drożejące przeglądy

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek
województwo: mazowieckie

Post autor: Diego » pt 10 wrz 2010, 21:18

ppamula pisze:No i co?
Tak ładnie się zapowiadało i zgasiłem temat?
Nikt nie chce dyskutować?
Łeeeeee... :neutral: :sad:
A o czym tu dyskutować.......nuda.......zacznę jak pojawi się człowiek lub ludzie ,którzy tchną w moje ,nasze życie nadzieję na "lepsze jutro",a jak nie to sam się wezmę za politykę.

Awatar użytkownika
Buła
klepacz
klepacz
Imię: Marcin
województwo: świętokrzyskie
Kontakt:

Post autor: Buła » sob 11 wrz 2010, 09:14

Kolejny sposób na zabranie z i tak żałośnie niskich pensji obywatelom kolejnych złotówek.Mimo że jestem Polakiem to uważam ludzie nim rządzący niedługo sprowadzą go na całkowite dno.Chociaż i tak już jest.
Wszędzie dobrze ale na VFR najlepiej :)

1Była VFR 750-90r
2.Była VFR 750-96r
3Była VFR 800FI-99r
4.Był CBR 1100 XX-1997r
5.Była VFR 800 Fi-1999 r.
6.Jest CBR 900 RR Fireblade 98 i 99r+Varadero 1000 2006

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » sob 11 wrz 2010, 10:22

Diego pisze:zacznę jak pojawi się człowiek lub ludzie ,którzy tchną w moje ,nasze życie nadzieję na "lepsze jutro",a jak nie to sam się wezmę za politykę.
Obawiam się że z tym będzie problem, tu przydałoby się kilkuset ludzi z poparciem, mających na tyle kasy, żeby nie potrzebować jej więcej zdobywać poprzez swoje politycze wpływy i jednocześnie patriotów chcących zrobić dobrze wszyskim, nie tylko sobie. Choć nie wiem czy takie połączenie cech wogóle występuje w przyrodzie.
W pojedynke ciężko to zrobic, bo najczęściej albo stajesz się jednym z nich albo odchodzisz.
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam

Post autor: adam.ada » ndz 12 wrz 2010, 21:31

+1 % VAT czyli 0,008130081300813 warości ceny.
nie wiem jak to obliczyłeś ale dla mnie podniesienie Vatu z 22% do 23% jest to wzrost podatku o prawie 5% więc nawet tak ścisła nauka jak matematyka może być w polityce sk...na
mnie osobiście ciekawi tylko zjawisko "ślepoty" , obecny rząd , tak jak poprzednie i pewnie następne , jest uwikłany w kupę afer , przekrętów itp. ale przy każdej następnej aferze poparcie rośnie , to jest ewenement na skalę światową
Adam

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » ndz 12 wrz 2010, 22:29

adam.ada pisze:ale przy każdej następnej aferze poparcie rośnie , to jest ewenement na skalę światową
myślę, że przyczyna jest prozaiczna, władzę ma ten, kto ma media. Ostatnie wybory pokazały, że tylko sondaż dla TVP był obiektywny, i to chyba była jedyna telewizja, która mogła wytykać różne rzeczy rządzącym. Teraz mamy problem, bo rządzący od razu rzucili się na TVP, jak tylko mogli.

adam.ada
pisarz
pisarz

Post autor: adam.ada » ndz 12 wrz 2010, 22:44

mamy rozwiązanie nazwy TuskVisionNetwork
i wszystko w temacie , a przy okazji czy ktoś wie jaką pracą Komorowski się dorobił swojego majątku ?
Bo z tego co mówił to całe życie walczył o wolność , jeśli to takie popłatne to może i my się za to weźmy , za tydzień całe forum będzie jeździło VFR 1200
Adam

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof

Post autor: VFRKrzysztof » ndz 12 wrz 2010, 22:53

Tusk mnie wkurza. Ja rozumiem, że za rozbity samolot, pogrzeb na Wawelu, obstawę dla krzyżowców i inne fanaberie ktoś musi zapłacić, ale dlaczego to muszą być kierowcy :?: Donaldu Tusku, nie idź tą drogą :!: Zlikwiduj fundusz kościelny i przestań płacić katechetom, a kierowców oszczędź :!:
The best is yet to come! :-)

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » ndz 12 wrz 2010, 23:32

VFRKrzysztof pisze:za rozbity samolot
Za to jak to jest wyjaśniane akurat powinien już dawno zdymisjonować co najmniej jednego swojego ministra. Wystarczy popatrzeć jak inne państwa działają w sytuacji katastrof lotniczych. Ciekawe jak zareagowaliby na coś takiego Stany Zjednoczone.
To że nie mamy jeszcze czarnych skrzynek i wraku u siebie to jest śmiechu warte, a to że wrak gnije od kilku miesięcy pod gołym niebem w ogóle może budzić zal.
VFRKrzysztof pisze:pogrzeb na Wawelu
Co za różnica czy na Wawelu czy w Gdańsku, koszty byłyby porównywalne, a czy był to Lech, czy byłby to Donald, tak samo by się to musiało odbyć, więc nie rozumiem zasadności i logiki twoich słów.

Nie mogłem nie ustosunkować się do twojej, jakże przewidywalnej i niepatriotycznej wypowiedzi.
Do admina, dyskusja chyba zchodzi znów na zły tor ;-)

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz

Post autor: VFRKrzysztof » ndz 12 wrz 2010, 23:47

Protestuję :!: :!: :!: Moja wypowiedź była patriotyczna :!: :!: :!: Stanąłem w obronie nas wszystkich, czyli polskich kierowców. I zaapelowałem, żeby premier polskiego państwa, szukając kasy dla budżetu, zamiast łupić polskich kierowców, przestał płacić przedstawicielom obcego państwa, czyli Watykanu :!: :!: :!: :grin: :grin: :grin:

adam.ada
pisarz
pisarz

Post autor: adam.ada » ndz 12 wrz 2010, 23:48

chyba lepiej przenieść dyskusję na temat :
czy lepszy Viitek od starszych VFRek niż które partie lepsze dla motocyklistów
( nie mogę zapomnieć jak ciotowaty Marcinkiewicz chciał się nam podlizać i został powieziony Qadem na Bemowie )
Adam

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » ndz 12 wrz 2010, 23:51

VFRKrzysztof pisze:przestał płacić przedstawicielom obcego państwa, czyli Watykanu
Zgoda, ale jak równo to równo, niech przestanie też płacić zastępom specjalistów od PR, którzy za naszą kasę robią wszystko aby mógł wcisnąć ciemnotę społeczeństwu, i żeby mu za to jeszcze przyklaskiwali. Są przynajmniej 2 strony tego medalu, tylko o jednej nie mówią w TVN i nie piszą w Wyborczej :razz:

Poza tym czegoś tu nie rozumiem. Polska od ponad 1000 lat jest katolickim krajem, bardzo duża część społeczeństwa deklaruje że jest katolicka, nawet Prezydent głosi przemówienia na Jasnej Górze. Sporo niby ateistów chrzci dzieci w kościele, żeby mogły potem brać w nich ślub. Co najmniej połowa społeczeństwa jest chrześcijańska, i ta połowa płaci podatki tak jak druga połowa. Więc skoro 1 połowa chce religii w szkołach i za to płaci, niech 2 połowa wymyśli dla siebie przedmiot i wcieli w życie. Nie rozumiem problemu

Awatar użytkownika
VFRKrzysztof
klepacz
klepacz

Post autor: VFRKrzysztof » pn 13 wrz 2010, 00:19

Gazeta Wyborcza kłamie, TVN łże i tylko Gazeta Sakiewiczowa nam się ostała jako jedyne źródło prawdy. I tylko czytelnicy Gazety Sakiewiczowej prawdziwymi Polakami są i prawe poglądy mają. Czytajmy zatem wszyscy:
http://www.girzynski.niezalezna.pl/arti ... w/id/38131
a najciekawsze są komentarze czytelników Gazety Sakiewiczowej:
"Watykański Okupant jeszcze nikogo tak nie dręczył jak RP i Kraje Latino Americana"
albo
"24 miliardy to połowa dziury budżetowej, jak są patryjotami to sami powinni oddać..."
Jeśli Sakiewicz takie teksty puszcza na swojej stronce a jego admin puszcza takie komentarze, to znaczy, że... No właśnie, co to znaczy? Czy to znaczy, że świat stanął na głowie? Nieeee, to znaczy, że nawet Sakiewicz otwiera oczy i wychylił jedną nogę, żeby na nogach stanąć. I tylko kruhy dalej pionowo niewzruszony :)

