Kupno VFRki

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
blask123

Kupno VFRki

Post autor: blask123 » czw 19 gru 2013, 14:05

Witam serdecznie. Jestem nowy na forum. Zarejestrowałem się ponieważ noszę się z zamiarem kupna VFRki i chce się zwrócić o pomoc do najlepszych speców w Polsce na ten temat czyli do Was. Proszę o opinię, co sądzicie o tym http://allegro.pl/honda-vfr800fi-super- ... 11117.html . Wybieram się niedługo zobaczyć moto. co się dowiedziałem od sprzedającego:
- opona tylna z 2007 (czyli do wymiany)
- opona przednia z końca 2010
- akumulator wymieniony w zeszłym roku na żelowy
- pęknięte szkło w jednym z lusterek
- brak zaczepów w tylnej pokrywie
- płyny, oleje wymieniane co 3000km
Jak sądzicie warto? Na co zwrócić uwagę podczas oglądania?

Awatar użytkownika
damianj
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Damian
województwo: łódzkie

Re: Kupno VFRki

Post autor: damianj » czw 19 gru 2013, 14:23

Stopka centralna z jednej strony srebrna z drugiej czarna ( pewnie spreyem się psikło przy malowaniu kolektorów ;) ) wygląda jakby reflektor nie był nawet zdjęty do malowania bo wokół widać białe ślady ( chyba , że tylko na zdjęciu tak wygląda ) , prawe wypełnienie zegarów przypięte na plastikowy zatrzask , pęknięta czacha przy górnym mocowaniu ( więc pewnie wszystko lata jak w "czołgu" :D ) , jakiś dziwny patent z dziurami na mocowaniu lusterek ( być może kierunkowskazy diodowe ), brak śrub przy owiewkach, nakładka na siedzenie jakoś dziwnie odstaje. Tarcze nie są seryjne, co przy takim przebiegu jest dość dziwne ;) To tyle z mojej strony , za takie pieniądze widziałem ładniejsze sztuki ;) Jednak ciężko oceniać tylko po zdjęciach ;)
Ostatnio zmieniony czw 19 gru 2013, 14:29 przez damianj, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » czw 19 gru 2013, 14:27

1) do powitań jest specjalny dział
2) do pytań o moto z ogłoszenia też :twisted:
3) dawaj w temacie o jakie moto chodzi
4) na co zwrócić uwagę też jest taki temat

A tak poza tym to bym zapytał właściciela po co zmieniał olej co 3 tys. :) chyba że tyle robił w rok.
Już widzę jak zmieniał wszystkie płyny co 3 tys. :lol:

Sam się przyznaje że moto do dopieszczenia a więc na pewno jakieś ubytki są.

A więc najpierw poszukaj, poczytaj a jak coś nie będziesz wiedział to wtedy pytaj w odpowiednim dziale :twisted:

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » czw 19 gru 2013, 14:32

Cześć. Jako żeś nowy to wybaczam ale od oceniania motocykli mamy specjalny dział. :P Nie daję linka żebyś specjalnie poszukał i poznał forum przy okazji. :D

Co do moto to według mnie brzydko wygląda w stosunku do ceny. Musiałby zejść co najmniej z 700 zł i moto musiałoby być technicznie dobre żeby się to kalkulowało.
Lustro dorobisz u szklarza i wsadzisz do obudowy sam. Nalewasz gorącej wody do plastikowej obudowy lustra i wciskasz szkło. Lajtowa robota, sam testowałem.
A te wymiany olejów to albo Ty się pomyliłeś (tylko o ile?) albo Cię za przeproszeniem gość robi w ciula. Po co tak często wymieniać płyny?
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

blask123

Post autor: blask123 » czw 19 gru 2013, 15:02

ivan pisze:1) do powitań jest specjalny dział
2) do pytań o moto z ogłoszenia też :twisted:
3) dawaj w temacie o jakie moto chodzi
4) na co zwrócić uwagę też jest taki temat

A tak poza tym to bym zapytał właściciela po co zmieniał olej co 3 tys. :) chyba że tyle robił w rok.
Już widzę jak zmieniał wszystkie płyny co 3 tys. :lol:

Sam się przyznaje że moto do dopieszczenia a więc na pewno jakieś ubytki są.

