RC 36 I Prośba
RC 36 I Prośba
Mam taką nietypową i laicko-mechaniczną prośbę do Ovnersów ze Stolycy a najlepiej z Bemowa.
Otóż po założeniu tłumika made by Edzio(edhaust) i zrobieniu kilkudziesięciu kilometrów bez żadnego pałowania,pojawiło się dziwne cykanie (ze piecyka)słyszalne szczególnie na wolnych obrotach.Nie wiem czy to moja nadwrażliwość czy nieznajomość materii,ale działa mi na podświadomość.
Prośba moja zatem jest taka,czy któryś z Kolegów poświęcił by kilka minut coby osłuchać piecyk.
Otóż po założeniu tłumika made by Edzio(edhaust) i zrobieniu kilkudziesięciu kilometrów bez żadnego pałowania,pojawiło się dziwne cykanie (ze piecyka)słyszalne szczególnie na wolnych obrotach.Nie wiem czy to moja nadwrażliwość czy nieznajomość materii,ale działa mi na podświadomość.
Prośba moja zatem jest taka,czy któryś z Kolegów poświęcił by kilka minut coby osłuchać piecyk.
-
- teksciarz
Ja też bym obstwiał jakiś mały przedmuch na połączeniach elementów układu wydechowego. Rozbierałeś temat, potem składałeś więc coś mogło nie zagrać. Popatrz dokładnie bo to raczej nie powinien być problem tłumika.
Każda Honda dobrze wygląda. Nic innego nie powiem, bo bym ryzykował zdrowiem:)
Ludzie żyją po to, by latać na moto i czasami dla śmiechu postrzelać z wydechu : )
Ludzie żyją po to, by latać na moto i czasami dla śmiechu postrzelać z wydechu : )
Na początku też myślałem o zaworach,ale mechanik co prawda samochodowy oświecił mnie,że jeśli były by to zawory,to na zimnym silniku słychać byłoby je najgłośniej.Cykanie pojawia się dopiero po rozgrzaniu.Ta jak pisaliście,dziś przejrzałem wszystkie złącza przy ukł.wydechowym,co nieco podokręcałem i jakby przycichło...A przy okazji uprałem w końcu swój welocyped
- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
U mnie cykał prawy przedni cylinder (było to słychać na zimnym najbardziej), po regulacji zaworów przestało.
Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila