wymiana filtra powietrza
- arkadius9
- teksciarz
- województwo: poza granicą Polski
wymiana filtra powietrza
Witanko wszystkim..zabiera. sie powoli za wiosenny serwis motka . Moglby ktos opisac proces wymiany filtra powietrza? Pewnie dla wielu z Was to banal ale nigdy wczesniej tego nie robilem i chcialbym wiedziec czego sie spodziewac
:-):-) dzieki z gory

- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
Re: wymiana filtra powietrza
zdjąć siedzenie ,odkręcić dwie śruby mocujące zbiornik paliwa przy główce ramy ,podnieść przód zbiornika i podeprzeć np drewnianym;trzonkiem młotka opierając o półkę ,śrubokrętem odkręcasz śruby mocujące górną cześć airboxa, obudowy filtra powietrza podnosisz do góry wyciągasz stary filtr i wkładasz nowy reszta w drugą strone
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- harmonista
- zadomowiony
- Imię: Rafał
- województwo: śląskie
Odkręcasz dwie śruby mocujące bak przy kierownicy. Podnosisz bak na zawiasie i ukazuje Ci się obudowa filtra powietrza. Odkręcasz obudowę, wymieniasz filtr i składasz resztę.
- harmonista
- zadomowiony
- województwo: śląskie
Za wolno piszę 

-
- zadomowiony
- województwo: dolnośląskie
Wkladasz kluczyk w zamek od zapinania kasku, przekrecasz, ciagniesz za ciegno od wewnętrznej strony do ściągania siedzenia, siedzonko na bok.
1). Odkrecasz dwie śruby baku na gumowych tulejkach przy główce ramy, rozmiar pasującego klucza to 8mm.
2). Odchylasz bak ku górze, podeprzyj czymś.
3). Odkrecasz wszystkie 6 (chyba 6) wkretow pokrywy filtra powietrza.
4). Unosisz pokrywę, wyciagasz stary filtr, wkładasz nowy, teraz punkty w odwrotna stronę i gotowe
Jeśli się pomylilem, to proszę o poprawkę przez innych.
Edit: na telefonie to już w ogóle wolno pisanie mi idzie
1). Odkrecasz dwie śruby baku na gumowych tulejkach przy główce ramy, rozmiar pasującego klucza to 8mm.
2). Odchylasz bak ku górze, podeprzyj czymś.
3). Odkrecasz wszystkie 6 (chyba 6) wkretow pokrywy filtra powietrza.
4). Unosisz pokrywę, wyciagasz stary filtr, wkładasz nowy, teraz punkty w odwrotna stronę i gotowe

Jeśli się pomylilem, to proszę o poprawkę przez innych.
Edit: na telefonie to już w ogóle wolno pisanie mi idzie

- arkadius9
- teksciarz
- województwo: poza granicą Polski
Heheh badzo wam dziekuje..to sie nazywa szybka porada...najlepsze forum swiata 

- Sebter
- pisarz
- województwo: warmińsko-mazurskie
o.O
Da rady wyjąć filtr bez zdejmowania baku całkowicie z moto ? w bandicie mnie to mega irytowało właśnie odpinanie przewodów od kranika, potem to podopinać, poukładać w ramie, maks nieprzyjemna robota, a w vfr mnie to czeka czyli nie trzeba nawet zdejmowac baku ;> ? ;D
Da rady wyjąć filtr bez zdejmowania baku całkowicie z moto ? w bandicie mnie to mega irytowało właśnie odpinanie przewodów od kranika, potem to podopinać, poukładać w ramie, maks nieprzyjemna robota, a w vfr mnie to czeka czyli nie trzeba nawet zdejmowac baku ;> ? ;D
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
nie nietrzeba tylko zdejmujesz siedzenie i odkrecasz 2 sruby od baku te w okolicy główki ramy i bak sie odchyla ku górze podeprzej ko podwieś jak tam wolisz i tyle