Jak jest ktoś chętny to dawać znać-ustalimy miejsce i godzinę spotkania...
24.04 Słowacja
- olo
 - klepacz

- Imię: Olek
 - Kontakt:

24.04 Słowacja
Z kolegą Sylwio wpadliśmy na pomysł że najwyższy czas pośmigać po słowackich winkielkch (docelowo Banska  
 ), dodam tylko że to wycieczka zdecydowanie całodniowa, radość z jazdy po tamtych drogach jest wprost proporcjonalna do ilości przejechanych kilosów a TROCHĘ tego będzie  

VFR-OC Poland, South Park section,  MTZ sub-section 
						Jazda obowiązkowa podczas takiej dłuższej słowackiej wyprawy musi zawierać:
- trasa 520 (nova bystrica)
- liptovsky mikulas
- bańska Bystrica
dodatkowo możecie zwiedzić nowy tunel na lalikach
Propozycja trasy uwzględniająca wszystkie "atrakcje":
pokazałem pętelkę zaczynającą i kończącą się w żywcu.
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... 5&t=h&z=10
Moim skromnym zdaniem jeszcze może być za wcześnie na taką trasę, nie wiem czy drogi są posprzątane po zimie, tam przełęczy nie sypią solą i piachem tylko grysem, potem to zbierają i odkładają na następny raz, nie wiem czy już tam jest czysto.
Apteczka, kamizelka, żarówki na zapas (po jednej z każdego rodzaju) to wyposażenie obowiązkowe.

- trasa 520 (nova bystrica)
- liptovsky mikulas
- bańska Bystrica
dodatkowo możecie zwiedzić nowy tunel na lalikach
Propozycja trasy uwzględniająca wszystkie "atrakcje":
pokazałem pętelkę zaczynającą i kończącą się w żywcu.
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... 5&t=h&z=10
Moim skromnym zdaniem jeszcze może być za wcześnie na taką trasę, nie wiem czy drogi są posprzątane po zimie, tam przełęczy nie sypią solą i piachem tylko grysem, potem to zbierają i odkładają na następny raz, nie wiem czy już tam jest czysto.
Apteczka, kamizelka, żarówki na zapas (po jednej z każdego rodzaju) to wyposażenie obowiązkowe.
- olo
 - klepacz

- Imię: Olek
 - Kontakt:

Skuciok, bardzo interesująca traska-myślę że śmiało możemy nią pojchać, choć przyznaję że strasznie nie lubię odcinka od Żywca do granicy i jeszcze kawałek... 
No i święte słowa o wyposażeniu-osobiście sie o tym przekonałem pod koniec zeszłego sezonu

No i święte słowa o wyposażeniu-osobiście sie o tym przekonałem pod koniec zeszłego sezonu
VFR-OC Poland, South Park section,  MTZ sub-section 
						Nie wiem kiedy byłeś ostatnio ale od żywca do korbielowa jest droga ok, dziur nie ma, czysto, od karczmy w jeleśni aż do samej granicy prawie że nowa droga bez łat itp. badziewia. Za granicą po wioskach trzeba wolniej trochę, ale od namestova cud miód i zakręty.
Ja tam bardziej nie lubię odcinka bielsko żywiec... Żywiecka zułooo (uwaga na nawierzchnię).

Ja tam bardziej nie lubię odcinka bielsko żywiec... Żywiecka zułooo (uwaga na nawierzchnię).