Sygnał dźwiękowy przy włączonym kierunkowskazie.
- desynchro
- zadomowiony
Sygnał dźwiękowy przy włączonym kierunkowskazie.
Witam, wiadomo - jazda z włączonym kierunkowskazem wprowadza w błąd innych kierowców, po to wymyślono sygnał dźwiękowy , który ma nam przypomnieć o jego wyłączeniu, ale czy jest sposób aby nie było tego sygnały dźwiękowego? pozdrawiam
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
myślę, że można zamontować automat do wyłączenia kierunków
w Goldasach to podstawa wyposażenia 

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- desynchro
- zadomowiony
Dzięki Wam zrozumiałem, że ten sygnał daje alarm , a nie ( jak myślałem) fabrycznie VFRka. Po zdjęciu siedzenia zrobiłem próbę z wyjęciem bezpieczników ( były dwa), ale nic to nie dało i alarm działał i sygnał przy włączeniu migaczy pojawiał się jak zwykle po pary sekundach. Muszę dokładniej ( bo dokładnie to już czytałem) poczytać instrukcję od Acumena, może przeoczyłem tekst o sygnale ostrzegawczym załączonych migaczy !
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Model RC46 przy wlaczonym kierunkowskazie wydaje charakterystyczny dzwiek przypominajacy cykanie. Podejrzewam, ze w V-tecu jest to samo. Jezeli chodzi o ten problem to niestety bedzie to bardzo ciezko wyeliminowac, bo "cykacz" znajduje sie w zegarach. Osobiscie bym sie tym nie przejmowal.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
- desynchro
- zadomowiony
Panowie ! Sprawa rozwiązana ! Jednak to alarm miał za zadanie przypominać kierowcy o włączonym migaczu. Poczytałem DOKŁADNIE instrukcję od Acumena i co się okazało , że trzeba wprowadzić alarm w tryb serwisowy, a potem pewna kombinacja wciskania guzików na pilocie pozwala wyłączyć to UDOGODNIENIE , no i wyłączyłem ! Dzięki jeszcze raz, bo ja na początku myślałem , że VFRki tak mają , a to Wasza sugestia , że to alarm , była kluczem do sukcesu !!