Sam jeżdżę w kombi jednoczęściowym Ixon Mirage (generalnie sprzedaję kombinezony Ixon, Furygan, Macna, sprzedawałem również Alpinę, itd.) i nie mam żadnych zarzutów, lekki, dobrze zabezpieczony, mega dopasowany do ciała, nic się złego nie dzieje. Inna sprawa, że nie jeżdżę w nim po drodze, a głównie po torze, ew. jakieś dalsze wypady na moto. Bo bardzo cieżko się w 1-częściówce chodzi

Na co dzień jeżdżę głównie w jeansach moto Ixon Sawyer oraz Spencer HP i kurtce skórzanej Ixon Fueller.
Kombiaki Alpiny Challenger i Motegi są.... tanie i mają gwiazdę

I chyba tylko tyle dobrego mogę o nich powiedzieć.
Jeśli chodzi o model Starbust to póki co może być ci ciężko go gdzieś w Polsce dostać, bo to model na sezon 2017. Generalnie to jednoczęściowa wersja 2pc Ixon Orcus, którego sprzedaję. Starbusta też widziałem i mierzyłem na żywca, ale na mnie Starbust w stosunku do Mirage jest za wąski w biodrach jak ma ochraniacze

Bardzo fajna, miękka skóra licowa. Mnóstwo podwójnych warstw, najlepsze na rynku obecnie protektory z 2 poziomem certyfikacji (takie mega fajne gąbki zamieniające się w niemal metalowe pręty

nowy patent Ixona ), kombiak cały certyfikowany na level 1. Do tego fabrycznie ma też ochraniacze bioder (które ja akurat zawsze wyciągam, bo na torze krępują ruchy, każdy na tor wyciąga

). Zastanawiając się nad Starbustem pomyśl jeszcze o bardziej sportowym Pulsar Air. Do tego mogę zaproponować w dobrej kasie Furygan (Dark) Apex Perforated. Jak oglądasz Moto2 to większość podium zawsze w tym kombi stoi

Jeśli jesteś wyjątkowo szczupły to fajna opcja też - Macna Blast
W każdym razie olej Alpinę, RST, Dainese i inne tego typu kombiaki, bo albo przepłacasz sporo za markę (chyba, że mówimy o kombiakach za >8 tys. z poduchami itd.), albo po prostu kupujesz pakistańską kupę - pójdź w Ixona (lub Furygana

)