Skóra przy szlifie też uszkodzi się - wiem to z własnego doświadczenia.
Co do jeansów - tak mam mottowear. Powiem tak - jeśli ktoś liczy że takie spodnie zastąpią mu normalne motocyklowe spodnie to pewnie się rozczaruje. Sam kevlar chroni jedynie przed przetarciem, ale absolutnie nie chłonie energii upadku. Co prawda mają w ofercie również takie jeansy, które mają standardowe protektory - ale mimo wszystko - to głównie jeansy.
W mojej ocenie to taki substytut spodni motocyklowych - można zakładać tam gdzie nie wypada pokazać się w spodniach motocyklowych. Są trochę bezpieczniejsze niż zwykłe spodnie, ale z drugiej strony super modne to one nie są.
jakie ubranie na nasze moto ?
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Ja przez wiele lat nie moglem przekonac sie do skory. Kupilem w tym roku po rozmowach z bardziej doswiadczonym kolega i musze przyznac, ze jestem zupelnie zaskoczony. Nie sa to wygodne ciuchy do chodzenia, ale na motocyklu daja znacznie lepszy komfort jazdy. Wszystko dokladnie przylega i nie tworzy wiekszych oporow, co przy tekstyliach jest zauwazalne. Skora nie przepuszcza wiatru i dobrze radzi sobie na deszczu. Kwestii bezpieczenstwa jeszcze nie mialem okazji sprawdzic (na szczescie), ale pod tym wzgledem czuje sie znacznie lepiej jezdzac na krotkie i szybkie wypady. Tekstylia uzywam caly czas. Jezdze w nich na zloty i w zimniejsze dni. Skora wraz z bielizna i czyms delikatnym zapewnia komfort jazdy tak do 8-10 stopni. Nie mam zadnej podpinki i byc moze to jest problem, ale powiem szczerze, ze im dalej od ciala jest skora tym bardziej jest to niewygodne. Tekstylia sa znacznie praktyczniejsze. Mozna w nich swobodnie chodzic i sie "zapakowac". Kwestia bezpieczenstwa tez jest na dobrym poziomie. Podczas wypadku przeszlifowalem poczciwym Retbike'iem dobre 25m i poza otarciami samego kombinezonu i dwoma zlamaniami (wynik silnego uderzenia o ziemie) nic sie nie stalo.
Niestety albo rybki albo akwarium. Jezeli wiekszosc kilometrow robisz w kolo komina to nie zastanawiaj sie i szukaj skory. Jezeli myslisz o podrozowaniu razem ze zwiedzaniem to proponuje zastanowic sie nad dobrym tekstylem.
Niestety albo rybki albo akwarium. Jezeli wiekszosc kilometrow robisz w kolo komina to nie zastanawiaj sie i szukaj skory. Jezeli myslisz o podrozowaniu razem ze zwiedzaniem to proponuje zastanowic sie nad dobrym tekstylem.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
-
- klepacz
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
MC_Hammer szukasz, wklejasz te linki i każdy ma to głęboko w...
weź chłopaku zamknij ten temat i scal go z innym bo inaczej to Twoja robota psu na budę...
weź chłopaku zamknij ten temat i scal go z innym bo inaczej to Twoja robota psu na budę...

Ostatnio zmieniony wt 28 wrz 2010, 18:38 przez Gienio, łącznie zmieniany 1 raz.