Ladowanie akumulatora
- armen1pl
- pisarz
- Imię: Arek
- województwo: mazowieckie
Re: Ladowanie akumulatora
Akurat robie w branży i mam conieco do czynienia z akumulatorami i Pater dobrze gada. Kiki też dobrze gada.
Dobrze jest jak akumulator "pracuje" ale nie można dopuścić do stanu głebokiego rozładowania gdyż wtedy dochodzi do zasiarczenia płyt, następuje opad masy czynnej i w gruncie rzeczy akumulator nadaje się na utylizację. Żadna firma nie uzna reklamacji wtedy.
Nie wiem jak sprawa wygląda z akumulatorami żelowymi, to już inna bajka.
Dobrze jest jak akumulator "pracuje" ale nie można dopuścić do stanu głebokiego rozładowania gdyż wtedy dochodzi do zasiarczenia płyt, następuje opad masy czynnej i w gruncie rzeczy akumulator nadaje się na utylizację. Żadna firma nie uzna reklamacji wtedy.
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.
-
- zadomowiony
- Imię: Grzegorz
- województwo: łódzkie
Gdybyscie mieli pytania o aku (kwasowo-olowiowe, zelowe itp.)to zapraszam, chetnie (w miare mojej wiedzy) pomogearmen1pl pisze:Akurat robie w branży i mam conieco do czynienia z akumulatorami i Pater dobrze gada. Kiki też dobrze gada.

- Zając
- klepacz
- Imię: Dariusz
- województwo: lubelskie
Reklamują teraz w Lidlu prostownik właśnie taki
http://fanlidla.pl/gazetka/2013.10.17.s ... rocesorowy
wspomnę tylko, że będzie mi rzadko potrzebny czasami doładować akumulator samochodowy czy motocyklowy.
Czy ktoś go używa warto go kupić?
http://fanlidla.pl/gazetka/2013.10.17.s ... rocesorowy
wspomnę tylko, że będzie mi rzadko potrzebny czasami doładować akumulator samochodowy czy motocyklowy.
Czy ktoś go używa warto go kupić?
LWL 74HN
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
za tą cenę warto
mam taki z pierwszych edycji akcesorii auto/moto z lidla (bebechy te same, różni się tylko obudową)
mam go 3-4 lata i służy do dzisiaj, zimą często z niego korzystam, możesz go zostawić podłączonego bez obaw o przeładowanie akku

mam taki z pierwszych edycji akcesorii auto/moto z lidla (bebechy te same, różni się tylko obudową)
mam go 3-4 lata i służy do dzisiaj, zimą często z niego korzystam, możesz go zostawić podłączonego bez obaw o przeładowanie akku
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
- KidRackBrawura
- pisarz
- Imię: Tomasz
mam, nie ma problemów, polecam jak wyżej
It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.
If in doubt, flat out.
- Lukaszny
- pisarz
- Imię: Łukasz
- województwo: warmińsko-mazurskie
A ja miałem taki z Lidla i wysiadł po kilku miesiącach. Więc mnie on nie przekonuje.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/
- kifer
- pisarz
To było reklamować, może bubel.
"Pracując ciężko po osiem godzin dziennie możesz w końcu zostać szefem i zacząć pracować po dwanaście." - Robert Frost
- Zając
- klepacz
Kupiłem cena 59 zł a gwarancja 3 lata, ładuje tak jak trzeba na razie jestem zadowolony, zobaczymy jak długo.
LWL 74HN
- Zając
- klepacz
Naładowane dwa aku motka oraz jeden diesla ładował się 7 - 8 godzin natomiast drugi ładuje się już dobę czasu taki sam do diesla 72-ka, doba to trochę długo, czy ktoś może coś napisać na ten temat czy taka sytuacja może się zdarzyć by tak długo ładował? Czy z aku może być coś nie tak?
Dodam tylko, że aku dwuletnie jakieś tam firmy podwórkowej z tym, że problemów z paleniem nie było po prostu chciałem przed zimą doładować.
Dodam tylko, że aku dwuletnie jakieś tam firmy podwórkowej z tym, że problemów z paleniem nie było po prostu chciałem przed zimą doładować.
LWL 74HN
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
To duży akumulator, a ta ładowarka daje tylko 3,8 ampera prądu. Powinno być 10% pojemności aku więc 7,2 A. Może za chwilkę skończy ładować. Ale też dziwne bo ładuje jakby był aku całkiem rozładowany. Mi tak długo ładowała aku z TIRów. Odłącz ew. i podłącz z powrotem.
- Zając
- klepacz
Już to robiłem dwa razy w ciągu dnia, prostownik podłączyłem wczoraj wieczorem, dzisiaj rozłączyłem na chwilę podłączyłem ponownie nastawiłem na ładowanie i ładuje już dobę.
LWL 74HN
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
ten prostownik lidlowski ładuje do uzyskania ok. 14,5V, później przechodzi do podtrzymania, i ładuje jakimś znikomym natężeniem prądu.
być może nie daje rady dobić do tych 14,5V
być może nie daje rady dobić do tych 14,5V
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré