[VFR 400R NC30] gdzie kupować części ?

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
cayenne
Imię: Grzesiek
województwo: mazowieckie

[VFR 400R NC30] gdzie kupować części ?

Post autor: cayenne » wt 20 sie 2013, 12:36

Witam

przed rozpoczęciem odnawiania mojej 400'etki chciałbym się poradzić szanownych użytkowników tego forum - gdzie kupujecie części do starszych VFR'ek (najlepiej nowe części) ?
moje dotychczasowe spostrzeżenia:
- EBAY (angielski i niemiecki) ma najwięcej części
- nie sprawdzałem autoryzowanych serwisów Hondy (jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia to prosiłbym o podzielenie się nimi - drożej ?, taniej ?, doradzają ? )
- intercars (intermotors) na razie nie sprawdziłem
- na alledrogo raczej nie znajduje zbyt wielu ciekawych okazji (zazwyczaj są dostępne przewody w oplocie Hela, uszczelniacze zawieszenia, filtry powietrza i oleju..)

zaznaczam, że na części mogę czekać (VFR to mój drugi moto) jeśli macie np sprawdzone źródła w kraju kwitnącej wiśni albo coś podobnego

czego między innymi szukam:
- wszystkich łożysk (główki ramy, kół...)
- sprężyn do zawieszenia
- uszczelek silnika (wszystko..)

Awatar użytkownika
kris
pisarz
pisarz
Kontakt:

Re: [VFR 400R NC30] gdzie kupować części ?

Post autor: kris » śr 21 sie 2013, 11:15

Witam ,właśnie kończę odrestaurowywanie cb-400 super four.Dużo części kupowałem w salonie hondy,bo co ciekawe niektóre części nowe w aso były tańsze niż używki z ebaya.Nie pozostaje nic innego jak porównywać ceny i dopiero wtedy się decydować.Jednak jeśli chodzi o 400-setki to zdecydowanie najwięcej części dostaniesz na ebayu z UK.W europie ta pojemność była niezbyt popularna, na wyspach wręcz przeciwnie.Tylko wiadomo ,że z UK to stan części jest jaki jest :cry: ,ale jest w czym wybierać.Niektóre naklejki ściągałem aż z Japonii,ale odbudowywaliśmy wszystko tak jak w oryginale,do najmniejszych szczegółów.I po dwóch latach będzie już wreszcie koniec :biggrin .Jeśli mógłbym coś pomóc to pisz.Pozdrawiam :bye

Awatar użytkownika
cayenne
Imię: Grzesiek
województwo: mazowieckie

Post autor: cayenne » śr 21 sie 2013, 11:52

dzięki za odpowiedź

w międzyczasie obdzwoniłem MCS HONDA w Wawie - twierdzą że po numerze VIN są w stanie ściągnąć niemal wszystko (w kilka dni) do tego modelu
sprawdzę ich za kilka dni osobiście z serwisówką w ręku i jeśli wszystko się potwierdzi to ruszam z moim projektem

Awatar użytkownika
kris
pisarz
pisarz
Kontakt:

Post autor: kris » śr 21 sie 2013, 11:56

U mnie w Hondzie było tak samo ale dwie naklejki dostępne tylko w Japonii :biggrin

ODPOWIEDZ