Gumka odbojnika centralnej stopy

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
Rychu
pisarz
pisarz

Gumka odbojnika centralnej stopy

Post autor: Rychu » pt 12 lut 2010, 06:30

jak w temacie , musze przelozyc gumke do nowego dolotu , z tego co widzialem ona tak chetnie nie wyjdzie.. jakies porady jak ja wyjac ?

Awatar użytkownika
Rychu
pisarz
pisarz

Post autor: Rychu » sob 13 lut 2010, 06:29

i co , nikt nie wyciagal ? szoda mi ja urwac silujac sie

waclv
teksciarz
teksciarz
Imię: Piotr
województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: waclv » sob 13 lut 2010, 08:59

nie wiem dokładnie jak jest w 800 ale wydaje mi się że należałoby ją lekko podgrzać opalarką albo suszarka wtedy powinna zrobić sie bardziej miękka( szczególnie przy tych temperaturach) i dodatkowo posmarować ją np. płynem do naczyń żeby była bardziej śliska przy wyciskaniu.
Innego sposobu jak ostrożne jej wyciśnięcie z tego oczka raczej nie ma, tylko pamiętaj nic na siłę :smile:

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » sob 13 lut 2010, 09:07

ja tez nie wiem jak w 800 ale u mnie ta gumka wchodzi w oczko w blasze, po drugiej stronie ktorej zatrzymuje ja gumowy "grzybek" ale u mnie jest dojscie z tej drugiej strony wiec mozna gumke wypchnac podwadzajac i wpychajac w oczko ranty grzybka,
skoro sie w ogole pytasz to pewnie u Ciebie nie ma takiego dojscia wiec padla juz dobra rada-obowiazkowo podgrzac bo guma stanie sie duzo elastyczniejsza a posmarowac mozesz czymkolwiek sliskim,
nie wiem jak to wyglada bycmoze jest mozliwosc lekkiego odgiecia gumki i wepchniecia w oczko malego srubokreta i podwazenia gumki zeby latwiej wyszla.

Awatar użytkownika
Rychu
pisarz
pisarz

Post autor: Rychu » sob 13 lut 2010, 11:20

twardy mam dojscie , jest dokaldnie jak opisales , ale probowalem lekko ja wyjac i nie ruszyla sie , w takim razie uzyje nieco wiecej perswazji :omg :killer

Awatar użytkownika
Mundek
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: Mundek » sob 13 lut 2010, 20:03

Wyjmowalem ja pare razy w swoim moto, owszem latwo nie jest, ale zawsze biore srubokret i wciskam ja do srodka, tzn, tak, zaby zmniejszyc jej srednice i wtedy wciskam ja w otwor stopniowo po calym jej obwodzie...
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » sob 13 lut 2010, 20:08

jak wyżej, ja u siebie nawet wymieniałem bo była juz wytarta i mi centrala tłukła na dziurach :) srubokret i wypychasz ranty :)

ODPOWIEDZ