a daj znać na PW bo mogę temat przeoczyć

oczywiście ze może, dlatego bez klucza się za to nie bierz bo jak poprzeciągasz gwinty dopiero będzie bólCzy możliwe jest zmniejszenie luzu po przez zbyt mocne dokręcenie mostków ?? (nie mam klucza dynamometrycznego) Może byc tak że walki zostaną dociśnięte i luz się zmniejszy??
płytki jak chcesz możesz szlifować z obojętnie której strony - ważne aby potem szlifowana strona szła na szklankę a nie na zawórak będzie wyglądała płytka szlifowana?? Nadal będzie srebrna z obu stron?? Zakładając ze szlifował ktoś strone bez nadruku.
nadawitam
patrzyłem w larsonie,ale wydaje mi się że ten będzie lepszy
http://moto.allegro.pl/szczelinomierz-y ... 03878.html
nada się?
mikrometr będzie zbędny, kup lepiej szczelinomierzPavlak pisze:czy muszę zakupić mikrometr ?
wręcz przeciwnie- mikrometr jest do tego niezbędny ( o ile luzy są do regulacji). Jak bez niego sprawdzisz grubość płytki? Cecha może być niewidoczna, lub płytka mogła być szlifowana i co w tedy ?mikrometr będzie zbędny, kup lepiej szczelinomierz![]()
zawsze możesz użyć do tego suwmiarkikiki pisze:wręcz przeciwnie- mikrometr jest do tego niezbędny ( o ile luzy są do regulacji). Jak bez niego sprawdzisz grubość płytki? Cecha może być niewidoczna, lub płytka mogła być szlifowana i co w tedy ?mikrometr będzie zbędny, kup lepiej szczelinomierz![]()
![]()
Pozdr
kiki
Błąd na poziomie 0,05 mm to dużo, mało kto ma suwmiarkę z dokładnością 0,02 mm. Chyba że ma się elektroniczną, natomiast z doświadczenia wiem że te tanie elektroniczne są kiepskiej jakości.Fakir pisze:zawsze możesz użyć do tego suwmiarki
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości