NAUKA PILOTAŻU W WEEKEND

Wszystko co śmieszne.
Awatar użytkownika
doyar
klepacz
klepacz

NAUKA PILOTAŻU W WEEKEND

Post autor: doyar » czw 07 gru 2006, 10:50

Mam nadzieje ze nie znacie.

Start.
1. Naukę rozpoczynasz z komorą ładunkową pełną szczęścia i brakiem doświadczenia. Cały bajer polega na tym, aby nabyć doświadczenia zanim skończy się szczęście.
2. Latanie nie jest niebezpieczne. Niebezpieczne są katastrofy.
3. Każdy start potraktuj opcjonalnie. Lądowanie jest obowiązkowe.
4. Wielki wentylator z przodu samolotu jest po to żeby chłodzić pilota. Jeżeli wentylator się zatrzyma, pilot zaczyna się pocić.
5. Ucz się na błędach innych. Nie będziesz żył wystarczająco długo, żeby je wszystkie popełnić.

W powietrzu.
6. Nie musisz kontrolować wskazań niezliczonej ilości zegarów. O wszystkich problemach informować cię będzie "aaaa!!!!" dochodzące z przedziału dla pasażerów. Im głośniejsze "aaa!!", tym problem jest
większy. Cisza pojawiająca się po bardzo głośnym "aaa!!!" nie oznacza, że problem został rozwiązany.
7. Rozglądaj się uważnie w powietrzu. Zwłaszcza w weekend. 'Nauka pilotażu..' jest bestsellerem.
8. Jeżeli przesuniesz drążek do przodu domki stają się większe. Jeżeli przesuniesz drążek do tyłu domki staną się mniejsze. Jeżeli będziesz przesuwał drążek cały czas do tyłu najpierw domki będą się robić mniejsze a potem znów staną się duże.
9. Paliwa masz za dużo tylko wtedy, jeżeli właśnie się palisz.
10. W razie wątpliwości utrzymuj odpowiednią wysokość. Nikt nigdy nie zderzył się z niebem.
11. Trzymaj się z daleka od chmur. Zasłaniają samoloty lecące z przeciwka. Poza tym chmury to ulubiona kryjówka gór.
12. Pamiętaj! Grawitacja to nie 'świetny pomysł'. TO PRAWO. Od którego nie ma odwołania.

Lądowanie.
13. "Dobre lądowanie" to takie, po którym z samolotu wychodzisz o własnych siłach. "Świetne lądowanie" jest wtedy, kiedy samolot nadaje się do powtórnego lotu.
14. Prawdopodobieństwo przeżycia lądowania jest odwrotnie proporcjonalne do kąta podejścia samolotu. Mały kąt duże prawdopodobieństwo i vice versa.
15. Są trzy proste zasady żeby wylądować. Niestety nikt nie wie jak brzmią.
16. Staraj się, żeby liczba lądowań była równa liczbie startów.
17. Jeżeli po wylądowaniu musisz używać pełnej mocy, żeby kołować to znaczy, że lądowałeś ze schowanym podwoziem.

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » pt 08 gru 2006, 17:34

pojechane :D :D

Awatar użytkownika
Vlaad
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Vlaad » sob 09 gru 2006, 17:39

rommi pisze:pojechane :D :D
I co z tego, skoro prawdziwe :mrgreen: :biggrin

Awatar użytkownika
doyar
klepacz
klepacz

Post autor: doyar » pn 11 gru 2006, 12:18

SOWA pisze:idealnie pasuje do jazdy na moto
ejze?
doyar pisze:Jeżeli przesuniesz drążek do przodu (...). Jeżeli przesuniesz drążek do tyłu (...)
Ja tam jak jade na moto to mam drazek szczelnie zakryty. :biggrin I wcale nim nie manipuluje ani do przodu ani do tylu. Sowa, ty inaczej..? :roll:
:mrgreen:

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » pn 11 gru 2006, 12:45

A jak się pochylasz do kierownicy to drążek razem z tobą.. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Vlaad
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Vlaad » wt 19 gru 2006, 08:59

SOWA pisze:doyar,

Ja odkrywam. W moim przypadku to jedyny sposób żeby poczuć wiatr we włosach. :lol
Czyli latasz z ptakiem :mrgreen: :biggrin .
A tak na marginesie:
Na lotnisku pracują sokolnicy. Często spacerują sobie wokół lotniska z sokołem. Któregoś razu przystanąłem i zacząłęm się gapić, na co gość spytał:
"No co, nie widział pan człowieka z ptakiem na wierzchu?..." :mrgreen: (respect za poczucie humoru!).

Awatar użytkownika
mrf
Łopata
Imię: Michał
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Post autor: mrf » wt 19 gru 2006, 15:06

i to z JAKIM ptakiem :yeah
A Rh POSITIVE

ODPOWIEDZ