A więc najpierw poszukaj, poczytaj a jak coś nie będziesz wiedział to wtedy pytaj w odpowiednim dziale :twisted:
1) oczywiście korzystałem z miejsca na przedstawienie się
2) tego że jest odpowiednie miejsce na ocenianie ogłoszeń zorientowałem się za późno, gdy były już wasze komentarze i nie mogłem przenieść postu. tak czy inaczej powinienem lepiej się zorientować na forum przed wstawieniem posta za co bardzo przepraszam
3)zrobi się
4) dzięki za info, zaraz poszukam

Awatar użytkownika
bob_1984
bywalec
bywalec
Imię: Łukasz

Post autor: bob_1984 » czw 19 gru 2013, 17:24

Hmmm o przebiegu nawet nie myśl że prawdziwy, ale to już chyba norma. Jeżeli zbijesz okoła 1000 lub więcej można się poważniej nad nią zastanowić, weź kogoś doświadczonego lepiej ze sobą nie jedź sam. Niech on lepiej negocuje cenę nie ty [emocje dają górę], a z doswiadczenia wiem [na samym sobie] że ktoś obok trochę może ostudzić. zobacz, przejedź sie temperatury jeszcze pozwalają [brak śniegu] a może akurat. Powodzenia w zakupach ;)
Motocykl Bogiem, Jazda nałogiem. Benzyna to podstawa i możliwość latania ;)

Awatar użytkownika
crucial
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Patryk
województwo: łódzkie

Post autor: crucial » czw 19 gru 2013, 18:13

bob_1984 pisze:Jeżeli zbijesz okoła 1000 lub więcej można się poważniej nad nią zastanowić
to VFR-ki tak szybko lecą na wartości? ja za RC36II w tamtym roku tyle zapłaciłem :?

a tak w temacie, to dziwne, żeby przy 37tys układ wydechowy wymagał renowacji, zwłaszcza, że jest niby ze Szwajcarii,
a poza tym, jeśli jest ze Szwajcarii, to może być zblokowana troszkę - warto też to sprawdzić
pozdrawiam

Biker
pisarz
pisarz
Imię: Paweł
województwo: lubuskie

Post autor: Biker » czw 19 gru 2013, 20:57

Nie zdziwiłbym się jakby cały motocykl był pomalowany tak jak ta centralka :mrgreen:
Very Funny Ride
Cztery koła poruszają ciało ,2 koła duszę......

rafal223
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Rafał
województwo: dolnośląskie

Post autor: rafal223 » czw 19 gru 2013, 21:12

Jak sprawdzic czy jest zablokowany? Sorry za offa, popatrz na oferty na tablica.pl, ta sztuka nie jest jak dla mnie przekonująca.

Awatar użytkownika
kecajm69
klepacz
klepacz
Imię: Jacek

Post autor: kecajm69 » czw 19 gru 2013, 21:49

Daj sobie z nią spokój, faktycznie robił ją jakiś kowal nie obrażając kowali :D
Jacek M.

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
Kontakt:

Post autor: puzon » czw 19 gru 2013, 23:51

"Wymieniono kupę uszczelek" - po co?
"w razie co dorzucę oponkę szer 190 do powściekania się np na torze" - no im szersza tym lepsza :cool
UWAGA możliwa zamiana na litra z moja doplata. Wysylajcie propozycje jesli macie.
Bierz litra gorzały i wymień to się opłaci a najlepiej wypić tego litra i zapomnieć o tym ogłoszeniu pisanym przez dziecko albo do dzieci :twisted:

Awatar użytkownika
bob_1984
bywalec
bywalec
Imię: Łukasz

Post autor: bob_1984 » pt 20 gru 2013, 00:22

crucial pisze:
bob_1984 pisze:Jeżeli zbijesz okoła 1000 lub więcej można się poważniej nad nią zastanowić
to VFR-ki tak szybko lecą na wartości? ja za RC36II w tamtym roku tyle zapłaciłem :?

Nie nie lecą na wartości ale to nie jest jakaś zaniżona cena że nie da się nic zbić, tylko trzeba mieć konkretne argumenty do tego i mieć właśnie kogoś drugiego kto spojrzy trzeźwym okiem. Moja Halina stała po 8500 ostatecznie zeszło na 7k [do wymiany opona tył, napęd, klocki przód] bałem sie owiewek że jakieś połatane itd ale okazało się że nie wszystkie ori bez jakiegokolwiek spawania, a kolor hmmmm właśnie robię na taki jak ja chce wiec to najmniejszy problem tym bardziej że martwy okres się zaczął. sorry za OT
Motocykl Bogiem, Jazda nałogiem. Benzyna to podstawa i możliwość latania ;)

Awatar użytkownika
Sebastian 5446
bywalec
bywalec
Imię: sebastian
województwo: dolnośląskie

Post autor: Sebastian 5446 » wt 14 sty 2014, 21:06

Po wymianie kupy uszczelek haha dobre jakie uszczelki do wymiany "przy tym przebiegu "
Poprzedni sprzęt Honda vfr 800 fi 1999 obecny Yamaha R1 rn 19 2007

ODPOWIEDZ