Alpy - 2007 / Alpy 07-2008

Masz pomysł na jakieś nocne latanie? Propozycję wycieczki? Pisz tutuaj :)
Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » ndz 30 mar 2008, 21:33

hej!
słuchajcie jak sama nazwa wyjazdu waskazuje -'Alpy w siodle' ja nastawiam się na latanie po Alpach. Czyli góry ,winkle, wokół sama przyroda ,czasem moze jak będziemy w okolicach jakiejs ciekawej miejscowosci można cos zobaczyc ,ale generalnie ideą moją nie jest 'wyjazd-zwiedzanie' tylko 'wyjazd śmiganie-po alpejskich trasach'.
Mój plan jest taki - spanie w domkach na campingach/namiotach ( do ustalenia), smigamy w obranym kierunku ,pod wieczor zatrzymujemy się na campingu, rano dalej i tak zrobimy sobie jakąś ładną pętlę po górkach ;)
Myslę,że dziennie wyjdzie nam niewiele - ok 300-400 km ,z autopsji wiem,ze w tych gorkach czasem 30 km robi się prze godzinę albo i dłuzej ,bo po prostu szybciej się nie da.Tez nie chodzi o to zeby wyjazd był 'na ilosc km' tylko tez na jakosc, zresztą to ma byc przyjemne ,a nie na siłę dziennie np 800 km bo 'musimy' ...wiadomo ;)
Ilosc dni juz w samych alpach -myslę 4-6. Jest w sumie to dosyc elastyczna sprawa ,bo i tak spotkamy się w jakims punkcie jadąc z różnych stron i jak ktos będzie musiał po 4-rech dniach wracac to wróci,a jak ktos będzie chciał jeszcze sobie smigac 7 dni to będzie smigał.
Wazne ,zeby zgrac się i przynajmniej zacząć razem.
Niedługo posprawdzam ceny, mozliwosci rezerwacji i powoli mozna bedzie konkretyzowac ten wypad - ilosc km juz w samych alpach, trasa, ceny domkow itd itp
Dojazd juz sobie kazdy policzy sam.

Wycieczka Kawy to super wyprawa, ale myslę,że to jest innego rodzaju wyjazd. Kawa proponuję Ci założyc nastęny temat - być może znajdą się osoby zainterseowane,żeby dołączyć..
Z mojej strony : po 1 dla mnie dwa tyg to za długo, po2 byłam juz w tych miastach, po 3 mam ochotę polatac po alpach i nie piszę się na zwiedzanie miast, tym bardziej w upale na moto.
Wiadomo kazdy pojedzie sobie gdzie chce i w jakiej formie, ja po prostu piszę jak widzę wypad w Alpy. Lepiej wczesniej ustalic zeby było wiadomo jakie są oczekiwania i plany w kwestii każdego z tych wyjazdów.

pozdrówki serdeczne
Obrazek

SOWA
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: SOWA » ndz 30 mar 2008, 22:04

Ja się opowiadam za ~4 dni latania, bez koniecznego zwiedzania. Zakrętasy - lewaprawalewaprawalewaprawalewaprawa... motoride: motoride: motoride:

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » ndz 30 mar 2008, 22:28

SOWA pisze:Ja się opowiadam za ~4 dni latania, bez koniecznego zwiedzania. Zakrętasy - lewaprawalewaprawalewaprawalewaprawa... motoride: motoride: motoride:
tak 4 dni może być ! tym bardziej,że dojdzie do tego czas na dojazd, 4 dni jest optymalnym czsem i myslę,że nie wyjdzie jakos kosmicznie ze względu na koszty..
Obrazek

Kawa
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Kawa » ndz 30 mar 2008, 23:52

Hej,

oczywiscie, ze sa to dwie rozne wyprawy. Nie bylo moim celem robienie konkurencji do Twojego pomyslu. Ruda wspominala cos o cieplych krajach, my i tak planowalismy zahaczyc o alpy, w zwiazku z tym napisalem, co mi ostatnio po glowie chodzi :biggrin , zeby nie bylo, ze pojechali i nic nie powiedzieli :killer :killer, a w sumie to i tak my jestesmy lonely riders :cool.

pozdrowki nad wyraz serdeczne

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pn 31 mar 2008, 00:00

Kawa pisze:Ruda wspominala cos o cieplych krajach
Dzięki za pamięc, chętnie ale niestety w tym terminie jestem sama, no i koszty na dwa moto :evil: :shock: :evil:

R
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
Piotras
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: Piotras » pn 31 mar 2008, 00:10

MadziX, mądre to co piszesz :mrgreen: Nadal jestem ZA.
Jeżeli nie będzie Wam przeszkadzać moje kalectwo na winklach to nadal się piszę.

Kawa, niestety jednak nie w tym roku :roll:
BikePics_____________________________________Picasa

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » pn 31 mar 2008, 23:11

Kawa pisze:Hej,

oczywiscie, ze sa to dwie rozne wyprawy. Nie bylo moim celem robienie konkurencji do Twojego pomyslu. Ruda wspominala cos o cieplych krajach, my i tak planowalismy zahaczyc o alpy, w zwiazku z tym napisalem, co mi ostatnio po glowie chodzi :biggrin , zeby nie bylo, ze pojechali i nic nie powiedzieli :killer :killer, a w sumie to i tak my jestesmy lonely riders :cool.

pozdrowki nad wyraz serdeczne
Kawa ja absolutnie nie traktuję Twojego posta jako próbę konkurencji,każdy pisze co chce ;) Oba wypady są ciekawe, ale każdy innego typu, datego zaproponowalam zalozenie nowego tematu, bo obawiam się,że ktos zaintereswoany wyjazdem po tych pięknych miastach, wieczorami nad morzem itd itd ( bajka ) może przeoczyc temat.A temat moim zdaniem powinien byc zaznaczony wyraznie w dziale wypraw ,bo to naprawdę konkretny wyjazd !
Sama bym się pisała na to gdyby nie fakt,ze juz kiedys podobną trasę zrobilismy, ale to nie wazne -z chęcią drugi raz by się pojechało choc niezle dalo nam popalic lato we włoszech ;)ale wiadomo - czas i finanse... :eek
My przewaznie podobnie -w większe wyprawy jechalismy sami, ciężko bardzo się zgrac, czasowo przede wszystkim itd
Ale własnie tak jak piszesz - warto napisac ,zalozyc temat ,bo a nóz ktos się skusi ;) I będzie razniej i weselej :biggrin

Piotras pisze:MadziX, mądre to co piszesz :mrgreen: Nadal jestem ZA.
Jeżeli nie będzie Wam przeszkadzać moje kalectwo na winklach to nadal się piszę.
:
Piotras spokojnie my do zawodowców też nie należymy ;) takze luzik ;)Liczy się przyjemnosc z trasy i jazda na miarę możliwosci,zeby wrócic cało do domu :)

Kasiu a Alpy ?? krócej= taniej ;)
na jednym moto ( bo taniej ) nie proponuję,bo sama nie uznaję takiej opcji :evil :evil
Obrazek

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » pn 31 mar 2008, 23:27

MadziX pisze:Kasiu a Alpy ?? krócej= taniej
Madziu wiesz, że z Wami zawsze chetnie, oczywiscie jedyna obcja to dwa moto :D

Ale niestety terminy i Piotra praca :(

No i chec pojechania do Francji, pisałam Ci ;)

R
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » pn 31 mar 2008, 23:40

ach no tak Wy macie jeszcze Francję na ten rok zaplanowaną .. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » sob 12 kwie 2008, 23:03

Alpy - moje marzenie - zrobie wszystko zeby pojechac
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » sob 12 kwie 2008, 23:17

trzymam Cię za słowo ;)
a to ,że będzie pięknie q... pięknie jest pewne jak istnienie Alp ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tomaso
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: Tomaso » ndz 13 kwie 2008, 11:21

mors pisze:Alpy - moje marzenie - zrobie wszystko zeby pojechac
Mam nadzieje, ze nie tak jak do Norwegi :lol:

Awatar użytkownika
rafwoj

Post autor: rafwoj » sob 19 kwie 2008, 22:15

Witam.
Dołącze do parodniowego wypadu w Alpy z Dziką Rozkoszą. (Wakacje to termin odległy, będę czuwał.)
Pozdro.
Peace&Love
Bros&Sis

Yaro
zadomowiony
zadomowiony
województwo: lubuskie
Kontakt:

Post autor: Yaro » sob 19 kwie 2008, 22:43

rafwoj pisze:Witam.
Dołącze do parodniowego wypadu w Alpy z Dziką Rozkoszą. (Wakacje to termin odległy, będę czuwał.)
Pozdro.
Peace&Love
Bros&Sis
Rafwoj - rodzi sie mam z Mundem koncepcja wyjazdu na tydzień tak, ze pilnuj tematu :) , coś mund o dolomitach gadał a mnie bardziej do lizbony ciągnie, temat jest otwarty i pewnie zakończy sie wyjazdem, zapraszam do towarzystwa a w alpy to mozna nawet na długi weekend pojechać , jest szybko i blisko.
na zaostrzenie apetytu link do albumu z naszego wyjazdu.
http://picasaweb.google.pl/YaroVFR800/Alpy2007
pozdro.

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: MadziX » śr 23 kwie 2008, 21:06

rafwoj pisze:Witam.
Pozdro.
Peace&Love
Bros&Sis
no niby odlegly,ale ani się obejrzymy a nadejdzie czas...;)
:twisted:
Obrazek

ODPOWIEDZ