Ekspansja demograficzna Islamu (Muslim Demographics)

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » pn 28 gru 2009, 11:15

właśnie binio - DO ROBOTY - zamiast dawać rady innym - masz 26 lat więc na co jeszcze czekasz ? :) bo np jeśli chodzi o mnie to jak widać dawno przekroczyłam juz wiek produkcyjny :P poza tym nie lubię jak mi ktoś mówi co mam robić

Muzułmanie ( niektórzy) sami dali sobie prawo do takiego a nie innego traktowania kobiet i sami dali sobie prawo do zabijania w imię Boga. Dlaczego wybiórczo obchodzi Cię tylko to drugie ? Może tak samo - jak napisałeś w przypadku pierwszego - również mają prawo do tego? Poza tym przeczysz sam sobie - bo raz chcesz nowego przywódcę, który 'wywali wszystkich Arabów do siebie ' a potem piszesz, że nie przeszkadzają Ci oni zamieszkując inne niż swój kraje. Trochę konsekwencji by się przydało. ;)

Religia jest jednym z silniejszych czynników determinujących ludzką psychikę i pogląd na wszystko i dla wielu usprawiedliwiających WSZYSTKO, nawet największe okrucieństwo. Człowiek zawsze potrzebował wiary w coś metafizycznego i nieokreślonego i tak było od zarania dziejów. I nie ma w tym nic złęgo - wiara pomaga przejść wiele...niestety patrząc na to co mamy dziś, na to co było i na perspektywę dnia jutrzejszego - widać ,że wiara ze względu na ułomość i słabość człowieka obróciła się przeciw niemu. Ludzie zawsze zabijali się o religię i tego nigdy nie potrafiłam zrozumieć . I nie dotyczy to tylko wyznawców Islamu. Dla mnie wszystkie największe religie świata są siebie warte i od samego początku oparte były na przemocy, uciskaniach i przelewie krwi.
I już tak nie wybielaj katolików i chrześcijan - swoja pozycję wywalczyli sobie również mieczem i krwią w swoim czasie. Przyświecała im 'miłość do blizniego' ?

a filmik jest przekłamaną propagandą, dlaczego nie prześledzisz tego drugiego i nie nabierzesz dystansu ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » pn 28 gru 2009, 23:11

Nie spotkaliście się z takimi obrzędami w Europie , a Może powinienem zapytać kiedy zobaczymy http://www.youtube.com/watch?v=QDaxNW8u ... re=related .

Proszę nie mylić tolerancji z Obojętnością , Turysta który pozwiedza i zostawi pieniądze w Naszym kraju i wyjedzie owszem , zapewne powiecie o zagran. inwestorach oni zostawiają pieniądze przez napędzają gospodarkę , Nie zabierają nam chleb sprowadzając Imig.
Tak Prawdziwi Polacy pracują ale ilu ? Proszę przypatrzeć się uważniej . Nie od razu przyjadą Miliony emig. ponieważ jest to przemyślane jakie Naród podejmie kroki Naród a (Naród to My)
. Stopniowo Poprzez Media , Większość nie wie lub nie pamięta o Nagłej rezygnacji Prezesa TVP .
Nieraz spotkałem się z nie wiedzą i niezrozumieniem ci ludzie bardziej grzeszą brakiem instynktu niż chęcią zrozumienia .

.... Powiedziano że nie ma dla nas ratunku ja mówię jeszcze Polska nie zginęła póki my żyjemy ...

W tekst Tu zawarty nie mam na celu szerzenia nienawiści , a jedynie chęć zrozumienia Dla drugiej strony .

Pozdrawiam i Szerokości :bye

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek
województwo: mazowieckie

Post autor: Diego » wt 29 gru 2009, 00:10

Hajda,hajda, a na koniec mogliby sobie sami łby poucinać.Piękne obrzędy,krew się leje,hajda hajda.....kurna co kraj to obyczaj.Wiem,że to extremalne ale nie widzę tego na rynku w Płocku ale za to czasami na meczu jak się kibole zejdą do kupy.
Hajda,hajda ciekaw jestem jaki wpierdyl dostaną od żon za ubabranie ich białych kiecek. :lol:
Jestem tolerancyjny ale na taką imprezę nie zabrałbym syna. :mrgreen:

aaaa i jeszcze: Znam jednego muzułmanina,mój śfager ,zresztą holender muszę z nim o tym pogadac

nie pamiętam czy ma szabelkę...................kutfa................ :mrgreen:

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » wt 29 gru 2009, 00:16

imprezka niczego sobie ;)
a jeśli mamy wierzyć, że tak będzie i w Europie i w Polsce i wszędzie to ja bym się radziła tym bardziej nie rozmnażać juz w ogóle.. :grin: Skoro to pewna przyszłość, to po co nasze dzieci mają mieć przerąbane :mrgreen:

a tak poza tym jest światełko nadziei - ludność zamieszkująca Europę i Amerykę całkiem niedawno też jeszcze się zachowywala jak zwierzęta i w sumie w niektórych rejonach 'cywilizacji' nadal tak jest...rzeźnia jak się patrzy....więc może i ci z tego filmiku się w końcu ucywilizują i noże będą trzymać tylko w gablotach w salonie ? ;-)
Ostatnio zmieniony wt 29 gru 2009, 00:20 przez MadziX, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek

Post autor: Diego » wt 29 gru 2009, 00:20

Nie no Magda,nie będzie tak strasznie ,nie w naszym kraju a rozmnażać sie musimy,koniecznie musimy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » wt 29 gru 2009, 00:24

Diego pisze:Nie no Magda,nie będzie tak strasznie ,nie w naszym kraju a rozmnażać sie musimy,koniecznie musimy. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
masz rację Diego - Polskę to oni będą omijać jeszcze dłuugo z daleka....aura ochronna 'wielkiej tolerancji' robi swoje, to będzie nasza kolebka spokoju i się tak rozplewimy, że będziemy musieli budować sztuczne wyspy na Bałtyku, żeby się pomieścić. Mam nadzieję ,że zdążę wrócić z wyspy zanim mi czador na głowę założą :evil
Obrazek

Awatar użytkownika
scibor
pisarz
pisarz
Imię: Patryk
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: scibor » wt 29 gru 2009, 06:18

Damo 88 pisze:jeszcze Polska nie zginęła póki my żyjemy ...
- zaspiewala na boisku jedenastka czarnoskorych pilkarzy... ;-)

judaizm, chrzescijanstwo i muzulmanizm to potezne wyznania, w ktorych na dobra sprawe wierzy sie w tego samego boga i wyrzyna wzajemnie w jego imie
ale niezaleznie od tego sa to wyznania naplywowe, a wiec dla nas kulturowo obce - a co gorsza, wywierajace na nas nacisk ekonomiczny i probujace modelowac nasz styl zycia

owszem, wnosza tez cos dobrego - moim zdaniem cale dobro np. chrzescijanstwa polega na upowszechnieniu pisma, dzieki ktoremu przetrwaly informacje o wierze naszych przodkow -> wiecej np. tutaj http://www.rkp.w.activ.pl/

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » wt 29 gru 2009, 07:09

Przytoczony filmik pokazuje uroczystość upamietniającą męczeńską śmierć proroka. Pokazani pokutnicy kaleczą sobie czoło niegroźnie, najczęściej robiąć niewielkie nacięcie brzytwą, wcześniej ubierając się w odświetne białe szaty (zapomniałem jak się nazywają) przypominające całun.

Ale jeszcze w średniowieczu w Europie istniały marsze pokutne gdzie uczestnicy masowo szli na coś w rodzaju pielgrzymkę okładając swe wpół nagie ciało biczami, pejczami lub łańcuchami do krwi. I to były pielgrzymki katolickie. Organizowane przez Kościół.

To że teraz tego niema to wynika tylko z osłabienia naszej wiary i zmiany jej doktryny.
Zapewne kiedyś obrzęd Tatbeer wśród wynzawców Islamu też odejdzie w zapomnienie.
Powiedziałbym to kwestia dobrobytu.

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » wt 29 gru 2009, 12:33

a rozumiemy do dziś praktykowane w Hiszpanii gonitwy byków i ludzi ku czci św Fermina, gdzie ludzie świadomie ryzykują swoje życie ? Europa zachodnia, XXI wiek, EU.
Dla nich to obecnie rozrywka w oparciu o tradycję .

w każdej religii czasem poszczególnym kraju - istnieje cały szereg obrzędów, tradycji - często niezrozumiałych dla wyznawów innych religii lub mieszkańców innego kraju, często ocenianych po pozorach i co jest najgorsze - dla wielu 'niezrozumiałe jest złe'.
Obrazek

ODPOWIEDZ