Inny adres niż w umowie

Wszelkie problemy nie związane z mechaniką.
Awatar użytkownika
pieszczoch
teksciarz
teksciarz
Imię: Michał
województwo: lubelskie

Inny adres niż w umowie

Post autor: pieszczoch » wt 23 lip 2013, 21:17

Zakupiłem motocykl i jeździłem szcześliwy ze świeżego zakupu aż przyszedł czas na rejestracje. Sprawdzam dziś a w umowie jest inny adres zamieszkania niż w dowodzie rejestracyjnym. Adres do umowy spisałem z dowodu osobistego (widocznie pacjent sie przeprowadził i tego nie zgłosił). I mam pytanie czy byłby problem teraz z rejestracją? Skarbówke juz opłaciłem i mam pieczatke na umowie wiec z przepisaniem umowy cieżko
VFR 750 RC24 - była
VFR 750 RC36II - była
VFR 800FI - jest
XX - będzie następny :)

Awatar użytkownika
Falcon
pisarz
pisarz
Imię: Artur
województwo: mazowieckie

Re: Inny adres niż w umowie

Post autor: Falcon » wt 23 lip 2013, 21:41

Nie zarejestrujesz !!
Dziwne bo u mnie umowy nie stępluja tylko dostajesz kwita że zaplacileś wiec umowę mogę sobie przepisać .
Miałem to samo , u mnie skończyło się dopisaniem nowego adresu z boku umowy z zaznaczeniem że to adres z dowodu osobistego i poszło , tylko że u mnie była tylko inna ulica - reszta się zgadzała
Fiu,fiu zaszczekał kot Filemon

Awatar użytkownika
paawel
bywalec
bywalec
Imię: Paweł
województwo: mazowieckie

Re: Inny adres niż w umowie

Post autor: paawel » wt 23 lip 2013, 22:31

Trzeba napisać oświadczenie, że sprzedający zmieniając adres zamieszkania i dowód osobisty nie dokonał zmian w dowodzie rejestracyjnym. Najlepiej jeśli oświadczenie będzie spisane przed datą rejestracji. Oświadczenie musi napisać sprzedający. Jestem po rejestracji po takim problemie.
paawel

ODPOWIEDZ