Gumka odbojnika centralnej stopy
- Rychu
- pisarz
Gumka odbojnika centralnej stopy
jak w temacie , musze przelozyc gumke do nowego dolotu , z tego co widzialem ona tak chetnie nie wyjdzie.. jakies porady jak ja wyjac ?
-
- teksciarz
- Imię: Piotr
- województwo: śląskie
- Kontakt:
nie wiem dokładnie jak jest w 800 ale wydaje mi się że należałoby ją lekko podgrzać opalarką albo suszarka wtedy powinna zrobić sie bardziej miękka( szczególnie przy tych temperaturach) i dodatkowo posmarować ją np. płynem do naczyń żeby była bardziej śliska przy wyciskaniu.
Innego sposobu jak ostrożne jej wyciśnięcie z tego oczka raczej nie ma, tylko pamiętaj nic na siłę
Innego sposobu jak ostrożne jej wyciśnięcie z tego oczka raczej nie ma, tylko pamiętaj nic na siłę

- Twardy161
- klepacz
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
ja tez nie wiem jak w 800 ale u mnie ta gumka wchodzi w oczko w blasze, po drugiej stronie ktorej zatrzymuje ja gumowy "grzybek" ale u mnie jest dojscie z tej drugiej strony wiec mozna gumke wypchnac podwadzajac i wpychajac w oczko ranty grzybka,
skoro sie w ogole pytasz to pewnie u Ciebie nie ma takiego dojscia wiec padla juz dobra rada-obowiazkowo podgrzac bo guma stanie sie duzo elastyczniejsza a posmarowac mozesz czymkolwiek sliskim,
nie wiem jak to wyglada bycmoze jest mozliwosc lekkiego odgiecia gumki i wepchniecia w oczko malego srubokreta i podwazenia gumki zeby latwiej wyszla.
skoro sie w ogole pytasz to pewnie u Ciebie nie ma takiego dojscia wiec padla juz dobra rada-obowiazkowo podgrzac bo guma stanie sie duzo elastyczniejsza a posmarowac mozesz czymkolwiek sliskim,
nie wiem jak to wyglada bycmoze jest mozliwosc lekkiego odgiecia gumki i wepchniecia w oczko malego srubokreta i podwazenia gumki zeby latwiej wyszla.
- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
Wyjmowalem ja pare razy w swoim moto, owszem latwo nie jest, ale zawsze biore srubokret i wciskam ja do srodka, tzn, tak, zaby zmniejszyc jej srednice i wtedy wciskam ja w otwor stopniowo po calym jej obwodzie...
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))