Ciekawe moto

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek
województwo: mazowieckie

Ciekawe moto

Post autor: Diego » sob 31 sty 2009, 20:24

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1045646
Zawiecha z przodu,polerka wahacza,niebieskie aluski.....

Awatar użytkownika
jw
pisarz
pisarz
Imię: Jarek

Post autor: jw » sob 31 sty 2009, 20:35

i śliczne przednie kierunki :lol:

Awatar użytkownika
kecajm69
klepacz
klepacz
Imię: Jacek

Post autor: kecajm69 » sob 31 sty 2009, 20:59

Byłem u tego gościa z kumplem po F4i i widziałem ją do dopieszczenia. No i gościu przygrał w banbuko bo zarezerwowaliśmy tą F4i zaraz po powrocie do domu w ten sam dzień co oglądaliśmy,kupel przelał zaliczke na 2 dzień rano a on po południu dzwoni że sprzedał moto. Więc juz nie mam o mim dobrego zdania mówiąc delikatnie. :evil:
Jacek M.

Awatar użytkownika
Narwany
pisarz
pisarz
Imię: Paweł
województwo: dolnośląskie
Kontakt:

Post autor: Narwany » sob 31 sty 2009, 21:25

Najśmieszniejsze jest to, że to ogłoszenie jest na allegro od niepamiętnych czasów i nikt się nie chce zdecydować na tego sprzęciora... coś tu śmierdzi :evil:
Kto w młodości głupim nie był, Ten na starość nie zmądrzeje !!!

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: kris2k » sob 31 sty 2009, 21:53

Bylem w grudniu przejazdem u Tomka, przy czym ogladalem czarna VFR ktora u niego stala w tym czasie.
No a srebrna... stoi bo jest nietypowa, byl juz jakis temat w ktorym forumowicze sie wypowiadali o tym egzemplarzu no nie ma sie do czego przyczepic, po prostu jest nietypowa.

No a co do zaliczki to klopot w tym ze nie oddal czy ze oddal ale motocykl sprzedal mimo rezerwacji? (z ciekawosci pytam).

Awatar użytkownika
kecajm69
klepacz
klepacz

Post autor: kecajm69 » sob 31 sty 2009, 22:18

Pieniądze oddał. Ale mimo rezerwacji ustaleń przez telefon że kolega bierze tą F4i rano przeleje zaliczke i może ją przywozić to on i tak ją po południu sprzedał. Tłumaczył sie głupio że do południa kasa nie wpłynęła a trafił się kupiec.Z robił tak w ciula kolegę jak mnie anglik, miałem zarezerwowaną CBR 954 do środy (dzwoniłem w poniedziałek do niego ) a on w wtorek sprzedał.
Jacek M.

Awatar użytkownika
Shoov
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Shoov » sob 31 sty 2009, 22:23

Narwany czy coś smierdzi nie wiem, widziałem ja, jest nietypowa a dlaczego tak a nie inaczej to już nie wnikam, nie każda musi być typowa, być może nawet dlatego tyle wisi że jest nietypowa a każdy się boi takich sprzętów, natomiast wiem ze od Cinka brałem poprzednią 750 z kótrej byłem zadowolony, obecnie czarna 800ke od niego wziąłem i nie narzekam jak narazie, zobaczymy na wiosne ;), Kolczyk brał również od Cinka swoja czarnule i jest bardzo zadowolony, Lary z tego co mi wiadomo również.
Jacek, zdarza się trzeba było wziąść chcoć symboliczną kase na zaliczke w gotówce, troche się Cinkowi nie dziwie, ludzie bywają różni, nie ma się co zrażać ;)

Awatar użytkownika
Sylwio
klepacz
klepacz
Imię: Sylwester
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Sylwio » sob 31 sty 2009, 23:17

Shoov ma rację. Dodałbym tylko ,że ja też moto oglądałem i że od Cinka sprzęta ma Gienio i raczej też nie narzeka.
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."

Awatar użytkownika
kecajm69
klepacz
klepacz

Post autor: kecajm69 » sob 31 sty 2009, 23:38

Moto pewnie ma Ok skoro kilku Was od niego wzięło i nie narzekacie, dobrze że nie wciska szrotów ale w parze idzie też aby być słownym. Nie zawsze przelewy przpłyną w 4-5 godzin.
Już nam przeszł bo znaleźliśmy kolejną i już stoi u kumpla w garażu.
Jacek M.

Awatar użytkownika
kris2k
klepacz
klepacz
Imię: Krzysztof
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: kris2k » ndz 01 lut 2009, 11:12

Shoov pisze:...obecnie czarna 800ke od niego wziąłem i nie narzekam jak narazie, zobaczymy na wiosne ;)
To zdaje sie ze ja ta Twoja czarna ogladalem wlasnie w grudniu jak tam bylem.
Drogo za nia wolal ale motocykl ze mucha nie siada... prawie, bo lewa przednia laga ciekla i oponki do zmiany byly. Ale suma sumarum to byla najladniejsza VFR'a jaka ogladalem, nawet moja nie jest taka ladna ;)

lary1978
pisarz
pisarz

Post autor: lary1978 » ndz 01 lut 2009, 13:51

Brałem sprzęta nie jednego od Cinka i nigdy nie miałem problemów...
Z tą zaliczką też słyszałem osobiście od gościa no nie był dumny z tej całej sytuacji poprostu tak wyszło i gość do Częstochowy na kolanach poszedł aby odpokutować... :evil

Nie wieszajcie na gościu szmat bo moim zdaniem jest wpożo a jedna nie zręczna sytuacja każdemu się przytrafi i tyle.,....
Najważniejsze że do tej pory gościu sprzęty sprzedawał i nigdy nie było wpadki....

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » ndz 01 lut 2009, 14:08

Z tego co pamietam to te kierunki były kiedyś tam pokryte szpachlą a teraz już jest położony lakier więc musiał ją podrobić. Komuś może się spodobać taka "wersja" ale jak dla mnie nie pasuje ten kolor felg i własnie kierunki.

Gienio
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Gienio » ndz 01 lut 2009, 15:47

gadalem z Cinkiem o tej sytuacji z f4, glupio mu bylo jak cholera ale kasa faktycznie nie doszla "na czas" a wiadomo ze rozni ludzie sa wiec jak kasy nie mial na koncie to nie ma klienta, z reszta dzwonil do tego Twojego kolegi Jacku ale nie mogl sie dodzwonic, uwierz mi ze nie byl zachwycony tym co sie stalo, glupio wyszlo i tyle

Awatar użytkownika
kecajm69
klepacz
klepacz

Post autor: kecajm69 » ndz 01 lut 2009, 17:04

Gienio, Jak miała dojść,przecież wiadomo że jeśli przelał o 9 rano to nie zawsze dojdzie w ciągu 5-6 godzin, zresztą umowa to umowa tak powinno być chyba. Dzwonił ale po południu około 14-ej jak już przelew poszedł. Kolega nie mógł odebrać bo był na wykładach. Mógł ten Cinek temu drugiemu nabywcy powiedzieć że jeśli w ciągu 24 godzin kasa nie wpłynie to moto mu sprzeda i tak było by w porządku. Ale nie ma sprawy wszystko dobrze się skończyło może nawet lepiej bo tą co kupiliśmy jest cała w orginale.
Jacek M.

Awatar użytkownika
Sylwio
klepacz
klepacz
Imię: Sylwester
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Sylwio » ndz 01 lut 2009, 17:24

A nie prościej było kase z bankomatu wyciągnąć?
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."

ODPOWIEDZ