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » pn 13 wrz 2010, 00:51

VFRKrzysztof pisze:Gazeta Wyborcza kłamie, TVN łże i tylko Gazeta Sakiewiczowa nam się ostała jako jedyne źródło prawdy. I tylko czytelnicy Gazety Sakiewiczowej prawdziwymi Polakami są i prawe poglądy mają. Czytajmy zatem wszyscy:
http://www.girzynski.niez...e/show/id/38131
a najciekawsze są komentarze czytelników Gazety Sakiewiczowej:
"Watykański Okupant jeszcze nikogo tak nie dręczył jak RP i Kraje Latino Americana"
albo
"24 miliardy to połowa dziury budżetowej, jak są patriotami to sami powinni oddać..."
Jeśli Sakiewicz takie teksty puszcza na swojej stronce a jego admin puszcza takie komentarze, to znaczy, że... No właśnie, co to znaczy? Czy to znaczy, że świat stanął na głowie? Nieeee, to znaczy, że nawet Sakiewicz otwiera oczy i wychylił jedną nogę, żeby na nogach stanąć. I tylko kruhy dalej pionowo niewzruszony :)
Wiktor, śmieszysz mnie. Twoje podejście jest z założenia błędne i dałeś się wkręcić w trybiki wszechobecnej machiny nakręcania jednych na drugich.
I z góry zakładasz nie mając o tym najmniejszej wiedzy, że jestem fanem Rydzyka i jego gazety. Przeciwnie, twierdzę że z jego zapleczem mógłby działać z większym pożytkiem dla ludzi i bez szerzenia negatywnych emocji wiążąc to z Katolicyzmem.
Zapominasz o tym, że mogą być jeszcze ludzie, którzy starają się na tą bitwę 2 obozów patrzeć z dystansem. Na jakiej podstawie możesz zakwalifikować mnie do obozu skrajnych zwolenników Rydzyka, tylko dlatego że jestem Katolikiem?
Kiedyś już pisałem co nieco o twoich horyzontach patrzenia ;-) .
Nie popieram PO wiadomo dlaczego, obecnie nie popieram też PiS-u bo dają ciała też, podobnie jak biskupi umywając ręce od Krzyża.

Nie omijaj tematu wskazując skrajności. Na takiej zasadzie działają teraz media. Skupiają uwagę ludzi na tym, co nie jest najważniejsze, wzbudzając ciekawość i podbijając oglądalność czy sprzedaż gazet z chwytliwym tytułem na 1 okładce. Ja nie pisze o skrajnościach a o racjonalnym podejściu do różnych tematów dziś aktualnych.
Po co tracić energię na takie rzeczy. Lepiej zastanowić się konstruktywnie, bo ton twoich wypowiedzi jest raczej destrukcyjny.

Pozdrawiam, Kruhy :twisted:

PS: Zawsze staram się być "pionowo", ale mam nadzieje że nigdy nie będę "niewzruszony".

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » pn 13 wrz 2010, 01:29

Fajnie sie czyta wasze spory :)
Ale wracając do tytułowych drożejących przeglądów.
Jak się okazuje jest to dopiero projekt. Jeszcze przed nim długa droga, aczkolwiek chcą go puścić na szybką ścieżkę legislacyjną.
W dodatku nie ma szans by załatał dziurę budrzetową bo dochoty z tego tytułu są kilkadziesiąt razy mniejsze niz np wzrost VAT, a co najważniejsze jako podatek pośredni wpływa do kasy lokalnej a nie do centralnej.
Czyli urzędy komunikacyjne gminne, powiatowe i wojewódzkie są tym najbardziej zainteresowane.

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » pn 13 wrz 2010, 02:28

Jeden Fakt mnie cieszy Brak Obojętności wobec Własnej Ojczyzny .

Bo to dzięki niemu przetrwamy i przetrwaliśmy setki lat wobec największych agresorów na świecie .
Rosji , Niemiec.
Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .

ODPOWIEDZ