zabilem

Miałeś jakaś niezłą akcję i chcesz sie podzielić? Chcesz opowiedzieć o swojej wyprawie? Dawaj dawaj.
Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » wt 14 sie 2007, 08:35

z gumami to jest tak ze raz wyjdzie a raz nie tak jak pisal wheelman, na szczescie ja sie tym nie martwie bo na filmie to zawsze wychodza :P , stawiam tylko i wylacznie z gazu na pierwszym biegu, z 3-4 tys obr. Nigdy nie probowalem stawac strzelajac sprzeglem, nigdy nie przebijalem biegow podczas jazdy na gumie. Mozna tak jechac bez konca - niestety VFR z tylnych garow zaciaga olej w odme, z odmy idzie ten olej w filtr powietrza, pozniej gazniki - co ciekawe tez akurat te od tylnych garow, gary sie zalewaja olejem, sprzet pierda i opada z piona, na dodatek trzeba go po tym trzymac na wysokich obrotach bo jak zachlapie zupelnie swieczki to kaplica, trzeba wykrecac i czyscic. Za kazdym razem zaciaga okolo 100ml :/ to jedyny sposob na ubywanie oleju z silnika. Wlasnie po tym paleniu gumy sprzet mi sie zafajdolil olejem strasznie, wyczyscilem swiece ale to za malo, filtr powietrza jest az czarny od oleju - zamowilem drugi, 3 dni musze czekac ;( , tak myslalem ze ta odme mozna wyprowadzic do jakiegos zbiorczego naczynka zeby tam sobie sciekal, jednak zrezygnowalem bo jesli w 5 sekund wyciaga 100ml to w kilka chwil wyciagnie wiekszosc oleju i smarowac nie bedzie , a olej ze zbiorniczka sam sie nie wleje spowrotem w miske olejowa :/ wiec wole nie ryzykowac
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

Awatar użytkownika
Lucek
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: LUCYna/fer
województwo: łódzkie

Post autor: Lucek » wt 14 sie 2007, 10:27

Radek pisze:46Rules!
skoro tak to qrwa pakuj dupsko i do brna!!
my jedziemy jutro a marek z kumplem w piatek
Nie ma boga, jest Mmmmotór!

Awatar użytkownika
Radek
teksciarz
teksciarz

Post autor: Radek » wt 14 sie 2007, 12:56

Bardzo chetnie bym smignal, ale niestety w tym terminie czeka na mnie jacht na mazurach :/ Zostaje przyszły sezon

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » czw 23 sie 2007, 08:13

treska82 pisze:Fabig fotki wrzuć jakieś swojej suczki :biggrin
narazie wyglada to marnie, ale juz mam wszystko pozamawiane, lagi kupilem od kawy zx9, rozni sie tylko oska kola dlatego przelozylem stare szklanki na nowe amory, zostalo wyslac przednie kolo do prostowania i chlodnice do spawania bo sie urwalo jedno ucho, brakuje mi jeszcze przedniej lampy czachy i prawego boczku, troche sie tylko przeliczylem z kosztami i motocykl wyszedl dosc drogo jak na rozbitka, w sumie jedna lage moglem prostowac, tarcze hamulcowe tez nadaja sie do prostowania ale koszt naprawy jest niewiele nizszy od wymiany czesci, co ciekawe do kawy jest duzo wiecej czesci niz do VFR i sa znacznie tansze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

ODPOWIEDZ