Witam
Koledzy czy miał ktoś kiedyś do czynienia z takim kufrem: http://www.wysylkowo24.com/kufer-bagazn ... p-468.html ??? Wiem wiem że nie jest to ta sama liga co np Givi, Kappa czy Shad ale cena jest zaskakująco niska i tu właśnie ta kwestia czy chociaż odrobina jakości idzie wraz z nią ???
Kufer Centralny
Re: Kufer Centralny
W Awina to w komplecie dostajesz drugą płytę w razie "W", więc przewidują że coś sie może wydarzyć
tutaj jest jedna więc nie biorą pod uwagę złego scenariusza, są pewni co do jakości wykonania
a tak na serio to ja bym nie ryzykował pakować prawie 60L w coś takiego bo cały czas bym chyba tylko spoglądał czy kufer jeszcze jest czy już...

tutaj jest jedna więc nie biorą pod uwagę złego scenariusza, są pewni co do jakości wykonania

a tak na serio to ja bym nie ryzykował pakować prawie 60L w coś takiego bo cały czas bym chyba tylko spoglądał czy kufer jeszcze jest czy już...
- brylek22
- klepacz
- województwo: mazowieckie
za tą cenę nie spodziewał bym się jakiej kolwiek jakości, na pewno nie kupił bym ich do motocykla, nad skuterem bym się zastanowił, mocowanie kufra "Szybki i łatwy montaż, uniwersalna płyta montażowa, mocowanie typu mono-lock"
a teraz coś na temat tego mocowania: "Kufry MonoLock są zazwyczaj zgrabniejsze i lżejsze z mniejszym stelażem i innego typu zamkiem. Zaleca się stosować je w przypadku przewożenia lekkiego ładunku (zwykle dopuszczalna masa przewożonych rzeczy to 3 kg). ....ich konstrukcja jest zdecydowanie lżejsza, dlatego nadają się idealnie do skuterów i mniejszych motocykli, ale nie można z nimi rozwijać większych prędkości."
Podsumowując, to mocowanie i ta cena nie wróżą nic dobrego, ale to tylko moje zdanie.
a teraz coś na temat tego mocowania: "Kufry MonoLock są zazwyczaj zgrabniejsze i lżejsze z mniejszym stelażem i innego typu zamkiem. Zaleca się stosować je w przypadku przewożenia lekkiego ładunku (zwykle dopuszczalna masa przewożonych rzeczy to 3 kg). ....ich konstrukcja jest zdecydowanie lżejsza, dlatego nadają się idealnie do skuterów i mniejszych motocykli, ale nie można z nimi rozwijać większych prędkości."
Podsumowując, to mocowanie i ta cena nie wróżą nic dobrego, ale to tylko moje zdanie.
- MERLiN-43
- zadomowiony
- Imię: Krzysztof
- województwo: pomorskie
Niska cena, a plastik słabej jakości,pękają wejścia do płyty,ja mam wzmocnione 2mm blachą alu od środka kufra do 4 śrub płyty ( daje rade ) ale 20kg to ja bym tam nie montował - zima idzie
)) masz czas? to doskrob kasy i kup coś lepszego.Ogólnie zdaje egzamin na wszystko to co Ci w kieszeń się nie mieści plus sześciopak browca - Pozdro

W uszach świst,w oczach łzy,a na blacie 23
))

- easybiker
- bywalec
- Imię: Grzesiek
- województwo: lubelskie
Czyli tak jak się spodziewałem... Ostatnio ze znajomym rozmawiałem i mówił że miał kiedyś AWINĘ badziew że szok ale jak wstawił płytę metalową w środek i po prostu przykręcił śrubą to spokojnie przejeździł cały sezon bez problemu... Dzięki za odpowiedz czyli dalej będę polował na jakąś używaną okazję z serii Kappa K46 ... w rozsądnej cenie:)
Jeszcze raz dzięki!! Pozdro
Jeszcze raz dzięki!! Pozdro