: Marsel, a tą VFR dużo najeździłeś? A wczesniej innymi sprzętami sporo latałeś?
VFRe kupiłem w tamtym sezonie w sumie można powiedzieć od lipca, przyjechałem niewiele ponad 5 tysiakow, przed VFRa ok dziesięć lat przerwy, a wcześniej zx6r poprzednich nie wymieniam nawet gdyz nie mozna ich zaliczyc do takiej grupy motocykli jak VFR . Można powiedzieć, ze z VFR nawet dobrze sie nie poznaliśmy, dlatego poczekam spokojnie na rozwój wydarzeń, ten sezon z pewnością z VFR, a jak sie skończy ten temat, życie pokaże. Być może nie będzie mi w ogóle odpowiadał, ale co tu gdybac .
Żyć szybko, umrzeć późno ...
http://babelkowy-swiat.pl/

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » wt 26 mar 2013, 23:50

Marsel. Dopiero teraz skumałem, że latasz sprzętem Yaro i spotkaliśmy się w Tuszynie przy restauracji ... grzech ją popychać, daj spokój !!!
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

Awatar użytkownika
Marsel
pisarz
pisarz
Imię: Marceli
województwo: łódzkie

Post autor: Marsel » śr 27 mar 2013, 08:19

Przemku, ostygłem, a to w sumie chyba za sprawą Groszka.
Przemyślałem temat i stwierdzam, że jeszcze sporo, jak wiele więcej moge nauczyć się na VFRze, nie sprzęt czyni jeżdzca lepsiejszego ;) . Ot pojawiła się fanaberia :omg , lecz sprawy powróciły na dobrą strone mocy, opamiętanie, rozsądek i bardziej logiczne podejście, choć czasem nie łatwo o to.
Potencjału VFRy nie jestem w stanie na dzień dzisiejszy wykorzystać nie wspominając o XX, a o kuku także nie trudno.
Biorąc pod uwage główne zastosowanie motocykla w moim wydaniu, VFRa sprawdza się w 100% i niech tak pozostanie. Zdałem sobie sprawe, dlaczego pojawiła się w mym sercu , choć dla innych moto też jest miejsce, lecz nr 1 jest zębaty i czerwony ;)
Żyć szybko, umrzeć późno ...
http://babelkowy-swiat.pl/

Awatar użytkownika
armen1pl
pisarz
pisarz
Imię: Arek
województwo: mazowieckie

Post autor: armen1pl » śr 27 mar 2013, 08:48

nierob pisze:gdyby XX miał V4 i budę Thunderace, to bym polecił iksa.
Ja też :D Thunderace ładna :)
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.

Awatar użytkownika
danielos
Imię: Daniel
województwo: pomorskie

Post autor: danielos » pt 29 mar 2013, 19:55

Ja mam vfr od lipca zeszłego roku i jedyne czego mnie brakuje to jeszcze jednego biegu:)
Jakby ktoś chciał zrobić porównanie parametrów ,typu pozycji za sterami to może komuś się przyda http://cycle-ergo.com/

Fallen
pisarz
pisarz
Imię: Karol
województwo: mazowieckie

Post autor: Fallen » sob 30 mar 2013, 07:44

danielos pisze:Ja mam vfr od lipca zeszłego roku i jedyne czego mnie brakuje to jeszcze jednego biegu:)
Jakby ktoś chciał zrobić porównanie parametrów ,typu pozycji za sterami to może komuś się przyda http://cycle-ergo.com/
Bardzo ciekawe tylko VFR jest z nakładką i nie chce pasażera dodać ;)
"Odwaga to świadomość, że jest się jedynym, który wie, jak wielkie ogarnia cię przerażenie"
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
Er­ra­re hu­manum est

Awatar użytkownika
wydra
klepacz
klepacz
Imię: Mateusz
województwo: śląskie

Post autor: wydra » sob 30 mar 2013, 12:23

u mnie dodaje :D

Obrazek
Była CBR F2 600
Była Yamaha Fazer FZ6
Był V-TEC '02 Sreberko
Był V-TEC '08 Szarówa
Była X-11 " Skuter"

Awatar użytkownika
marlon
klepacz
klepacz
Imię: mariusz
Kontakt:

Post autor: marlon » ndz 12 maja 2013, 23:13

A więc ja mam XX-a od 3 sezonów i 50tyś. km (VFR800FI-ok 45tys) wiec coś na temat mogę powiedzieć :mrgreen:
Po tych kilometrach stwierdzam, że wolę XX-a. Lepiej mi się nim śmiga i jakby po zakrętach lepiej.
Żeby przytrzeć owiewkami to też trzeba się postarać. Mi się deklem altka nawet udało w Radomiu trąc prawie łokciem po asfalcie targając więc jednak wcale aż tak do tylko jazdy na wprost tylko się nie nadaje.. Na kolano można spokojnie schodzić. Spalanie na Chorwacji od 5-6,7l
Wiec spalił mi mniej niż VFR. Na trasie 6,7/100km przy prędkościach ok. 170-190km/h z dziewczyną i trzema kuframi więc wynik bardzo dobry patrząc, że moto o ponad 40KM ma mocy więcej i pod każdym względem jeżeli chodzi o silnik przewyższa VFR. Elastyczność praktycznie wzorowa można od 1 ruszając i do 6-go biegu zmieniać bez gazu i na wolnych obrotach jedzie na 6tce VFR się nie da :D. O osiągach nie ma co pisać bo każdy wie, ze to lata jak ta lala :mrgreen:
Jeżeli zmienisz na XX-a to nie będziesz żałował. Pozycja troszkę bardziej pochylona ale spokojnie do przyzwyczajenia.
Co do spalania to ja mam rocznik 2001 z katalizatorem i oryg. wydechami (już niedługo :mrgreen: )
Dźwięk mi się tam podoba :P
Dla mnie idealne moto do połączenia jazdy na winklach i turystyki. Wiadomo, że nie jest to sportowa 600tka ale daje radę.
Przecież każdy wie, że nie dobre garnki jedzenie gotują a dobra kucharka :mrgreen: :mrgreen:

Pozdr

ODPOWIEDZ